Recept Syrníky

Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hrozinky propláchneme a necháme v horké vodě do změknutí asi 5-10 min. Potom je výndame z vody a utřeme v utěrce. Tvaroh důkladně prohněteme s vajíčkami, vanilk. cukrem a cukrem, špetkou soli. Přidáme hrozinky a tolik mouky aby se tvarohová masa nelepila k rukám. Zbytek mouky necháme na talíři na obalování tvarohových placek. Z tvarohové masy tvarujeme kuličky, které máčíme v mouce a uděláme placky. Syrníky smažíme po obou stranách do zlatova. Podáváme teplé nebo studené s kysanou smetanou nebo je potřít marmeládou.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 28.03.06 vloženo
  • 12072x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Ingredience

  • 500 g tvarohu
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • hrst hrozinek
  • 100-200g mouky
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • špetka soli
  • olej na smaženi

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Syrníky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz