Recept Svíčková s jablky

sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hovězí maso nebo maso ze zvěřiny osolíme, okořeníme kořením na steaky, mletým novým kořením a zázvorem, poklademe plátky másla a v troubě pečeme za občasného polévání vodou. Potom přidáme 2 cibule a menší celer, obojí nakrájené na nudličky a na pánvi trochu opražené, 4 hrubě nastrouhaná jablka a dusíme pod pokličkou. Asi za 30 minut přilejeme 1,5 dl bílého vína a dusíme doměkka za občasného podlévání vodou. Po změknutí maso vyndáme a zeleninu propasírujeme. Přidáme další 1 dl vína, zahustíme 2 lžícemi hladké mouky, rozmícháme ve 3 až 4 dl mléka a ochutíme trochou cukru, citronové šťávy a maggi. Podáváme a máslovými nočky a haluškami nebo knedlíkem. Na talíř přidáme kopeček kysané smetany.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 14.03.08 vloženo
  • 4024x zobrazeno

Čas přípravy

  • 150 minut

Ingredience

  • 1000g hovězího masíčka nebo ze zvěřiny
  • sůl
  • koření na steaky
  • mleté nové koření
  • zázvor
  • máslo
  • 2 cibule
  • 1 menší celer
  • 4 jablka
  • 2,5 dl bílého vína
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 - 4 dl mléka
  • trochu cukru
  • citronová šťáva
  • maggi
  • kysaná smetana

Doporučená příloha

  • dobré bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svíčková s jablky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Reveňový koláč Reveňový koláč
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz