Recept Švýcarské brambory

Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory uvaříme ve slupce. Oloupáme a nakrájíme na plátky. Cibule jemně pokrájíme, osmahneme na másle společně s moukou, zředíme mlékem a povaříme a osolíme. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem a střídavě do ní klademe vrstvu brambor a cibulové omáčky. Nakonec zůstane vrstva brambor. Tu přelijeme smetanou, posypeme strouhaným sýrem a ve středně horké troubě asi 15 minut zapečeme.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.02.08 vloženo
  • 6442x zobrazeno

Ingredience

  • 1000g brambor
  • 4 velké cibule
  • 50g másla
  • 1 lžička hrubé mouky
  • 1/4 l mléka
  • několik pepřů
  • sůl
  • 1/4 l kyselé smetany
  • 3 lžíce strouhaného ementálu

Doporučená příloha

  • S hlávkovým salátem je to dobrá večeře.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švýcarské brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz