Recept Švýcarské trojhránky

Pampeliska191 Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Svaříme med s cukrem a necháme zchladnout. Přidáme ostatní přísady do těsta a zpracujeme. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě 175°C - asi 25 minut. Zdobení: Za stálého míchání zahřejeme med, práškový cukr a citronovou šťávu. Ještě teplý koláč rozkrájíme na čtverce 5 cm, které rozdělíme na trojúhelníky. Potřeme medovou polevou, posypeme mandlemi a citronovou kůrou.

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 05.11.03 vloženo
  • 6337x zobrazeno

Ingredience

  • Na těsto:
  • 175 g medu
  • 80 g cukru
  • 175 g mletých lískových oříšků
  • 175 g mletých mandlí
  • 50 g citronové kůry v cukru
  • 50 g kandované pomerančové kůry
  • 1 kávovou lžičku mleté skořice
  • špetku strouhaného muškátového oříšku
  • mletého zázvoru a kardamomu
  • strouhanou citronovou kůru
  • 150 g polohrubé mouky
  • 2 kávové lžičky prášku do pečiva
  • Na zdobení:
  • 3 polévkové lžíce medu
  • 4 polévkové lžíce práškového cukru
  • 3 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 75 g mandlových hoblinek
  • 45 g citronové kůry v cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švýcarské trojhránky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz