Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Jari Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Máslo utřeme do pěny, přidáme mletou šunku, jemně nasekaná vejce, podle chuti sůl a vše dobře promícháme. Eidam vcelku položíme na suchou pánev, vložíme ji do horké trouby a sýr necháme změknout, ne roztát. Změklý sýr položíme na alobal a rychle ho rozválíme na plát velikosti 10 x 15 cm. Po celé ploše potřeme připravenou pomazánkou, kterou bohatě posypeme sekanou pažitkou, plát svineme, konce zarovnáme, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky ztuhnout.
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sýrová roláda se šunkovou pomazánkou
Já to dělám podobně jako Irena- na roládu kupuji vakuovaný sýr, hodím ho na chvíli do horké vody a až změkne, tak rozstříhnu pytlík, vyleji na alobal a rozetřu. Náplní je možno vymyslet neúrekom, jak hezky říkají Slováci, mně se nejvíc osvědčila vyšlehaná Lučina s nějakým pikantním salámem typu čabajského na droboučko a tmavě zelená paprika taky na droboučko. Na řezu to skvěle vypadá.
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj, Jari.
Až som si zaslintala klávesnicu. Ja to robievam trochu ináč /je veľa receptov na takéto dobrotky/ a ako hovorí Kari, tá pažítka … no mňam. Určite to vyskúšam. Želám pekný deň a vydarený víkend.
Někde jsem četla, že se na alobal hustě rozsype strouhaný sýr, který se nechá v troubě spéci na placku, která se pak následně naplní a zaroluje. Nezkoušela jsem to ale, balá bych se, že nepude pak placka vcelku oddělit od alobalu. Avšak ta struktura pak možná bude zajímavá. To s tím mikrotenovým sáčkem jako Irena dělám též. Výborné je přidat do náplně tavený sýr a utřít ho s máslem a kmínem, ale na to tu je asi receptů dost a dost. Ta pažitka tam musí dělat výborný rámus..mňamka.
595 příspěvků 25.1.09 03:43
Sýr se dá v uzavřeném mikrotenovém sáčku ohřát v hrnci ve vodě a následně válečkem rozválet.