Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Maso nakrájejte na jako papír tenké plátky velmi ostrým nozem a rozdelte
je na 4 talíre.
Vsechny ingredience na omácku musí mít kuchynskou teplotu.
Do misky dejte zloutky, horcici, sul a 1 PL citronové stávy. Smíchejte
dohromady a za stálého silného slehání pridávejte po kapkách olej (jako na majonézu). Nakonec do omácky vmíchejte
zbytek citronové stávy. Omácka musí mít konzistenci jako ridsí majonéza.
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Otrhejte lístky z rerichy a
taktéz je nakrájejte nadrobno.
Cibuli a rerichu vmíchejte do omácky a omácku ochutte tabascem/piri-piri.
Pokud je omácka hustá, pridejte do ni pár kapek vody.
Z druhého svazku rerichy otrhejte lístky a ozdobte jimi maso na talírích.
Na kazdou porci masa nalejte trochu omácky a zbytek podávejte vedle.
Tip: Maso se lépe krájí kdyz se dá na nejakou dobu zatuhnout do mraznicky.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
Bageta, zeleninový nebo zampionový salát.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
…mně se zase vybavilo Carpaccio

A krájení masa na papír? Pokud nemáte doma nářezák, vyplatí se navázat kontakt, řekl bych takřka intimní, se spřátelenou řeznicí, nebo majitelkou blízkého pohostinství a nechat si maso nakrájet… Věřte, hosté tu kvalitu poznají, a ti znalí i ocení
Takže ono je to takové hovězí Ceviche? Nu což, tatara máme rádi, zkusíme to.