Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vložit prvních 12 ingrediencí do nereaktivního kastrolku a přivéct do varu. Povařit po 5min. a nechat vychladnout. Nalít marinádu na maso položené do nereaktivní misky a marinovat ho v chladničce po 3-4 hodiny. Vložit maso do pekáče, nebo zapékací misky a zalít ho marinádou tak, aby sahala do výšky asi 4cm. Přidat mrkev a perlové cibulky. Přikrýt a vložit do předem vyhřáté trouby na 190°C. Péct asi 30-45min. Vyjmout maso a udržovat ho v teple (mírné troubě). Šťávu přecedit do kastrolku a je-li zapotřeby, tak ji zredukovat na žádanou hustotu. Zašlehat dovnitř nastrouhaný perník a přidat několik lžic kyselé smetany. Ochutnat omáčku a po případě ji dochutit solí, pepřem, cukrem, nebo citronovou šťávou. Nakrájet maso diagonálně proti vláknu a zalít ho trochou omáčky. Zbytek omáčky podávat v omáčníku. P.S.: Název pokrmu je ¨Schweinesauerbraten¨.
Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso
Houskový knedlík, nebo jemné noky.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Svíčková z vepřového masa
marinovat by se mělo v ¨nereaktivní¨ nádobě z jednoho důvodu. V marinádě je hodně kyselin (víno, ocet), ty reagují s některými kovy, slitinami a pod a jsou pak zdraví škodlivé. Takže na př. smaltovaný, nebo nerez kastrolek, nebo nějaký s ochrannou vrstvou uvnitř, skleněná miska, plastická nádoba, nebo plastický sáček jsou vhodné na marinování. Doufám, že jsem se dostatečně srozumitelně vymáčkla. Až vyzkoušíš, dej prosím Tě vědět, jak recept obstál. Ahoj, Babi.
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Dekuji, babi, urcite vyzkousím.
Mám ale dotaz - co je to nereaktivní kastrol (miska)? Není to jedno v cem pripravuji marinádu?
Linda