Recept Svratecký guláš

aneb Svratecký guláš 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Svratecký guláš

Postup

Svíčkovou nakrájíme na nudličky, prudce orestujeme na oleji, pak zaprášíme moukou, přidáme sůl a další přísady. *nebo*...prudce orestujeme na oleji, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, slaninu, žampiony a vše podusíme doměkka. Nakonec přidáme kečup, připravenou minutkovou šťávu, dochutíme majoránkou a krátce prohřejeme. *Variant tohoto receptu existuje spoustu. Lze taktéž přidat pórek, česnek, kmín, chilli papričky...dle vlastních chutí.*

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 20.04.04 vloženo
  • 31276x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1,5 kg svíčkové (*roštěnce*)
  • 300 ml oleje
  • 30 g mleté papriky
  • 20 g pepře
  • 10 g chilli koření
  • 100 g kečupu
  • 30 g soli
  • 50 g mouky
  • *Obměna:
  • předchozí suroviny jsou podle interhotelových předpisů, u nás doma se navíc přidávaly nebo naopak ubíraly další suroviny:*
  • 10 g majoránky (*místo mleté papriky*)
  • 300 g cibule (*žádné chilli*)
  • 300 g kečupu
  • 300 g žampionů (*sterilovaných bez nálevu*)
  • 100 g slaniny (*a už pouze 100 ml oleje*)
  • 100 g minutkové šťávy (*z polotovaru*, jako náhrada mouky)

Doporučená příloha

  • bramboráčky pečené v lívanečníku; guláš lze i bohatě posypat syrovou nakrájenou cibulí, pórkem a posypat s

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svratecký guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
buturenka
311 příspěvků 21.09.11 21:01

tak tento gulášek jsme ochutnali v penzionu Vrchovina v Novém Městě na Moravě a bylo to velmi, velmi chutné
a Nové Město a Vysočina kouzelné :-)

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svratecký guláš

Tome, toto byla specialitka kuchaře Mořického pocházejícího ze Svratky..proto ten název… a s oblibou se připravuje jako specialita ve všech restauracích na Vysočině…proto ta svíčková…a proto jen 150 g na osobu…takže přeji dobrou chuť, pokud to někdy zkusíš…je to opravdu moc dobré, ale nesmí se to přehánět s tukem, jakmile je to mastnější, není to už to pravé ořechové… :-))

Bunter
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svratecký guláš

Recept to je krásný i když já bych osobně preferoval ten roštěnec,jelikož mi je svíčkové na guláš líto.A s tou slaninou to musí být pochoutka…nehrajou mi však porce (10) ,které bych nasměroval spíš do Somálska.Já s kámošem bychom tu pochoutku „sežrali“ na posezení…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz