Recept Sýrové fondue 2
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Bagetu nakrájíme na kostky, mandlové lupínky bez tuku opražíme dozlatova. Sýr nahrubo nastrouháme. Kotlík na fondue vytřeme oloupaným a rozpůleným stroužkem česneku. 2. Solamyl rozmícháme ve víně, dáme do kotlíku a na sporáku uvedeme do varu. Postupně přidáváme sýr a za stálého intenzivního míchání na mírném ohni jej rozpouštíme (pozor, nevaříme!), až vznikne hladká krémová omáčka. 3. Vmícháme višňovici, omáčku okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Fondue postavíme na stůl na ohřívač. Posypeme mandlovými lupínky. 4. Stolovníci si kostky bagety napíchnuté na speciální vidličku sami smáčejí v sýru. Podáváme příp. s čalamádou.
Recept je z kategorií: Fondue
- 54553x zobrazeno
Čas přípravy
- 20 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 velká bageta
- 1 lžíce mandlových lupínků
- 600 g polotvrdého sýra (např. grayerského ementálu)
- 1 stroužek česneku
- 1 zarovnaná lžička solamylu
- 300 ml bílého vína
- 2 lžíce višňovice
- bílý pepř
- strouhaný muškátový oříšek
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Sýrové fondue 2
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Sýrové fondue 2
580 příspěvků 28.1.09 21:19
Duvod proc nedelat „syrove fondue“ v „cokoladovem fondue“ by mela byt rozdilna velikost nadoby. Syrova je mnohem vetsi. Asi bych se s tim netrapila kdybych mela jen nadobu na syrove fondue a chtela delat cokoladove. Avsak v opacnem smeru me by to urcite vadilo. Cokoladove fondue jsou zpravidla obsahove max. 0.5 l. a nekdy i mnohem mensi. Sehnat „fondue set“ dnes uz neni vubec problem, skoro kazdy lepe vybaveny obchod s kuchynskymi potrebami ho ma. Ja sama mam i nekolik „fondue setu“ z bazaru, prave na cokoladu a nebo na masove fondue a nebo na pouziti venku. Dnes jsou bezne v nakupnich sitich k dostani „fondue syry“, pokud pouzijete uz takto zakoupeny syr tak vynechte solamyl. Souhlasim se Sarkou, ze namacet chleba nebo bagetu do fondue je vylozene barbarstvi a hodi se spise na „vytreni hrnce“. Nejlepsi jsou kvalitni vhodne odrudy brambor, predem tepelne upravena zelenina ( baby karotka, houby, brokolice) a nebo na kostky nakrajena Schwarzwalldska sunka ci jina tomu podobna nebo kvalitni libova slanina.
528 příspěvků 28.1.09 20:40
Každou chvíli je v Kauflandu i Lidlu nějaká akce a zde se několikrát objevilo i nádobí na fondue. Jinak jsem nedávno viděla toto nádobí i v domácích potřebách (bylo na čokoládovou fondue, ale nevidím důvod, proč v něm nedělat i sýrové fondue).
je to gmp, tedy Frýdlant nad Ostravicí.
ve kterém Frýdlantu? U Liberce? Nad Ostravicí? Díky.
Nevím kde v Praze, ale ve Frýdlantu je obchod, který se živý dovážením použitých věcí ze Švýcarska, co jim tam nejvíc leží jsou právě tyto nádoby a za velmi příhodné ceny. Miloš
2 příspěvky 28.1.09 08:23
Docela zajímavý je i tento set na fondue : http://www.vsedobytu.cz/…ondue-natura
2 příspěvky 28.1.09 08:11
Neznam obchudek, kde byste mohla kotlik na fondue koupit, ale mam tip na internetovych strankach, kde je to levny a dost kvalitni: http://www.maxidomacnost.cz/produkt.php?….. Ale jinak je hodne internetových stránek, kde si můžete vybrat. Tohle je můj tip a já bych si jiný ani nekoupila.
)
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Dotaz:
Kde v Praze mohla bych koupit kotlik na fondue?
Děkuji za odpověd´
Recept pochazi z jizni casti Svycarska - z oblasti Vallis, kraj vinne revy, kde se nad vinicemi tyci svycarske Alpy. Protoze ziji v teto zemi a zabyvam se gastronomii, chci jenom podotknout, ze tento druh fondue se ve skutecnosti konzumuje s varenymi bramborami ve slupce. Male brambory se neloupou ani pri konzumaci, kraji se na taliri na platky a horkymi fondue se prelevaji a popiji se k nim dobre valliske vino, napr. Fendant atd. Kousky chleba se namaceji jen vyjimecne a spise asi v domacim podani. Fondue s horkym bramborem je daleko vetsi pochoutkou. S mandlemi pridavanymi do syra jsem se nesetkala, ale pravda je, ze do horkych fondue se pridava loupane rajce, smazena salotka nebo platky hribovitych hub. Jidlo je to vyborne a dosti syte. Atraktivni je, podavat ho v zimnim obdobi. Provozujeme hotel restaurant a vlastnime i valliskou restauraci. Prave se pripravujeme na sezonu fondue. V menu mame Syrove fondue, fondue Burguignon, fondue Chinoise.
Tyto internetove stranky se mi libi a dnes jsem je nasla poprve. Jiste tu nejsem naposledy a pokud bude cas, rada i ja necham nejaky prispevek ohledne dobreho jidla a piti, jak se serviruje ve Svycarsku. Je znamo, ze zde se misi mnoho kuchyni - francouzskou pocinaje a videnskou konce. Trend dnesniho stravovani veli - konzumovat zdravou stravu „mediteran cusine“ - stredozemni kuchyne. O tohle se snazime pri priprave nasich pokrmu v hotelu Moulin Neuf, ve svycarskem kantonu Jura. Snad tyto netove stranky budou pro me inspiraci, kdyz ma fantazie stacit nebude.