Recept Sýrová roláda se šunkovou pomazánkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Máslo utřeme do pěny, přidáme mletou šunku, jemně nasekaná vejce, podle chuti sůl a vše dobře promícháme. Eidam vcelku položíme na suchou pánev, vložíme ji do horké trouby a sýr necháme změknout, ne roztát. Změklý sýr položíme na alobal a rychle ho rozválíme na plát velikosti 10 x 15 cm. Po celé ploše potřeme připravenou pomazánkou, kterou bohatě posypeme sekanou pažitkou, plát svineme, konce zarovnáme, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky ztuhnout.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 27.05.04 vloženo
  • 5778x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g eidamu
  • 60 g másla
  • 100 g šunky
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • sůl, pažitka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sýrová roláda se šunkovou pomazánkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sýrová roláda se šunkovou pomazánkou

Já to dělám podobně jako Irena- na roládu kupuji vakuovaný sýr, hodím ho na chvíli do horké vody a až změkne, tak rozstříhnu pytlík, vyleji na alobal a rozetřu. Náplní je možno vymyslet neúrekom, jak hezky říkají Slováci, mně se nejvíc osvědčila vyšlehaná Lučina s nějakým pikantním salámem typu čabajského na droboučko a tmavě zelená paprika taky na droboučko. Na řezu to skvěle vypadá.

Ela
276 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sýrová roláda se šunkovou pomazánkou

Ahoj, Jari.
Až som si zaslintala klávesnicu. Ja to robievam trochu ináč /je veľa receptov na takéto dobrotky/ a ako hovorí Kari, tá pažítka … no mňam. Určite to vyskúšam. Želám pekný deň a vydarený víkend.

Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Další technologie

Někde jsem četla, že se na alobal hustě rozsype strouhaný sýr, který se nechá v troubě spéci na placku, která se pak následně naplní a zaroluje. Nezkoušela jsem to ale, balá bych se, že nepude pak placka vcelku oddělit od alobalu. Avšak ta struktura pak možná bude zajímavá. To s tím mikrotenovým sáčkem jako Irena dělám též. Výborné je přidat do náplně tavený sýr a utřít ho s máslem a kmínem, ale na to tu je asi receptů dost a dost. Ta pažitka tam musí dělat výborný rámus..mňamka.

1irena
594 příspěvků 25.01.09 03:43
Jiná technologie

Sýr se dá v uzavřeném mikrotenovém sáčku ohřát v hrnci ve vodě a následně válečkem rozválet.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz