Recept Svratecký guláš
aneb Svratecký guláš 2penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Svíčkovou nakrájíme na nudličky, prudce orestujeme na oleji, pak zaprášíme moukou, přidáme sůl a další přísady. *nebo*...prudce orestujeme na oleji, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, slaninu, žampiony a vše podusíme doměkka. Nakonec přidáme kečup, připravenou minutkovou šťávu, dochutíme majoránkou a krátce prohřejeme. *Variant tohoto receptu existuje spoustu. Lze taktéž přidat pórek, česnek, kmín, chilli papričky...dle vlastních chutí.*
Recept je z kategorií: Hovězí maso
- 20.04.04 vloženo
- 41422x zobrazeno
Počet porcí
- 10 porcí
Ingredience
- 1,5 kg svíčkové (*roštěnce*)
- 300 ml oleje
- 30 g mleté papriky
- 20 g pepře
- 10 g chilli koření
- 100 g kečupu
- 30 g soli
- 50 g mouky
- *Obměna:
- předchozí suroviny jsou podle interhotelových předpisů, u nás doma se navíc přidávaly nebo naopak ubíraly další suroviny:*
- 10 g majoránky (*místo mleté papriky*)
- 300 g cibule (*žádné chilli*)
- 300 g kečupu
- 300 g žampionů (*sterilovaných bez nálevu*)
- 100 g slaniny (*a už pouze 100 ml oleje*)
- 100 g minutkové šťávy (*z polotovaru*, jako náhrada mouky)
Doporučená příloha
bramboráčky pečené v lívanečníku; guláš lze i bohatě posypat syrovou nakrájenou cibulí, pórkem a posypat s
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Svratecký guláš
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Svratecký guláš 2
311 příspěvků 21.9.11 21:01
tak tento gulášek jsme ochutnali v penzionu Vrchovina v Novém Městě na Moravě a bylo to velmi, velmi chutné
a Nové Město a Vysočina kouzelné
Tome, toto byla specialitka kuchaře Mořického pocházejícího ze Svratky..proto ten název… a s oblibou se připravuje jako specialita ve všech restauracích na Vysočině…proto ta svíčková…a proto jen 150 g na osobu…takže přeji dobrou chuť, pokud to někdy zkusíš…je to opravdu moc dobré, ale nesmí se to přehánět s tukem, jakmile je to mastnější, není to už to pravé ořechové…
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Recept to je krásný i když já bych osobně preferoval ten roštěnec,jelikož mi je svíčkové na guláš líto.A s tou slaninou to musí být pochoutka…nehrajou mi však porce (10) ,které bych nasměroval spíš do Somálska.Já s kámošem bychom tu pochoutku „sežrali“ na posezení…