Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Na trošce oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a podusíme špenát, okořeníme solí a pepřem, udržujeme v teple. Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, osolíme, opepříme, rozšleháme se dvěma lžícemi vody. Vmícháme nastrouhaný sýr. Oloupaný česnek nakrájíme na velmi tenké plátky. Dále doporučuji dělat každou porci na samostatné pánvi, aby byla vrstva vajec raději nižší. Na pánvi rozehřejeme olej, vhodíme česnek a počkáme jen maličkou chvilku, než začne po oleji " běhat", musí zůstat bílý. Pak vlijeme vejce se sýrem, zakroužíme pánví, aby se směs rovnoměrně rozlila. Pak přichází jediné úskalí receptu - hotová omeleta by měla mít zespodu zlatohnědou barvu a svrchu by měla být ztuhlá, pokud se smaží moc rychle, česnek se připálí a zhořkne. Doporučuji jen malý plamen a přikrýt poklicí. Hotovou omeletu přesuneme na talíř, polovinu pokryjeme špenátem, přeložíme napůl, ozdobíme / sekaná petrželka, kousek rajčátka/ a podáváme.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
18.4.18 12:19
Špenát nedušený, jen přelitý vařící vodou a hned zchlazený a vyždímaný. Sýr a česnek v omeletě dochutí dostatečně.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sýrová omeleta plněná špenátem