Recept Svíčková z králíka

aneb Svíčková z králíka (pro Býky)

(Hodnoceno 2x) penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Svíčková z králíka

Postup

Maso vykostíme, prošpikujeme proužky slaniny a osolíme. Takto připravené maso vložíme do vychladlého nálevu připraveného svařením octa a 1 l vody a přidáme k němu na hrubém struhadle nastrouhanou nebo na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a koření. Maso necháme v tomto nálevu přes noc v chladnu uležet. Druhý den ho buď dusíme v troubě pod pokličkou, nebo vaříme. Měkké vyjmeme, necháme vychladnout a pokrájíme na plátky. Do vývaru vmícháme smetanu rozmíchanou s moukou a povaříme. Omáčku přecedíme a zeleninu do ní propasírujeme. Dochutíme citronovou šťávou a podle chuti ještě osolíme. Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).

Další recepty na Svíčková

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 11.04.05 vloženo
  • 84525x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králičí zadek
  • 50 g slaniny
  • asi 100 ml octa
  • kousek mrkve, celeru a petržele
  • 2 PL hladké mouky
  • několik kuliček celého pepře a nového koření
  • 250 ml sladké nebo kysané smetany
  • citronová šťáva podle chuti
  • sůl.

Doporučená příloha

  • houskový knedlík a brusinkový kompot

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.9.18 15:18

Tento způsob mě neohromil. Máčet maso v octě je prostě barbarství. Je to kyselé až běda a to jsem tam nedal tu citrónovou šťávu. Musel jsem dochucovat trochou cukru, omáčka pak byla snesitelnější. Škrtám si.

Odkaz na uvaření

Ačraj 11.8.12 14:58

Svíčková z králíka:Jelikož jsem zadek králíka použila na „Králík na víně po provensálsku“ , tak tato svíčková je z předku králíka a maso obrané a vloženo do hotové omáčky. Dávám více zeleniny, takže mouku na zahuštění vůbec nepoužívám, kousek špeku nesmí chybět. Nejdříve chvíli dusím na vařiči, ale dodělávám v troubě , omáčka tím získá lepší chuť i barvu. Toto by se hodilo nejen pro Labužníky, ale i pro Gurmány. :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Svíčková z králíka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Svíčková z králíka (pro Býky)

Petunnka
27 příspěvků 11.8.12 19:51

Jojo taky vařím. Většinou z předních noh a bez octa, jen citron. Ale to záleží kdo jak má „svíčkovou“ rád.

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Svíčková z králíka (pro Býky)

Ještě jsem zapomněla na bobkový list.:-)

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Svíčková z králíka (pro Býky), ale i pro Blížence, Panny, Ryb

Děláme podobně, ale bez octa a citronu. Kuchtíme to z celého králíka. Je to vynikající.:-)3 Někdy nedáme smetanu a podáváme s bramborem.

Don.sniper
22 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Svíčková z králíka (pro Býky)

Já tento recept taky dělám a je to moc a moc dobré. To maso z králíka v tom
nálevu nechávám v ledničce třeba i 5 dnů. Je to více proležené. No prostě jto bašta.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz