Recept Sýry z Bullerbynu

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jahody rozmačkáme vidličkou a spolu a vanilkovým cukrem a portským vínem svaříme do zhoustnutí. Sýr nakrájíme na kousky o hraně cca 2-3 cm, vhodíme do hladké mouky, obalíme ze všech stran, vložíme do rozšlehaných vajec a následně do strouhanky. Postup opakujeme (pouze s vynecháním mouky). Kousky obaleného sýra osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova. Podáváme s teplou jahodovou omáčkou a vařenými bramborami, promíchanými s nasekanou pažitkou a máslem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 30.05.07 vloženo
  • 2874x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g tvrdého sýra (eidam)
  • 2-3 vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • olej
  • 250 g jahod
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 citrón
  • 60 ml portského vína
  • nové brambory
  • svazek pažitky
  • máslo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sýry z Bullerbynu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz