Recept Sýrová roláda 3

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sýrová roláda 3

Postup

Eidam nakrájíme na kostky, dáme do mísy a rozehřejeme (cca 3 min.) v mikrovlné troubě. Vzniklou hmotu rozválíme na plát silný cca 2 mm.
Připravíme náplň: Vejce, cibuli a okurku nakrájíme na drobno, přidáme tavený sýr, máslo a hořčici.
1/2 náplně rozetřeme na plát sýra, na to poklademe šunku nebo salám a opět rozetřeme druhou polovinu náplně.Plát sýra s náplní stočíme, kraje ořízneme, zabalíme do potravinové folie nebo do alobalu a dáme na 2 hodiny vychladit do ledničky.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 09.11.03 vloženo
  • 11423x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40min.

Ingredience

  • 300 g 30% eidamu
  • 250 g šunky nebo šunkového salámu na plátky
  • na náplň:
  • 4 vejce na tvrdo
  • 150 g taveného sýra Apetito
  • 125 g másla
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 cibule
  • 1 kyselá okurka

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 08.07.13 19:55

Roláda bez obrázku, asi nejpodobnější té, kterou dělám. Nedávám máslo, ale o to víc sýra (třeba ten s masem a zeleninou). Plát jsem vyrobila kladením plátků sýra na alobal a ohřevem v troubě - a na toho, kdo mě navedl a neřekl, že se mi to přilepí, na toho si počkám! Sýr jsem měla 45%.
Recept nemůže za to, že jsem jelito - takže mu dávám plný počet bodů! Je to dobré, rychlé a stavovské!

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Sýrová roláda 3

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Kralda
17 příspěvků 14.07.13 17:11

Pevný je alobal na grilování :mavam:

simanova
19 příspěvků 14.07.13 09:10

Přijde mi, že kupuji alobal čím dál tím tenčí. Pamatuji si, že jsem z něj dělávala alobalovalé kapsy, když začali dávat Jamieho vaření, a nebyl žádný problém s tím, že by se protrhl. Minulý týden jsem nám balila housky na výlet a protrhl se mi o vyčnívající kousek okurky. Asi budu zkoumat nejen ingredience na kupovaném jídle, ale i gramáž kupovaného alobalu.

tlustá bába
1211 příspěvků 13.07.13 21:09

:lol: :lol: :lol:
Trhal, potvora! Příště vyzkouším papír, pak silikon a pak teflon. Pak se vrátím k válečku na nudle! :lol:

simanova
19 příspěvků 13.07.13 20:59
Ne alobal, ale pečící papír

Ten sýr je lepší naklást na pečící papír a potom rozpéct. Když se spojí jednotlivé plátky, vyndám z trouby a dávám jednotlivé vrstvy. S alobalem jsem to nezkoušela, ale typla bych si, že se pěkně trhal.

tlustá bába
1211 příspěvků 09.07.13 20:59

@Eja @birkana :hug:
Hned mám lepší náladu! Tady je spolek lidí, co se snaží nezištně a obětavě pomoci, to se v životě moc nevidí! Dívky, děkuji vám!
Fleky… jako na saténu, z toho mám trauma, bílý satén a prskla voda z vodovodu!
A dáma byla kde?… Jo! :lol:
Taky mě napadlo, že alobal má dvě strany, lesklou a matnou, tak jestli nebyl pes tam. Ale tady může pomoci snad jen vědecké Casino.
:mavam: :mavam: :mavam:

Eja
3841 příspěvků 09.07.13 19:54

FLEKY? Roláda se motá a krájí…Asi jsem přes roládu amatér :mrgreen: :mrgreen: pokud by tam byl flek, tak ho ROZKROJÍM při krájení :zed:

birkana
1686 příspěvků 09.07.13 18:43

Nemažu a nevyplachuju :cert: ; jak píše @Labužník jandule02, dát na plech (já mám poteflonovaný a tak se nebojím přilepení), naskládat s přesahem, zahřát a dál zpracovávat :mavam: :mavam: :mavam:

tlustá bába
1211 příspěvků 09.07.13 17:40

Vida, další sympozionik! Vzniká tábor mazačů a vyplachovačů, výborně!
Doposud jsem vařila a válela, ale tohle mi přišlo tak elegantní, bez čurbesu…, leč! :cert:
Doplňuji: nebude ta voda dělat na sýru fleky?

Příspěvek upraven 09.07.13 v 17:41

Eja
3841 příspěvků 09.07.13 17:27

Abych byla přesná - koupím zatavený plátkový, prsknu do hrnce s vařící vodou, nechám změknout, vyleju, roztáhnu, naplním, zabalím… :mrgreen:

Eja
3841 příspěvků 09.07.13 17:25

Zkus si ten alobal, na kterém to válíš, opláchnout studenou vodou - NEUTÍRAT. :mavam:

tlustá bába
1211 příspěvků 09.07.13 17:19

@Labužník jandule02
Asi něco mezi nebem a zemí, začínám si myslet, že to bylo sýrem. Leč nemohu si vzpomenout, co za sýr to bylo, vím, že tučný a 40 dkg, kvůli skandálu, který jsem vyvolala tím, že jsem nechtěla 4 balíčky už naplátkovaného, ale naplátkovat těch 40 deka. Eidam to nebyl, to vím stopro.
Inu co, mám zážitek a zkusila jsem něco nového. Jsem vytrvalý drsoň a budu to zkoušet dál!
Tož, krleš! :mavam: :mavam: :mavam:
Díry nahoře nevadí, dle mého, je-li pod dírou nedíra. Ale můžeme na toto téma svolat sympózium. :lol:

Labužník jandule02
1089 příspěvků 09.07.13 12:13

Daleko jednodušší postup:
koupíme balíček plátkového sýra (bez děr, čili nikoli ementál), naklademe na obyčejný velký plech - bez čehokoli. Plátky klademe s mírným přesahem, vznikne plát z 9 či 12 plátků, když je necháme malou chvíli v troubě cca na 180 °C. Vyndáme, necháme chvíli vystydnout, sloupneme a pokračujeme v plnění. Plát je krásně hladký, protože se srovnal podle dna plechu.

Zuzka1973
2294 příspěvků 08.07.13 21:48

@tlustá bába To není můj nnápad, já smýšlela stejně jako ty, prostě jsem myslela, že tuk ze sýra postačí, ale moje první rolády jsem rozbalovala pěkně dlouho. Tole mi poradila kamarádka a zatím to funguje, stačí fakt lehce, ale poctivě celou plochu. Nejraději máme tu variantu s mletou paprikou, máznutý alobal posypu, pak lehce oklepnu a zabalím.
Je ale zvlášní, že někdy je na sýru už při válení poznat, že bude zlobit… Bohužel zlobí stále častěji… Když dělávala rolky mamka, když jsem byly malé holky, tak sýr takhle při rozbalování netrucoval… :mavam:

tlustá bába
1211 příspěvků 08.07.13 20:54

Nechápu to, když ten sýr vařím a pak válím po desce, je to mastné až hrůza a najednou nic. Příště namažu. Kdo maže, ten jede. Děkuju Ti! :mavam:

Zuzka1973
2294 příspěvků 08.07.13 20:47

@tlustá bába Já ten alobal před rolováním máznu peroutkou - sádlem, olejem… ale jen lehounce a když chci mít opravdu jistotu, ještě posypu lehce mletou paprikou.

tlustá bába
1211 příspěvků 08.07.13 20:00

Buďte někdo té dobroty a řekněte mi, kde jsem, soudružka, udělala chybu, že ten sýr nechtěl opustit alobal, prosím!
A tak jsem se radovala, jak je to jednoduché a rychlé! :zed:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz