Recept Svíčkové řezy po zahradnicku

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso osolíme, opepříme a zakápneme worcesterskou omáčkou. Každý špalíček ovineme slaninou, povážeme potravinovým provázkem a opékáme 1 1/2 minuty po každé straně. Podáváme přelité madeirovou omáčkou a s mladou zeleninou vařenou v páře. *Příprava omáčky:* Do jemně osmažené kořenové zeleniny přidáme rajský protlak, nakrájenou pomerančovou kůru, švestková povidla a červené víno, okořeníme, přisolíme a dobře povaříme. Omáčku prolisujeme a teprve pak do ní vmícháme madeiru. Čerpáno z časopisu Vlasta (43/1998).

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 08.03.06 vloženo
  • 4002x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 2 špalíčky hovězí svíčkové po 100 g
  • 2 plátky anglické slaniny
  • sůl
  • pepř
  • worcesterská omáčka
  • olej.
  • *Madeirová omáčka:*
  • kořenová zelenina
  • rajský protlak
  • švestková povidla
  • pomerančová kůra
  • skořice
  • hřebíček
  • přírodní červené víno
  • víno madeira.

Doporučená příloha

  • šafránová rýže a kulaté bramborové kroketky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svíčkové řezy po zahradnicku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz