Recept Syrové hovězí s řeřichovou omáčkou

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Syrové hovězí s řeřichovou omáčkou

Postup

Maso nakrájejte na jako papír tenké plátky velmi ostrým nozem a rozdelte je na 4 talíre.
Vsechny ingredience na omácku musí mít kuchynskou teplotu.
Do misky dejte zloutky, horcici, sul a 1 PL citronové stávy. Smíchejte dohromady a za stálého silného slehání pridávejte po kapkách olej (jako na majonézu). Nakonec do omácky vmíchejte zbytek citronové stávy. Omácka musí mít konzistenci jako ridsí majonéza.
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Otrhejte lístky z rerichy a taktéz je nakrájejte nadrobno.
Cibuli a rerichu vmíchejte do omácky a omácku ochutte tabascem/piri-piri. Pokud je omácka hustá, pridejte do ni pár kapek vody.
Z druhého svazku rerichy otrhejte lístky a ozdobte jimi maso na talírích. Na kazdou porci masa nalejte trochu omácky a zbytek podávejte vedle.

Tip: Maso se lépe krájí kdyz se dá na nejakou dobu zatuhnout do mraznicky.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.08.10 vloženo
  • 3453x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500-600 g odlezelého syrového hovezího filé nebo svíckové
  • Omácka:
  • 2 vajecné zloutky
  • 1 KL dijonské horcice
  • na spicku noze soli
  • ½ dl citronové stávy
  • 2 dl (arasídového) oleje
  • 1 salotka
  • ½ KL tabaska nebo omácky piri-piri
  • 1 svazek rerichy
  • Ozdoba:
  • 1 svazek rerichy

Doporučená příloha

  • Bageta, zeleninový nebo zampionový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Syrové hovězí s řeřichovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4466 příspěvků 24.08.10 07:10
Re: Syrové hovězí s řeřichovou omáčkou.

…mně se zase vybavilo Carpaccio :)
A krájení masa na papír? Pokud nemáte doma nářezák, vyplatí se navázat kontakt, řekl bych takřka intimní, se spřátelenou řeznicí, nebo majitelkou blízkého pohostinství a nechat si maso nakrájet… Věřte, hosté tu kvalitu poznají, a ti znalí i ocení :-)))

 
Drobek  24.08.10 02:15
Re: Syrové hovězí s řeřichovou omáčkou.

Takže ono je to takové hovězí Ceviche? Nu což, tatara máme rádi, zkusíme to.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz