Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
oldsoft Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na hrubším struhadle nastrouháme tvarůžky, brambory na jemném. Přidáme tvaroh, vejce a koření. Připravenou směs zahustíme krupičkou a moukou, vypracujeme těsto a na pomoučeném vále vyválíme silnější placku. Skleničkou vykrajujeme kolečka, která osmažíme z obou stran dozlatova. *Z časopisu **Pošli recept**, červen 2009, autorka Kateřina Otavová, Kopřivnice*
Recept je z kategorií: Tvarůžky (syrečky)
Nějaký dip, rozhodně ne kečup, který doporučují v časopise.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
26.5.19 15:13
Mouka celozrnná pšeničná, krupičku jsem vynechala a pekla na
nepřilnavé pánvi vymáznuté přepuštěným máslem…
Výborná věc!
Foto v komentáři, měli jsme k nim polévku - také tvarůžkovou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Syrníky z tvarůžků
Mouka celozrnná pšeničná, krupičku jsem vynechala a pekla na nepřilnavé pánvi vymáznuté přepuštěným máslem…
(recept též z Labu).
Výborná věc!
Měli jsme k nim polévku - také tvarůžkovou
Nedá se nic dělat, až to budu zkoušet, udělám část s krupičkou a část bez. Ale nevím kdy…
Oldsoft, já tu dětskou krupičku také mám u receptu Lenivyje vareniky. Protože se v některých receptech objevuje pouze hrubá mouka, je i skladba polohrubé a dětské krupičky, nic tím nezkazíš, jen ta krupička nabude. Myslím, že v té kombinaci tvarohu, vařených brambor a olomouckých syrečků by výsledná chuť jen s polohrubou moukou byla matlavá. To je můj názor, možná to někdo vysvětlí podrobněji a lépe.
Pár poznámek: Ještě jsem to nedělal, ale od už pohledu mi připadá syrečků málo. Poměr syrečky - tvaroh tedy změním v neprospěch tvarohu. Zřejmě do těsta přidám česnek.
Nechápu, jaký má smysl ta dětská krupička, nevíte někdo? Vynechám ji.