Recept Svíčkové řezy s cibulovým pyré

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Svíčkové řezy s cibulovým pyré

Postup

1. Cibuli nadrobno pokrájíme a na másle zesklova­tíme dozlatova. Zalijeme vínem a povaříme 15 min., podle potřeby či chuti můžeme i trochu vína přidat. Rozvařenou cibuli najemno rozmixuje­me, propasírujeme, vmícháme sekanou petržel­ku, osolíme a opepříme. 2. Svíčkové řezy opepříme a z obou stran prudce opečeme na oleji. Zmírníme oheň a řezy opékáme po každé straně další tři minuty. Nakonec ještě přisolíme. 3. Svíčkové řezy s cibulovým pyré rozdělí­me na předehřáté talíře a posypeme sekaným zeleným pepřem.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 16.10.02 vloženo
  • 5517x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 420 kcal, 28 g bílkovin, 31 g tuků, 3 g sacharidů
  • 2 velké cibule
  • 4 lžíce másla
  • 6 lžic bílého vína
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • sůl
  • pepř
  • 4 svíčkové řezy (asi po 150 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce naloženého zele­ného pepře

Doporučená příloha

  • Vhodnou přílohou jsou zape­čené brambory nebo hranolky a brokolice.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svíčkové řezy s cibulovým pyré

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz