Recept Svratecký guláš

aneb Svratecký guláš 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Svratecký guláš

Postup

Svíčkovou nakrájíme na nudličky, prudce orestujeme na oleji, pak zaprášíme moukou, přidáme sůl a další přísady. *nebo*...prudce orestujeme na oleji, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, slaninu, žampiony a vše podusíme doměkka. Nakonec přidáme kečup, připravenou minutkovou šťávu, dochutíme majoránkou a krátce prohřejeme. *Variant tohoto receptu existuje spoustu. Lze taktéž přidat pórek, česnek, kmín, chilli papričky...dle vlastních chutí.*

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 20.04.04 vloženo
  • 32649x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1,5 kg svíčkové (*roštěnce*)
  • 300 ml oleje
  • 30 g mleté papriky
  • 20 g pepře
  • 10 g chilli koření
  • 100 g kečupu
  • 30 g soli
  • 50 g mouky
  • *Obměna:
  • předchozí suroviny jsou podle interhotelových předpisů, u nás doma se navíc přidávaly nebo naopak ubíraly další suroviny:*
  • 10 g majoránky (*místo mleté papriky*)
  • 300 g cibule (*žádné chilli*)
  • 300 g kečupu
  • 300 g žampionů (*sterilovaných bez nálevu*)
  • 100 g slaniny (*a už pouze 100 ml oleje*)
  • 100 g minutkové šťávy (*z polotovaru*, jako náhrada mouky)

Doporučená příloha

  • bramboráčky pečené v lívanečníku; guláš lze i bohatě posypat syrovou nakrájenou cibulí, pórkem a posypat s

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svratecký guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Svratecký guláš 2

buturenka
311 příspěvků 21.9.11 21:01

tak tento gulášek jsme ochutnali v penzionu Vrchovina v Novém Městě na Moravě a bylo to velmi, velmi chutné
a Nové Město a Vysočina kouzelné :-)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Svratecký guláš

Tome, toto byla specialitka kuchaře Mořického pocházejícího ze Svratky..proto ten název… a s oblibou se připravuje jako specialita ve všech restauracích na Vysočině…proto ta svíčková…a proto jen 150 g na osobu…takže přeji dobrou chuť, pokud to někdy zkusíš…je to opravdu moc dobré, ale nesmí se to přehánět s tukem, jakmile je to mastnější, není to už to pravé ořechové… :-))

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Svratecký guláš

Recept to je krásný i když já bych osobně preferoval ten roštěnec,jelikož mi je svíčkové na guláš líto.A s tou slaninou to musí být pochoutka…nehrajou mi však porce (10) ,které bych nasměroval spíš do Somálska.Já s kámošem bychom tu pochoutku „sežrali“ na posezení…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Cuketové placky Cuketové placky
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz