Recept Syrové hovězí s řeřichovou omáčkou

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Syrové hovězí s řeřichovou omáčkou

Postup

Maso nakrájejte na jako papír tenké plátky velmi ostrým nozem a rozdelte je na 4 talíre.
Vsechny ingredience na omácku musí mít kuchynskou teplotu.
Do misky dejte zloutky, horcici, sul a 1 PL citronové stávy. Smíchejte dohromady a za stálého silného slehání pridávejte po kapkách olej (jako na majonézu). Nakonec do omácky vmíchejte zbytek citronové stávy. Omácka musí mít konzistenci jako ridsí majonéza.
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Otrhejte lístky z rerichy a taktéz je nakrájejte nadrobno.
Cibuli a rerichu vmíchejte do omácky a omácku ochutte tabascem/piri-piri. Pokud je omácka hustá, pridejte do ni pár kapek vody.
Z druhého svazku rerichy otrhejte lístky a ozdobte jimi maso na talírích. Na kazdou porci masa nalejte trochu omácky a zbytek podávejte vedle.

Tip: Maso se lépe krájí kdyz se dá na nejakou dobu zatuhnout do mraznicky.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.08.10 vloženo
  • 3485x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500-600 g odlezelého syrového hovezího filé nebo svíckové
  • Omácka:
  • 2 vajecné zloutky
  • 1 KL dijonské horcice
  • na spicku noze soli
  • ½ dl citronové stávy
  • 2 dl (arasídového) oleje
  • 1 salotka
  • ½ KL tabaska nebo omácky piri-piri
  • 1 svazek rerichy
  • Ozdoba:
  • 1 svazek rerichy

Doporučená příloha

  • Bageta, zeleninový nebo zampionový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Syrové hovězí s řeřichovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4473 příspěvků 24.08.10 07:10
Re: Syrové hovězí s řeřichovou omáčkou.

…mně se zase vybavilo Carpaccio :)
A krájení masa na papír? Pokud nemáte doma nářezák, vyplatí se navázat kontakt, řekl bych takřka intimní, se spřátelenou řeznicí, nebo majitelkou blízkého pohostinství a nechat si maso nakrájet… Věřte, hosté tu kvalitu poznají, a ti znalí i ocení :-)))

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.08.10 02:15
Re: Syrové hovězí s řeřichovou omáčkou.

Takže ono je to takové hovězí Ceviche? Nu což, tatara máme rádi, zkusíme to.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz