Recept Sytý talíř

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Sytý talíř

Postup

Údenú klobásu, mäso a šunku opražíme na oleji. Podávame ich s udusenou bielou a červenou kapustou a s knedľou. Červená kapusta: Nadrobno nakrájanú cibuľu udusíme na oleji, pridáme nakrájanú kapustu. Zmes posolíme, podlejeme troškou vody, vložíme bobkový list. Hrniec prikryjeme a dusíme, kým kapusta nezmäkne. Potom za občasného miešania odparíme prebytočnú tekutinu a podľa chuti pridáme ocot, cukor a ríbezľový lekvár. Biela kapusta: Očistenú a nakrájanú cibuľu speníme na oleji v hrnci, pridáme rascu a soľ, vsypeme kapustu a udusíme domäkka. Potom pridáme strúhané jablko, znovu krátko podusíme a ochutíme cukrom a octom. Knedle: V miske rozdrvíme droždie, zalejeme vlažným mliekom, pridáme vajce, trochu múky a vymiešame riedke cesto. Prisypeme zvyšnú múku, posolíme a vypracujeme husté cesto, do ktorého zapracujeme na kocky nakrájané rožky, petržlenovú vňať, opraženú cibuľu a slaninu. Spolu zmiešame a necháme dvadsať minút kysnúť. Potom z masy formujeme guľaté knedličky, ktoré vložíme do posolenej vriacej vody a pod pokrievkou varíme na miernom ohni dvadsať minút. V polovici varenia knedličky obrátime. Uvarené vyberieme a necháme odtiecť.

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 11.04.04 vloženo
  • 3358x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g údenej klobásy -uzená klobása
  • 100 g údeného mäsa - uzené maso
  • 50 g údenej šunky
  • olej
  • Červená kapusta - červené zelí:
  • 700 g červenej kapusty
  • 2 cibule
  • olej
  • 4 lyžice octu
  • soľ
  • cukor
  • 3 bobkové listy
  • 2 lyžice ríbezľového lekváru - rybízový džem
  • Biela kapusta - bílé zelí:
  • 700 g bielej kapusty
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice nastrúhaných jabĺk
  • ocot
  • cukor
  • celú rascu
  • soľ
  • Guľaté knedličky:
  • 400 g polohrubej múky
  • 50 g droždia
  • 250 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 2 rožky
  • soľ
  • petržlenovú vňať - petrželka
  • 1 cibuľu
  • olej
  • 100 g oravskej slaniny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sytý talíř

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz