Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Scarlet02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Krůtí maso prošpikujeme klínky slaniny a proužky mrkve a jemně nasolíme. Celer, mrkev a petržel jemně nastrouháme, cibuli drobně pokrájíme. Potom dva díly zeleniny a jeden díl cibule osmahneme na tuku. Vložíme maso, osmahneme po všech stranách, přidáme koření, podlijeme a v troubě dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, do omáčky přidáme máslo, hořčici, karamel, zahustíme maizenou, povaříme, propasírujeme, zjemníme smetanou a dochutíme.
Recept je z kategorií: Krůta či krocan
Houskový knedlík
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
28.3.13 20:18
Výborné.
Maizenu ani múku som nepoužila. Zelenina omáčku dostatočne zahustila.
Omáčka je prepasírovaná cez husté sitko.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Svíčková z krůtího masa
577 příspěvků 25.1.09 03:43
kamillio, určitě tím citronem nic nepokazíš a můžeš tam přidat i 2 polévkové lžíce nálevu ze sterilovaných okurek.
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Velmi působivý recept, snad bych to ještě dochutil limetkovou nebo citronovou šťávou. Zdá se mi, že v pokrmu je hodně nasládlých chutí (mrkev, cibule, karamel) a myslím si, že by se to mělo kompenzovat a chuťově vyvážit. Jinak díky za inspiraci, v nejbližší domě se na to vrhám!