Recept Svratecký guláš

aneb Svratecký guláš 2

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Svratecký guláš

Postup

Svíčkovou nakrájíme na nudličky, prudce orestujeme na oleji, pak zaprášíme moukou, přidáme sůl a další přísady. *nebo*...prudce orestujeme na oleji, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, slaninu, žampiony a vše podusíme doměkka. Nakonec přidáme kečup, připravenou minutkovou šťávu, dochutíme majoránkou a krátce prohřejeme. *Variant tohoto receptu existuje spoustu. Lze taktéž přidat pórek, česnek, kmín, chilli papričky...dle vlastních chutí.*

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 20.04.04 vloženo
  • 41422x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1,5 kg svíčkové (*roštěnce*)
  • 300 ml oleje
  • 30 g mleté papriky
  • 20 g pepře
  • 10 g chilli koření
  • 100 g kečupu
  • 30 g soli
  • 50 g mouky
  • *Obměna:
  • předchozí suroviny jsou podle interhotelových předpisů, u nás doma se navíc přidávaly nebo naopak ubíraly další suroviny:*
  • 10 g majoránky (*místo mleté papriky*)
  • 300 g cibule (*žádné chilli*)
  • 300 g kečupu
  • 300 g žampionů (*sterilovaných bez nálevu*)
  • 100 g slaniny (*a už pouze 100 ml oleje*)
  • 100 g minutkové šťávy (*z polotovaru*, jako náhrada mouky)

Doporučená příloha

  • bramboráčky pečené v lívanečníku; guláš lze i bohatě posypat syrovou nakrájenou cibulí, pórkem a posypat s

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svratecký guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Svratecký guláš 2

buturenka
311 příspěvků 21.9.11 21:01

tak tento gulášek jsme ochutnali v penzionu Vrchovina v Novém Městě na Moravě a bylo to velmi, velmi chutné
a Nové Město a Vysočina kouzelné :-)

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Svratecký guláš

Tome, toto byla specialitka kuchaře Mořického pocházejícího ze Svratky..proto ten název… a s oblibou se připravuje jako specialita ve všech restauracích na Vysočině…proto ta svíčková…a proto jen 150 g na osobu…takže přeji dobrou chuť, pokud to někdy zkusíš…je to opravdu moc dobré, ale nesmí se to přehánět s tukem, jakmile je to mastnější, není to už to pravé ořechové… :-))

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Svratecký guláš

Recept to je krásný i když já bych osobně preferoval ten roštěnec,jelikož mi je svíčkové na guláš líto.A s tou slaninou to musí být pochoutka…nehrajou mi však porce (10) ,které bych nasměroval spíš do Somálska.Já s kámošem bychom tu pochoutku „sežrali“ na posezení…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz