Recept Švýcarské, plněné, zapečené brambory Veg

Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Švýcarské, plněné, zapečené brambory

Postup

Předehřát troubu na 220°C. Napíchat brambory vidličkou a upéct je v troubě po 1-1 1/2 hodiny. Vyjmout je z trouby a snížit teplotu trouby na 180°C. Rozkrojit brambory na polovinu, pomocí lžíce vyjmout skoro všechnu dužinu do misky. Vrátit brambory do trouby, zatím co se připraví nádivka. Rozmačkat dužinu brambor a přidat sýr, bylinkové máslo, šlehačku, žloutky, osolit a opepřit. Našlehat bílky, a opatrně je vložit do nádivky. Naplnit bramborové slupky a poskládat je znovu na plech. Péct je po 20-25min., až se nafouknou a zezlatoví. Podávat brambory horké, posypané pažitkou a podávat je s majonézu v misce.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 28.06.03 vloženo
  • 21323x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 velké moučné brambory
  • 115g Guyere sýru, nebo podobného, nastrouhaného
  • 115g bylinkového másla, nebo másla a trochu nějaké bylinky
  • 1 lžíce šlehačky
  • 2 žloutky
  • 2 bílky
  • sůl a pepř podle chuti
  • nastříhaná pažitka a majonéza na podávání, chcete-li

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švýcarské, plněné, zapečené brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re_ny

někteří lidé pečou brambory se zapíchnutým velkým hřebíkem uprostřed ;o) Tak se totiž pečou rychleji odestředu. Záleží na čase, který máme k dispozici, což v Tvém případě ho zajisté není dostatek.

Good Luck!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re_ny

někteří lidé pečou brambory se zapíchnutým velkým hřebíkem uprostřed ;o) Tak se totiž pečou rychleji odestředu. Záleží na čase, který máme k dispozici, což v Tvém případě ho zajisté není dostatek.

Good Luck!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Scarlet

děkuji Ti za to, že čteš také v ingrediencích. Je tam dost zajímavých věcí a Pepíček na nich zapracoval. Ty sýry jsem dávala dohromady i s obrázky poměrně dlouho a posílala je postupně Pepíčkovi. Bylo jich víc, ale ty někam zapadly ;o)

Hezkou neděli!

Labužník rený02
19 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Švýcarské, plněné, zapečené brambory (Veg.).

Ahoj babi, tvůj trik jsem použila (jen jsem se tím nechtěla chlubit, aby sis nemyslela, že ten recept znehodnocuji) , protože takové předvaření v „papiňáku“ ušetří spoustu času a toho jako studentka uprostřed zkouškového nemám zrovna mnoho.

Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Švýcarské, plněné, zapečené brambory (Veg.).

Babi,
v ingrediencích sýry jsem strávila hodně času. Obdivovala jsem sýry, které v minulém režimu nebyly v obchodech na pultech. Nyní už se dá ledaco koupit a popis sýrů mně přiblížil jeho chuť a konzistenci. Je to pěkné dílo, určitě stojí za přečtení. Díky za něj.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Triss...

můžeš použít Emmental. Oba dva jsou švýcarské sýry, sice každý s jinou chutí ale dají se zaměnit jeden za druhý. Gruyére sýr jsem kdysi popsala v ingrediencích mezi 149 sýry ;o)

Přeji Ti pěkný zbytek víkendu!

Labužník Triss
160 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Švýcarské, plněné, zapečené brambory (Veg.).

jaky syr je podobny gruyere? dekuji

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Švýcarské, plněné, zapečené brambory (Veg.).

re_ny, díky za vyzvednutí tohoto receptu. Už vím co bude dnes k večeři. Sem tam totiž zapomenu, co jsem na Labu vložila ;o) Dobré je také přidat vyškvařenou slaninu (jenom škvarečky bez tuku), tak to má rád můj manžel. A ještě jeden Trik. Kdo nechce brambory péct tak dlouho, může je předvařit a potom dopéct v troubě.

Krásný víkend!

Labužník rený02
19 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Švýcarské, plněné, zapečené brambory (Veg.).

Úžasné brambory, chutnaly i zapřisáhlým „masožravcům“. Prý je mám zase brzy připravit.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Evi...

já taky miluji všelijak zapečené brambory a proto těch receptů mám plno. No, až Pepíčkovi pošlu obrázek...... ;-) tak to i dobře vypadá. Přeji Ti pěknou neděli!

Labužník eva
46 příspěvků 25.01.09 03:43
Mňam,

jen to čtu, už se mi sbíhají sliny, to musí být skvělá mňamka. Zapečené brambory na všechny možné způsoby mám moc ráda, tohle musím taky zkusit. Ten sníh z bílků bude asi docela dobrý trik, bude to asi takové nadýchané.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz