Recept Švýcarské, plněné, zapečené brambory Veg

Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Švýcarské, plněné, zapečené brambory

Postup

Předehřát troubu na 220°C. Napíchat brambory vidličkou a upéct je v troubě po 1-1 1/2 hodiny. Vyjmout je z trouby a snížit teplotu trouby na 180°C. Rozkrojit brambory na polovinu, pomocí lžíce vyjmout skoro všechnu dužinu do misky. Vrátit brambory do trouby, zatím co se připraví nádivka. Rozmačkat dužinu brambor a přidat sýr, bylinkové máslo, šlehačku, žloutky, osolit a opepřit. Našlehat bílky, a opatrně je vložit do nádivky. Naplnit bramborové slupky a poskládat je znovu na plech. Péct je po 20-25min., až se nafouknou a zezlatoví. Podávat brambory horké, posypané pažitkou a podávat je s majonézu v misce.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 28.06.03 vloženo
  • 21657x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 velké moučné brambory
  • 115g Guyere sýru, nebo podobného, nastrouhaného
  • 115g bylinkového másla, nebo másla a trochu nějaké bylinky
  • 1 lžíce šlehačky
  • 2 žloutky
  • 2 bílky
  • sůl a pepř podle chuti
  • nastříhaná pažitka a majonéza na podávání, chcete-li

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švýcarské, plněné, zapečené brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Švýcarské, plněné, zapečené brambory

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re_ny

někteří lidé pečou brambory se zapíchnutým velkým hřebíkem uprostřed ;o) Tak se totiž pečou rychleji odestředu. Záleží na čase, který máme k dispozici, což v Tvém případě ho zajisté není dostatek.

Good Luck!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re_ny

někteří lidé pečou brambory se zapíchnutým velkým hřebíkem uprostřed ;o) Tak se totiž pečou rychleji odestředu. Záleží na čase, který máme k dispozici, což v Tvém případě ho zajisté není dostatek.

Good Luck!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Scarlet

děkuji Ti za to, že čteš také v ingrediencích. Je tam dost zajímavých věcí a Pepíček na nich zapracoval. Ty sýry jsem dávala dohromady i s obrázky poměrně dlouho a posílala je postupně Pepíčkovi. Bylo jich víc, ale ty někam zapadly ;o)

Hezkou neděli!

Labužník rený02
19 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Švýcarské, plněné, zapečené brambory (Veg.).

Ahoj babi, tvůj trik jsem použila (jen jsem se tím nechtěla chlubit, aby sis nemyslela, že ten recept znehodnocuji) , protože takové předvaření v „papiňáku“ ušetří spoustu času a toho jako studentka uprostřed zkouškového nemám zrovna mnoho.

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Švýcarské, plněné, zapečené brambory (Veg.).

Babi,
v ingrediencích sýry jsem strávila hodně času. Obdivovala jsem sýry, které v minulém režimu nebyly v obchodech na pultech. Nyní už se dá ledaco koupit a popis sýrů mně přiblížil jeho chuť a konzistenci. Je to pěkné dílo, určitě stojí za přečtení. Díky za něj.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Triss...

můžeš použít Emmental. Oba dva jsou švýcarské sýry, sice každý s jinou chutí ale dají se zaměnit jeden za druhý. Gruyére sýr jsem kdysi popsala v ingrediencích mezi 149 sýry ;o)

Přeji Ti pěkný zbytek víkendu!

Labužník Triss
160 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Švýcarské, plněné, zapečené brambory (Veg.).

jaky syr je podobny gruyere? dekuji

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Švýcarské, plněné, zapečené brambory (Veg.).

re_ny, díky za vyzvednutí tohoto receptu. Už vím co bude dnes k večeři. Sem tam totiž zapomenu, co jsem na Labu vložila ;o) Dobré je také přidat vyškvařenou slaninu (jenom škvarečky bez tuku), tak to má rád můj manžel. A ještě jeden Trik. Kdo nechce brambory péct tak dlouho, může je předvařit a potom dopéct v troubě.

Krásný víkend!

Labužník rený02
19 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Švýcarské, plněné, zapečené brambory (Veg.).

Úžasné brambory, chutnaly i zapřisáhlým „masožravcům“. Prý je mám zase brzy připravit.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Evi...

já taky miluji všelijak zapečené brambory a proto těch receptů mám plno. No, až Pepíčkovi pošlu obrázek...... ;-) tak to i dobře vypadá. Přeji Ti pěknou neděli!

Labužník eva
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Mňam,

jen to čtu, už se mi sbíhají sliny, to musí být skvělá mňamka. Zapečené brambory na všechny možné způsoby mám moc ráda, tohle musím taky zkusit. Ten sníh z bílků bude asi docela dobrý trik, bude to asi takové nadýchané.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz