Recept Svíčková Tondy Nepraše

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Svíčková Tondy Nepraše

Postup

Máslo rozpustíme až zpění a přidáme na větších otvorech struhadla nastrouhanou zeleninu. Za častého míchá­ní ji necháme asi 10 minut zasmažit. Podlijeme deci vody, promícháme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, opět zamí­cháme a necháme znovu dělat 10 minut. Hovězí maso nakrájíme na plátky zhruba 1 centimetr silné a poklademe je na zeleninu s cibulí. Důležité - maso pře­dem nenakládáme ani nenakle­páváme! Na plátky masa dáme všechno koření včetně soli a necháme 2 minuty dusit, ob­rátíme, necháme dusit 2 minuty, poté zalijeme horkou vodou tak, aby bylo v hrnci vše mírně pod vodou. Maso se zeleninou dusíme v běžném širším hrnci po pokličkou zhruba 2 hodiny (Ton­da nedělá tuto svíčkovou v pa­piňáku, podle něj v něm nemá tu sprá­vnou chuť). Měkké plátky masa opláchne­me pod teplou vodou a dáme zatím na talíři do mírného tepla. Sós se zeleninou a kořením přecedíme a dobře propasíruje­me do jiného hrnce. Přidáme masox a maggi a uvedeme do varu. V hrnečku rozmícháme smetanu s moukou a po­stupně tím omáčku zahustí­me. Necháme 6-10 minut povařit, dochutíme (např. citrónovou šťá­vou), přidáme plát­ky masa a ještě chvíli prohřejeme. Příloha - houskový knedlík, kolečko citrónu se šlehačkou a necelou lžičkou bru­sinkového kompotu.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 5804x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1000 g zadního hovězího masa na plátky
  • 1 větší cibule
  • 1 střední celer
  • 2 petržele
  • 3 větší mrkve
  • 80 g másla a 1 dl teplé vody
  • větší špetka ty­miánu
  • 3-4 bob­kové listy
  • 6 až 8 kuliček no­vého koření
  • špetka mleté­ho pepře
  • 3/4 kostky masoxu
  • 10 kapek maggi
  • 1 krabička smetany ke šlehání
  • polo­hrubá mouka na zahuštění
  • sůl podle zvyku.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svíčková Tondy Nepraše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz