Recept Sýrové krémy
Alis Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Vhodné k plnění nejrůznějšího slaného pečiva, paštiček z křehkého, listového, odpalovaného těsta, "slaných sýrových vaflí":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=32060 apod.
Postup
Sýrový krém I – z čerstvého sýra 600 g čerstvého smetanového sýra 60 g smetany ½ KL soli čerstvě mletý bílý pepř Sýr, smetanu, sůl a pepř ušleháme šlehačem do pěny, pokud se nám zdá pěna příliš hustá, přilijeme ještě trochu smetany. Naplníme sáček s trubičkou, nastříkáme na pečivo. Toto je základní varianta, kterou je možno libovolně rozšiřovat: - šunka, křen - parmská šunka - olivy - kapary - barevné papriky na kostičky - česnek - šunka, česnek - atd., atd., atd. Sýrový krém II – z gorgonzoly 300 g gorgonzoly (dolce) 120 g netučného okapaného tvarohu 100 g šlehačky 1 stroužek česneku sůl bílý mletý pepř Gorgonzolu utřeme (nastrouháme), smícháme s tvarohem, utřeným česnekem a do tuha ušlehanou šlehačkou. Dochutíme solí a pepřem. Sýrový krém III – pikantní 100 g stiltonu (nebo jiného výrazného sýra s modrou plísní) 100 g zralého camembertu (nebo jiného výrazného sýra s bílou plísní) 50 g čedaru 50 g tvarohu 50 g šunky (nejlépe parmské, ale to už se skoro bojím napsat :-) ) ½ malé cibule 1 stroužek česneku ½ KL ostré dijonské hořčice sůl dle chuti bílý pepř Vydlabeme camembert. (Vydlabanou kůrku odložíme na později k jinému využití). Vnitřek camembertu utřeme společně s nastrouhaným nebo vidličkou rozmělněným stiltonem a tvarohem do pěny. Šunku, čedar a cibulku nakrájíme na malé kostičky, spolu s utřeným česnekem vmícháme do sýrové pěny. Dochutíme hořčicí a pepřem, pokud je potřeba dosolíme.
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
- 07.01.10 vloženo
- 9789x zobrazeno
Ingredience
- šunka, křen
- parmská šunka
- olivy
- kapary
- barevné papriky na kostičky
- česnek
- šunka, česnek
- atd., atd., atd.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Sýrové krémy
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Sýrové krémy
casino, když jsem sem recept vkládala, bylo to proto, že mě kdosi prosil, abych uveřejnila recept na sýrové krémy do sýrových slaných vaflí. Proto jsem také psala o tom, schovat skořápku z camambertu na později. Nápad s risotem je dobrý nápad. Stejně tak je ale možnost mističku naplnit, přiklopit a ozdobit, na Silvestrovském stole to může působit jako hezký malý slaný dortík
…čas tohoto receptu se opět, pomalu ale neúprosně, zase naplňuje…
sveva, ačkoli mám v ústech ještě pořád čtyři oktávy, tak překousnout prosciutto crudo např. na obloženém chlebíčku mi, takřka pravidelně, dělá problémy…, takže bych taky nakrájel
)
Řekl bych, že věrně kopíruje společenskou
poptávku po pomazánkách. Nevím jak jiní, ale já mám asi smůlu, že kam
se vrtnu, jedno zda oslava u známých či společenská akce, všude
podávají chuťovky ovoněné česnekem… Minimálně 2/3 jsou s česnekem
Podotýkám, že mám česnek rád 
alis, „…chutě zůstanou, každá vystupuje na povrch ve správném okamžiku…“ Konečně někdo nepoužívá klišé o „propojených chutích“ Moc Vám nevěřím protože to považuji za, sice poetickou, ale kulinářskou latinu; leč těším se na odzkoušení… Třeba budu překvapen. Příjemně
Tu kůrku z camembertu bych přidal do risotta.
Na receptu je výborné, kolik variant na jednom místě nabízí …
máš pravdu, gorgonzolu rozetřít, nestrouhat, špatně jsem se vyjádřila
Ale parmská šunka se lépe krájí, než
žvýká, trhat ji zpod krému zubama? Než plátek pod krém, radši nakrájej,
je to sice práce, ale jde to a stojí to za to 
Zdravím
A.
variantě III jsem se dlouho bránila… připadalo mi to jako svatokrádež, ničit dva takhle skvělé sýry… a ještě ta hořčice… třásla se mi ruka… ale zkus to, když je camembertová hmota dobře vláčná a stilton uzrálý, chutě zůstanou, každá vystupuje na povrch ve správném okamžiku
Pro variantu III bych asi nedávala dohromady modře plesnivý sýr s camambertem. Myslím, že zanikne jemnější camambert a to je škoda, ne?
Alis, ty si dovedeš s tím jídlem vyhrát.
Moc pěkné!
Jsou to velmi lákavé návody. Šlo by do nich přidat nějakou velmi jemně posekanou zeleninu jako okurky, papriky, kedlubny a pod.?
Parmská šunka se velmi špatně krájí nebo seká na malé kousky. V Itálii bych raději použila vařenou (prosciutto cotto) nebo vařenou mírně zauzenou (prosciutto di Praga). V Česku se také sežene dobrá šunka. Parmskou bych asi položila jako malý plátek pod sýrový krém.
Gorgonzola pokud je dolce se nedá strouhat, je hodně krémový a dobře se rozetírá.
Zdravím.