Recept Sýrový twister

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sýrový twister

Postup

Troubu předehřejte na 180°C. Olej, sůl a česnek promíchejte v misce. Těsto rozprostřete na vál nebo ho vyválejte do tenkého plátu a potřete ochuceným olejem. V marketu můžete koupit čerstvé těsto již vyválené a srolované. Těsto přepulte a nakrájejte na dva centimetry široké proužky, posypte sýrem, zatočte (jako když ždímáte hadr) a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 5-8 min. Twistery by měly být zlaté a nafouknuté.


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.11.10 vloženo
  • 7987x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20min

Počet porcí

  • 24 porcí

Ingredience

  • 125ml olivového oleje
  • mořská sůl
  • stroužek česneku- rozmačkaný
  • 200g listového těsta rozváleného na plát
  • 80g tvrdého sýra- nastrouhat (v původním receptu parmazán)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 09.08.11 01:04

pečeno v troubě klasické

Odkaz na uvaření

2905 18.11.10 23:50

Dodržrn postup, máznuto ochuceným olejem, přidáno pár plátků česneku, přeloženo, nakrájeno, posypáno sýrem. Byl trochu problém mastné těsto „ždímat“, klouzalo:)) upečeno v mikrovlnce, jen pokus, doporučuji troubu klasickou. Výsledek chuti neubral:)

Diskuse k receptu Sýrový twister

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 09.08.11 01:04

pečeno v troubě klasické

 
babi
6360 příspěvků 19.11.10 01:09

Glamooooo, to je ohromne vyborna novinka. Jenom ten, jehoz recepty jsou neustale duplikovany muze pochopit! Dobre jsi zapracovala a Labuznik Ti muze podekovat, protoze to je dobry zacatek k udrzovani kvality techto stranek! Dekuji! :potlesk:

 
wydra  19.11.10 00:13

Bomba a jeste na krasnem taliri! Uz se taky tesim az se k tomu peceni dostanu ! Do te doby to tu alespon labuznici vychytaji :-)

 
2905
753 příspěvků 18.11.10 23:55

Česnek je dobrý nápad, díky:)

 
2905
753 příspěvků 18.11.10 23:50

Dodržrn postup, máznuto ochuceným olejem, přidáno pár plátků česneku, přeloženo, nakrájeno, posypáno sýrem. Byl trochu problém mastné těsto „ždímat“, klouzalo:)) upečeno v mikrovlnce, jen pokus, doporučuji troubu klasickou. Výsledek chuti neubral:)

 
glama  09.11.10 20:34

Babi, možná se blýská na lepší časy…Admini nejsou proti výmazu opakovaných receptů..
Moje vize: Autor duplikátu bude upozorněn - to tu stejně děláme - a buď recept přepíše, nebo se to nahlásí adminům a oni zbytečný recept smažou… Labužník tím jen a jen získá!
Mě to neustálé cpaní omletých nebo dávno uveřejněných receptů neskutečně štve, protože Labužníka strašně devalvuje… :think:

 
babi
6360 příspěvků 09.11.10 20:26

mila glamo, mnohokrat se rozmyslim, mam-li to pripomenout, protoze pak me kritizuje napriklad Kecal, avsak kdyz takova dobra ctvrtina mnou uverejnenych receptu ma v nasledujicich letech duplaky a nektere recepty jsou zde trebas 10×. tak me to prestava bavit. Jednou jsem zacala zapisovat duplaky, ake i kdyz lidi upozornis, tak se nic nedeje. Osobne si kontroluji nejenom jmeno receptu, ale take ingredience, coz mne trva dele, nez napsani vlastniho receptu 8-)

 
glama  09.11.10 19:21

Tak to vypadá na kandidáta na výmaz…nepřečetl, že receptu tu dááávno je a v mnohem kvalitnější formě… :think:

 
babi
6360 příspěvků 09.11.10 19:01

pripravuji jako vdecnou soucat k vinu http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?… 8-)

 
glama  07.11.10 23:55

Svevo, možná vím, jak Martin přišel na zemi původu. :mrgreen:
Podobné pečivo se u nás totiž úplně běžně prodává. Já si ho občas kupuji ve variantě Pizza twister - s rajčatovým protlakem a oreganem. takže tady možná bude ten italský původ. Sýr je jeho domácí variací..
Prima recept :palec:

 
sveva
751 příspěvků 02.11.10 18:32

Tvůj první recept na Labu je pěkný, dobrý a dobře napsaný. Ale proč to musí být italský recept? Peče se to dávno i u nás a možná se tady najde i recept. Slovo twister je používané pro mnoho výrobků, nářadí, přístrojů až po háčky na ryby. V gastronomii jde o koktejl, o balení omáček (jsou to ty plastové obaly, které se obrátí uzávěrem dolů, např. na kečup), možná další. Ale v Itálii tento výraz nepoužijí pro tyčinky z listového těsta. Bohudíky v kuchyni si na nové výrazy příliš nepotrpí.
Možná jsi mladý šikula Labužník, ber to jako malé upřesnění a pokud budeš chtít můžeš změnit zemi původu, třeba na Česká republika. Doufám, že napíšeš další sympatické recepty.
Zdravím.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz