Recept Syrníky - trochu jinak

Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Tvaroh dáme s ostatními přísadami do mísy, řádně promícháme a ušleháme. Obalíme v mouce a pečeme na másle jako škubánky. Zdobíme kysanou smetanou. Převzato z kuchařky: Speciality sovětské kuchyně z roku 1986.

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 29.07.05 vloženo
  • 5705x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Ingredience

  • 500 g tvarohu
  • 3 PL kysané smetany
  • 3 vejce
  • 1 PL cukru
  • 2 PL hladké mouky
  • sůl
  • kysaná smetana na polití.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Syrníky - trochu jinak

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Syrníky - trochu jinak

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Syrníky - trochu jinak

I pro mne je tento recept vzpomínkou na 14 dnů u Černého moře v letovisku Dagomis. Pak v tomtéž hotelu drželi jako rukojmího prezidenta p. Gorbačeva. Ale to všechno odvál čas… to sem nepatří. Od těchto dob jsem se začala zajímat i o jejich kuchařské umění, ale bohužel, běž a zkus sehnat i v této době něco… Nic. Máme tu Itálii, Švýcarsko, Španělsko, USA, Polsko - p. Vašák. Jenže tady u nás na severu se recepty hodně mísí s okolními státy a s těmi si vystačíme a ostatní najdu na Labužníku........(((())))

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Syrníky - trochu jinak - visnery

Děkuji za zajímavý odkaz. V Kyjevě jsem byla před více lety, než je pro dámu slušné připomínat, ale vzpomínku na krásné město plné zeleně, nádherné památky a dobré jídlo (tyhle syrníky na příklad) jsem si z té země zachovala. Vzpomínám i na naši tehdejší výbornou a milou průvodkyni a na to, jak byli lidé poznamenáni strachem z tehdejší moci.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Syrníky - trochu jinak

Zní to zajímavě - zkusím i přečtu. Díky.

visnery
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Syrníky - trochu jinak

Ukrajinci toto dílo jedí se smetanou, konzervovaným sladkým mlékem a jamem. Je to výborné, doporučuji:)

Nějaké články a zajimavosti o Ukrajině jsem sepsla zde: http://www.zarohem.cz/…/rubrika.asp?…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz