Recept Švýcarské brambory

Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory uvaříme ve slupce. Oloupáme a nakrájíme na plátky. Cibule jemně pokrájíme, osmahneme na másle společně s moukou, zředíme mlékem a povaříme a osolíme. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem a střídavě do ní klademe vrstvu brambor a cibulové omáčky. Nakonec zůstane vrstva brambor. Tu přelijeme smetanou, posypeme strouhaným sýrem a ve středně horké troubě asi 15 minut zapečeme.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.02.08 vloženo
  • 6403x zobrazeno

Ingredience

  • 1000g brambor
  • 4 velké cibule
  • 50g másla
  • 1 lžička hrubé mouky
  • 1/4 l mléka
  • několik pepřů
  • sůl
  • 1/4 l kyselé smetany
  • 3 lžíce strouhaného ementálu

Doporučená příloha

  • S hlávkovým salátem je to dobrá večeře.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švýcarské brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Restovaná kuřecí játra


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz