Recept Švýcarské brambory

Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory uvaříme ve slupce. Oloupáme a nakrájíme na plátky. Cibule jemně pokrájíme, osmahneme na másle společně s moukou, zředíme mlékem a povaříme a osolíme. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem a střídavě do ní klademe vrstvu brambor a cibulové omáčky. Nakonec zůstane vrstva brambor. Tu přelijeme smetanou, posypeme strouhaným sýrem a ve středně horké troubě asi 15 minut zapečeme.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.02.08 vloženo
  • 6479x zobrazeno

Ingredience

  • 1000g brambor
  • 4 velké cibule
  • 50g másla
  • 1 lžička hrubé mouky
  • 1/4 l mléka
  • několik pepřů
  • sůl
  • 1/4 l kyselé smetany
  • 3 lžíce strouhaného ementálu

Doporučená příloha

  • S hlávkovým salátem je to dobrá večeře.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švýcarské brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz