Recept Svíčková z králíka
aneb Svíčková z králíka (pro Býky)penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Maso vykostíme, prošpikujeme proužky slaniny a osolíme. Takto připravené maso vložíme do vychladlého nálevu připraveného svařením octa a 1 l vody a přidáme k němu na hrubém struhadle nastrouhanou nebo na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a koření. Maso necháme v tomto nálevu přes noc v chladnu uležet. Druhý den ho buď dusíme v troubě pod pokličkou, nebo vaříme. Měkké vyjmeme, necháme vychladnout a pokrájíme na plátky. Do vývaru vmícháme smetanu rozmíchanou s moukou a povaříme. Omáčku přecedíme a zeleninu do ní propasírujeme. Dochutíme citronovou šťávou a podle chuti ještě osolíme. Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).
Další recepty na Svíčková
Recept je z kategorií: Králík
- 11.04.05 vloženo
- 90494x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 králičí zadek
- 50 g slaniny
- asi 100 ml octa
- kousek mrkve, celeru a petržele
- 2 PL hladké mouky
- několik kuliček celého pepře a nového koření
- 250 ml sladké nebo kysané smetany
- citronová šťáva podle chuti
- sůl.
Doporučená příloha
houskový knedlík a brusinkový kompot
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku13.9.18 15:18
Tento způsob mě neohromil. Máčet maso v octě je prostě barbarství. Je to kyselé až běda a to jsem tam nedal tu citrónovou šťávu. Musel jsem dochucovat trochou cukru, omáčka pak byla snesitelnější. Škrtám si.
Líbí se mi11.8.12 14:58
Svíčková z králíka:Jelikož jsem zadek králíka použila na
„Králík na víně po provensálsku“ , tak tato svíčková je z předku
králíka a maso obrané a vloženo do hotové omáčky. Dávám více zeleniny,
takže mouku na zahuštění vůbec nepoužívám, kousek špeku nesmí chybět.
Nejdříve chvíli dusím na vařiči, ale dodělávám v troubě , omáčka
tím získá lepší chuť i barvu. Toto by se hodilo nejen pro Labužníky,
ale i pro Gurmány.
Diskuse k receptu Svíčková z králíka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Svíčková z králíka (pro Býky)
Jojo taky vařím. Většinou z předních noh a bez octa, jen citron. Ale to záleží kdo jak má „svíčkovou“ rád.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Ještě jsem zapomněla na bobkový list.:-)
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Děláme podobně, ale bez octa a citronu. Kuchtíme to z celého králíka. Je to vynikající.:-)3 Někdy nedáme smetanu a podáváme s bramborem.
22 příspěvků 25.1.09 03:43
Já tento recept taky dělám a je to moc a moc dobré. To maso z králíka v tom
nálevu nechávám v ledničce třeba i 5 dnů. Je to více proležené. No prostě jto bašta.