Recept Svíčková Stroganov

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Svíčková Stroganov

Postup

Hrubě nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Přidáme hořčici, citronovou šťávu a sůl. Vaříme, přidáme smetanu, kečup a nakrájené žampiony. Nakonec přidáme pokrájené okurky a rajče. Maso nakrájíme na drobné nudličky a zprudka opečeme na másle, vložíme ho do omáčky, přidáme šampaňské, sojovou omáčku a krátce podusíme.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 101504x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 cibule
  • 40g másla
  • 30g polohrubé mouky
  • 1/4 l masového vývaru
  • lžička hořčice
  • sůl
  • lžíce citronové šťávy
  • 1/4 l kysané smetany
  • lžíce kečupu
  • 100g sterilovaných žampionů
  • 2 kyselé okurky
  • 1 rajče
  • 500 g svíčkové
  • pepř
  • sklenice šampaňského
  • 1 lžíce sojové omáčky

Doporučená příloha

  • Hotové podáváme se smaženými brambůrkami nebo rýží.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

kathy82 08.03.14 14:17

Super

Odkaz na uvaření

tuso 26.11.11 14:01

Co k tomu říct?Jídlo prověřené generacemi gurmánů. Lahoda.

Diskuse k receptu Svíčková Stroganov

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tuso
99 příspěvků 28.11.11 10:35

Samozřejmě. Když jsem psal " prověřený generacemi gurmánů" myslel jsem spíš tento způsob, ne konkrétní recept. Prostě taková hovězí klasika. Něco jako svíčková Welington, roštěná Esterházy a tak. A já osobně sekt nemusím. Pálí mě po něm žáha. A to tak, že strašně. Spíš preferuji kvalitní bílé víno.

esmeralda
4813 příspěvků 28.11.11 10:00

Tuso, ono bude těch receptů na Stroganoff asi stovky. Který je ten pravý? :lol:
Bublinky jsou vždy příjemné. Nejraději si je liji rovnou do papuly.

tuso
99 příspěvků 28.11.11 08:17

Ten kečup a sójovka jsou, samozřejmě, trochu mimo. Okurky jsem viděl v různých verzích Stroganova /Stroganoffa/. Ten sekt byl celkem příjemným dotvořením chuti.

esmeralda
4813 příspěvků 27.11.11 22:03

Původní verze bya jednodušší. Žádná cibule, ba ani houby. Ty do toho přišly později…čerstvé.
Dokonce maso bylo na kostičky nikoliv nudličky.
A později se to ještě „vylepšilo“ kečupem, sojovou omáčkou, šampaňským atd…
Kyselou okurku ve Stroganoff vidím poprvé. Člověk se učí celý život.

Ani původ není tak zcela jasný. Poprvé se objevil recept na Hovězí Stroganoff před 150 lety.

tuso
99 příspěvků 26.11.11 14:01

Co k tomu říct?Jídlo prověřené generacemi gurmánů. Lahoda.

georgehradec
378 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svíčková Stroganov

Vyzkoušel, mohu doporučit, ale pozor na svíčkovou, musí se dělat zprudka, jako minutka, aby nebyla tvrdá, jako moje. Jinak omáčka byla OK.

Labužník katka02
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Čauky,

recept jsem vyzkoušela, je to super. doporučuju všem !!!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz