Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Lucka_redakce Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Lehké letní jídlo i skvělá příloha ke grilovanému masu.
Bulgur propláchneme v sítku a vložíme do hrnce s vroucí vodou.
Ochutíme Podravkou
Natur, bulgur tak získá lepší chuť. Necháme minutu povařit, pak
plamen stáhneme a necháme pod pokličkou probublat kolem 15 až 20 minut,
dokud bulgur nezměkne. Jakmile je bulgur připravený, vypneme plamen
a necháme lehce pochladnout. Nakonec přidáme kostičku másla.
Během vaření bulguru si připravíme zeleninu – omyjeme, očistíme a
nakrájíme ji na menší kousky a bylinky nasekáme najemno. Vše vložíme do
větší mísy a přidáme uvařený bulgur.
Pořádně promícháme, zakápneme olivovým olejem a citrónovou šťávou z poloviny citronu, dle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem.
Recept je z kategorií: Saláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tabouleh - bulgurový salát se zeleninou