Recept Švýcarské, plněné, zapečené brambory Veg
babi Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Předehřát troubu na 220°C. Napíchat brambory vidličkou a upéct je v troubě po 1-1 1/2 hodiny. Vyjmout je z trouby a snížit teplotu trouby na 180°C. Rozkrojit brambory na polovinu, pomocí lžíce vyjmout skoro všechnu dužinu do misky. Vrátit brambory do trouby, zatím co se připraví nádivka. Rozmačkat dužinu brambor a přidat sýr, bylinkové máslo, šlehačku, žloutky, osolit a opepřit. Našlehat bílky, a opatrně je vložit do nádivky. Naplnit bramborové slupky a poskládat je znovu na plech. Péct je po 20-25min., až se nafouknou a zezlatoví. Podávat brambory horké, posypané pažitkou a podávat je s majonézu v misce.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
- 28.06.03 vloženo
- 24182x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 velké moučné brambory
- 115g Guyere sýru, nebo podobného, nastrouhaného
- 115g bylinkového másla, nebo másla a trochu nějaké bylinky
- 1 lžíce šlehačky
- 2 žloutky
- 2 bílky
- sůl a pepř podle chuti
- nastříhaná pažitka a majonéza na podávání, chcete-li
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Švýcarské, plněné, zapečené brambory
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Švýcarské, plněné, zapečené brambory
někteří lidé pečou brambory se zapíchnutým velkým hřebíkem uprostřed ;o) Tak se totiž pečou rychleji odestředu. Záleží na čase, který máme k dispozici, což v Tvém případě ho zajisté není dostatek.
Good Luck!
někteří lidé pečou brambory se zapíchnutým velkým hřebíkem uprostřed ;o) Tak se totiž pečou rychleji odestředu. Záleží na čase, který máme k dispozici, což v Tvém případě ho zajisté není dostatek.
Good Luck!
děkuji Ti za to, že čteš také v ingrediencích. Je tam dost zajímavých věcí a Pepíček na nich zapracoval. Ty sýry jsem dávala dohromady i s obrázky poměrně dlouho a posílala je postupně Pepíčkovi. Bylo jich víc, ale ty někam zapadly ;o)
Hezkou neděli!
19 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj babi, tvůj trik jsem použila (jen jsem se tím nechtěla chlubit, aby sis nemyslela, že ten recept znehodnocuji) , protože takové předvaření v „papiňáku“ ušetří spoustu času a toho jako studentka uprostřed zkouškového nemám zrovna mnoho.
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi,
v ingrediencích sýry jsem strávila hodně času. Obdivovala jsem sýry, které v minulém režimu nebyly v obchodech na pultech. Nyní už se dá ledaco koupit a popis sýrů mně přiblížil jeho chuť a konzistenci. Je to pěkné dílo, určitě stojí za přečtení. Díky za něj.
můžeš použít Emmental. Oba dva jsou švýcarské sýry, sice každý s jinou chutí ale dají se zaměnit jeden za druhý. Gruyére sýr jsem kdysi popsala v ingrediencích mezi 149 sýry ;o)
Přeji Ti pěkný zbytek víkendu!
160 příspěvků 25.1.09 03:43
jaky syr je podobny gruyere? dekuji
re_ny, díky za vyzvednutí tohoto receptu. Už vím co bude dnes k večeři. Sem tam totiž zapomenu, co jsem na Labu vložila ;o) Dobré je také přidat vyškvařenou slaninu (jenom škvarečky bez tuku), tak to má rád můj manžel. A ještě jeden Trik. Kdo nechce brambory péct tak dlouho, může je předvařit a potom dopéct v troubě.
Krásný víkend!
19 příspěvků 25.1.09 03:43
Úžasné brambory, chutnaly i zapřisáhlým „masožravcům“. Prý je mám zase brzy připravit.
já taky miluji všelijak zapečené brambory a proto těch receptů mám plno. No, až Pepíčkovi pošlu obrázek......
tak to i dobře vypadá. Přeji Ti pěknou
neděli!
46 příspěvků 25.1.09 03:43
jen to čtu, už se mi sbíhají sliny, to musí být skvělá mňamka. Zapečené brambory na všechny možné způsoby mám moc ráda, tohle musím taky zkusit. Ten sníh z bílků bude asi docela dobrý trik, bude to asi takové nadýchané.