Recept Svíčková z králíka

aneb Svíčková z králíka (pro Býky)

(Hodnoceno 2x) penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Svíčková z králíka

Postup

Maso vykostíme, prošpikujeme proužky slaniny a osolíme. Takto připravené maso vložíme do vychladlého nálevu připraveného svařením octa a 1 l vody a přidáme k němu na hrubém struhadle nastrouhanou nebo na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a koření. Maso necháme v tomto nálevu přes noc v chladnu uležet. Druhý den ho buď dusíme v troubě pod pokličkou, nebo vaříme. Měkké vyjmeme, necháme vychladnout a pokrájíme na plátky. Do vývaru vmícháme smetanu rozmíchanou s moukou a povaříme. Omáčku přecedíme a zeleninu do ní propasírujeme. Dochutíme citronovou šťávou a podle chuti ještě osolíme. Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).

Další recepty na Svíčková

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 11.04.05 vloženo
  • 80497x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králičí zadek
  • 50 g slaniny
  • asi 100 ml octa
  • kousek mrkve, celeru a petržele
  • 2 PL hladké mouky
  • několik kuliček celého pepře a nového koření
  • 250 ml sladké nebo kysané smetany
  • citronová šťáva podle chuti
  • sůl.

Doporučená příloha

  • houskový knedlík a brusinkový kompot

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.9.18 15:18

Tento způsob mě neohromil. Máčet maso v octě je prostě barbarství. Je to kyselé až běda a to jsem tam nedal tu citrónovou šťávu. Musel jsem dochucovat trochou cukru, omáčka pak byla snesitelnější. Škrtám si.

Odkaz na uvaření

Ačraj 11.8.12 14:58

Svíčková z králíka:Jelikož jsem zadek králíka použila na „Králík na víně po provensálsku“ , tak tato svíčková je z předku králíka a maso obrané a vloženo do hotové omáčky. Dávám více zeleniny, takže mouku na zahuštění vůbec nepoužívám, kousek špeku nesmí chybět. Nejdříve chvíli dusím na vařiči, ale dodělávám v troubě , omáčka tím získá lepší chuť i barvu. Toto by se hodilo nejen pro Labužníky, ale i pro Gurmány. :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Svíčková z králíka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Svíčková z králíka (pro Býky)

Petunnka
27 příspěvků 11.8.12 19:51

Jojo taky vařím. Většinou z předních noh a bez octa, jen citron. Ale to záleží kdo jak má „svíčkovou“ rád.

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Svíčková z králíka (pro Býky)

Ještě jsem zapomněla na bobkový list.:-)

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Svíčková z králíka (pro Býky), ale i pro Blížence, Panny, Ryb

Děláme podobně, ale bez octa a citronu. Kuchtíme to z celého králíka. Je to vynikající.:-)3 Někdy nedáme smetanu a podáváme s bramborem.

Don.sniper
22 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Svíčková z králíka (pro Býky)

Já tento recept taky dělám a je to moc a moc dobré. To maso z králíka v tom
nálevu nechávám v ledničce třeba i 5 dnů. Je to více proležené. No prostě jto bašta.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz