Recept Svíčkové řezy po zahradnicku

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso osolíme, opepříme a zakápneme worcesterskou omáčkou. Každý špalíček ovineme slaninou, povážeme potravinovým provázkem a opékáme 1 1/2 minuty po každé straně. Podáváme přelité madeirovou omáčkou a s mladou zeleninou vařenou v páře. *Příprava omáčky:* Do jemně osmažené kořenové zeleniny přidáme rajský protlak, nakrájenou pomerančovou kůru, švestková povidla a červené víno, okořeníme, přisolíme a dobře povaříme. Omáčku prolisujeme a teprve pak do ní vmícháme madeiru. Čerpáno z časopisu Vlasta (43/1998).

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 08.03.06 vloženo
  • 3634x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 2 špalíčky hovězí svíčkové po 100 g
  • 2 plátky anglické slaniny
  • sůl
  • pepř
  • worcesterská omáčka
  • olej.
  • *Madeirová omáčka:*
  • kořenová zelenina
  • rajský protlak
  • švestková povidla
  • pomerančová kůra
  • skořice
  • hřebíček
  • přírodní červené víno
  • víno madeira.

Doporučená příloha

  • šafránová rýže a kulaté bramborové kroketky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svíčkové řezy po zahradnicku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz