Recept Svíčková z vepřového masa

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vložit prvních 12 ingrediencí do nereaktivního kastrolku a přivéct do varu. Povařit po 5min. a nechat vychladnout. Nalít marinádu na maso položené do nereaktivní misky a marinovat ho v chladničce po 3-4 hodiny. Vložit maso do pekáče, nebo zapékací misky a zalít ho marinádou tak, aby sahala do výšky asi 4cm. Přidat mrkev a perlové cibulky. Přikrýt a vložit do předem vyhřáté trouby na 190°C. Péct asi 30-45min. Vyjmout maso a udržovat ho v teple (mírné troubě). Šťávu přecedit do kastrolku a je-li zapotřeby, tak ji zredukovat na žádanou hustotu. Zašlehat dovnitř nastrouhaný perník a přidat několik lžic kyselé smetany. Ochutnat omáčku a po případě ji dochutit solí, pepřem, cukrem, nebo citronovou šťávou. Nakrájet maso diagonálně proti vláknu a zalít ho trochou omáčky. Zbytek omáčky podávat v omáčníku. P.S.: Název pokrmu je ¨Schweinesauerbraten¨.

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso

Nahlásit recept

  • 01.04.03 vloženo
  • 16199x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 250ml suchého bílého vína
  • 120ml bílého vinného octa
  • 120 ml bílého balsamického octa (nebo víc vinného)
  • 4 lžíce cukru
  • 500ml vody
  • 2 hnědé šalotky, nebo jedna cibule, na jemno nakrájené
  • 2 lžíce celého černého pepře, na hrubo rozdrceného
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička soli
  • 4-5 celých hřebíčků, na hrubo rozdrcených
  • 5 na hrubo rozdrcených jalovčinek
  • citronová kůra v kouscích z 1/2 vosku zbaveného citronu
  • 1kg - 1.2 kg vepřových panenek, zbavených tuku a blan
  • 1 mrkev na drobné kostičky nakrájená
  • 12 malých perlových cibulek
  • kousek nastrouhaného tvrdého perníku
  • několik lžic kyselé smetany podle chuti

Doporučená příloha

  • Houskový knedlík, nebo jemné noky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svíčková z vepřového masa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Svíčková z vepřového masa

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Lindo...

marinovat by se mělo v ¨nereaktivní¨ nádobě z jednoho důvodu. V marinádě je hodně kyselin (víno, ocet), ty reagují s některými kovy, slitinami a pod a jsou pak zdraví škodlivé. Takže na př. smaltovaný, nebo nerez kastrolek, nebo nějaký s ochrannou vrstvou uvnitř, skleněná miska, plastická nádoba, nebo plastický sáček jsou vhodné na marinování. Doufám, že jsem se dostatečně srozumitelně vymáčkla. Až vyzkoušíš, dej prosím Tě vědět, jak recept obstál. Ahoj, Babi.

Lindo
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Dekuji za podnet

Dekuji, babi, urcite vyzkousím.
Mám ale dotaz - co je to nereaktivní kastrol (miska)? Není to jedno v cem pripravuji marinádu?
Linda

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz