Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Alu Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ze surovin na těsto vypracujeme těsto a dáme ho na cca 1 hod. vychladit. Náplň: do vyšlehaného másla přimícháme nastrouhaný sýr a papriku Z těsta vyválíme 2 obdélníky, potřeme náplní, smotáme napevno na roládku a necháme vychladit, nakrájíme na kolečka (cca 0,5cm vysoká), dáme na vymaštěný plech, potřeme kolečka žloutkem, případně dozdobíme vlašským ořechem a upečeme. Je to moc dobré. Od té doby, co známe tento recept, musím kolečka péct na vánoce i velikonoce jako protiváhu cukroví (říkáme, že pečeme slanoví :-)).
Recept je z kategorií: Slané pečivo
víno červené i bílé, pivo, limo, televize…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
29.2.20 19:03
Opravdu velice chutná kolečka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sýrová kolečka
Recept jsem vysomroval na jednom večírku a až posléze ho našel tady.
Paprikou jsem nebarvil, ale vlašáky k adjustaci jsou nezbytné!!!
Pekl při 200°C 12 až 15 minut a ořechy jsou pak správně upražené a sýr tak akorát připečený
Z uvedené dávky jsem upekl 160 kousků
66 příspěvků 25.1.09 03:43
já jsem ještě ve zkušebce… Ale věřím tomu, že si mně tu nechají, tohle je jenom jako bonus… Šéf se totiž hlásil, ať přinesu vzorečky, když peču, no tak jsem je přinesla, hi hi hi hi…
A navíc mi teď volala mamka, které jsem je zabalila do práce taky a prý jí to tam všechno snědli kolegové a nezbyl na ni ani kousek!
Krásný den!
935 příspěvků 25.1.09 03:43
A proto mně nikdy žádný šéf nechtěl přidat ! Šnečky jsem nepekla !
66 příspěvků 25.1.09 03:43
já jsem půlku koleček potřela žloutkem a půlku ne a vypadá to moc pěkně. Mandličky jsem neměla doma a zapomněla je koupit, takže až příště, a to bude určitě brzo! Šéf si je pochvaloval, ale nejen to: jak jsme diskutovali o práci, doslova do něj padala, hihi. Tak že by lo vidět, že fakt chutnají…
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Jo a ještě do těsta dávám 1/2 KL prášk. cukru. Nevím, jaký to má význam, ale je to v receptu a fakt je, že šnečci se povedou vždycky.:-))
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Tihle šnečci jsou tady už několikrát, tak jen komentář. Dělám je už léta, moje zkušenosti: Do těsta dávám jen 1/2 sklenice mléka! 2 dl se mi zdá moc. Rozdělím na 4 díly a vyválím hóódně do tenoučka, nepodsypávám, těsto se vůbec nepřilepí, jde to skvěle. Pomažu náplní - stejné množství jako v receptu, jen bez papriky:-)Tam, kde bude střed šnečku ( ta strana u mě ), nechám trošku širší pruh bez náplně, pak nic nepropadne a nevyteče. A vnější okraje vyválím velmi tenoučké, dobře se připlácnou a nic se nerozmotá. Roládičky zavinujeme hodně pevně a pak ještě lehce uválíme, aby tam nebyly žádné vzduchové bubliny. Dám ztuhnout do 2. dne do lednice nebo na chvíli do mrazáku. Žloutkem nemažu a dávám půl loupané mandličky. Krásně zezlátne.:-) Peču cca 10 - 15 minut, spíš světlejší, sýr by mohl zhořknout. Je to naše nejoblíbenější slané pečivo…Promiňte mi to slohové cvičení, ale ono je to tak výborné, že jsem musela přispět svými „radami neradami“.:-)
66 příspěvků 25.1.09 03:43
Alu, včera jsem kolečka podle Tvého receptu udělala a jsou vážně výýýýýborná! Díky za recept
Jen papriku jsem místo klasické sladké
použila sladkou uzenou a je to vážně dobré
Můj šéf se domáhal vzorku domácího
pečení, tak jsem zvědavá, co na ně poví
Ale hádám, že by mohla zaujmout
Těsto, jak tu už zaznělo, je skvělé, moc
dobře se s ním pracuje. Jen mne tak napadlo, že by bylo dobré z něj
dělat i plněné kapsičky… Pro začátek to asi zkusím podle svého
receptu na Janiny… Takže ještě jednou díky a krásný den!
Tak jsem včera dělala!
Naprosto úžasné!!!!!!!!!
Ohlášená neohlášená návštěva a skoro prázdná lednice. Za 2 hodiny jsou tu…
Spravila to tahle kolečka. Kus sýra je v lednici skoro vždy. Dělala jsem je s eidamem a balkánem, ozdobila mandličkou.
Opravdu vynikající!!
Těsto je jemné, krásně se vyválí. Pomazala jsem náplní a tenkým zubatým nožem se krásně krájela kolečka.
Peču na alobalu. Po upečení zůstal jen trochu mastný, nic nevyteklo. Vše jsem upekla na 1 plechu, takže se kolečka trošku spekla, ale pak stačilo jemně klepnout a šla krásně od sebe.
Chystám se péci ze dvou dávek a udělám i ta italská!
Fakt vynikající!!!
Alu, asi jsem té náplně dala moc tlustou vrstvu, to mi bylo jasné už když jsem roládku krájela. Máslo z náplně opravdu vyteklo, naštěstí jsem pekla na pečícím papíře, takže to sundat opravdu šlo. Doporučuji podávat buď ještě vlažné, nebo rozležené do druhého dne. Je to jeden z receptů, kde si člověk musí vychytat správnou přípravu - těsto vyválet hodně na tenko a podlouhlé, aby byla roládka štíhlá, náplně taky hodně tenkou vrstvu, zamotat opravdu na pevno a dodržet druhé chlazení roládky v lednici. Bylo to dobré a napodruhé to bude podle mne super.
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Ejo, je to jedno, kdy je upečeš, jsou dobrá jak čerstvě upečená, tak odleželá. To množství je asi na dva plechy. Teplotu a dobu pečení Ti neřeknu, protože v nové troubě jsem je ještě nepekla a staré nefungoval termostat, takže hřála a hřála a hřála. Asi bych je pekla tak na 200 stupňů, ale jak dlouho nevím, měla bys je vyndat až mírně zrůžoví. Ale bacha, je-li návštěva choulostivá, zas tak rychle se ta Niva z bytu nevyvětrá
.
Alu, ještě jsem je nezkoušela a chystám na sobotu na večer větší oslavu - kdy je mám upéct ? V sobotu odpoledne, aby byla co nejčerstvější ? A pečeme - na kolik stupňů a jak dlouho ? 180 st. tak asi 15- 20 minut ??? Kolik je z tohohle množství asi tak koleček ? Půlku udělám podle variace glamy.
A když těsto potřete kečupem, zarolujete se šunkou, a kolečka posypete dobromyslí a sýrem, máte úžasná Italská kolečka!!!
A na míse dvě barvy koleček a strávníky s velikými boulemi za ušima.
Doporučuji rolovat a péci ve velkém!
19 příspěvků 25.1.09 03:43
O víkendu je máma pekla a zřejmě zapůsobilo to, že díky vaší chvále jsem čekala něco opravdu výjimečného a ono to úplně nebylo, ale dobré to každopádně bylo! Určitě ještě někdy upečem.
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj, Alu§ka.
Ja robievam niečo podobné, ale náplň dávam až na vychladnuté kolieska. Aj orechy dám na polovičku koliesok a tak to spájam. Piecť priamo s náplňou som ešte neskúšala, ale určite to vyskúšam aj takto.
Pekný deň.
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Eji a Trikolko, já to s cihlou nikdy nezkoušela, s tou Nivou je to tak vynikající, že mě to už pak ani nenapadlo, ale je to v receptu a každý nemusí mít Nivu rád. Jen se nelekněte, když se ta náplň trochu rozteče, na chuti to neubere a sundat z plechu nebo papíru to jde. Jo, před sundáním je lepší to nechat trochu vystydnout.
Alu, mňam, to musím zkusit, asi udělám část s Nivou a část s cihlou.
383 příspěvků 25.1.09 03:43
Alusko, uz se moc tesim, az dneska tenhle bajecne vypadajici recept vyzkousim
musime taky pect slanovi…