Recept Svíčková pro miminka Pro Děti
Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Tenhle recept jsem vytvořila ze zoufalství, protože moje vnučka (a před ní i dcera) jí jak vrabeček a pokud není maso v omáčce, tak vůbec ne.
Postup
Na másle jemně orestujeme na kousky nakrájené maso, vyjmeme a dáme na jemno nakrájenou cibuli s kořenovou zeleninou (nakrouhanou či nadrobno nakrájenou), trochu zarestujeme, přidáme koření, vrátíme maso, přisolíme a zalijeme trochou vody. Dusíme do hodně měkka. Když je maso měkké, je-li třeba, přidáme trochu vody a vyndáme koření a kousky masa. Poté rozmixujeme. Vrátíme kousky masa, dochutíme citronovou šťávou, cukrem a vmícháme smetanu. Prohřejeme, ale již nevaříme.
- 17.04.14 vloženo
- 3309x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hod.
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 100 g kvalitního hovězího masa (může být i pravá svíčková)
- 1 cibule
- 100 g kořenové zeleniny
- 50 g másla
- tymián
- bobkový list
- sůl (málo)
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- 1 ČL cukru
- 1/2 kelímku zakysané smetany
Doporučená příloha
jemné noky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Svíčková pro miminka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Svíčková pro miminka
Ale mixovat, když to chceš do tech partyzánů umíněnejch dostat…

Mea culpa! Chybu jsem si uvědomila až když jsem četla komentáře. Maso nemixovat, jen tu omáčku. Díky za podnět.
5068 příspěvků 17.4.14 23:33
@birkana
..to su vyhliadky ze jooo
…a mozna coskoro si tu budeme rozpravat
o kasickach, polivcickach… 

@Eja
@gmp .. to poznam..jedine maso(krom slaniny) co jedol syn bolo maso v lietadle co nam ponukli..aj keby bolo ako podosva..
Já to musel klukum taky mixovat s masem, jináč by se toho nedotkli. Ani v polivce nesmí být kousek masa, jináč je kravál.
@birkana víš, možná si za nějakých X let dáme totéž a ještě do toho mixnout knedle, a jak nám bude šmakovat
@Eja, já jsem mixovala v klasickém mixéru (stará ETA); maso jsem rozmělnila v troše omáčky. Vznikla zahoustlá masová kašička. Tu jsem rozmíchala v kastrůlku s porcí omáčky. Prabábi to měla raději, než rozdušené rozvlákněné maso. Inu, proti gustu…
@birkana ne že by to nebylo dobré, ale hovězí prohnané tyčákem i kdyby bylo sebeměkčí
ale dovedu si prabábinku představit 
Nejen pro mimina
Takto jsem upravovala přílohová masa do
omáček naší prababičce, která odmítala jíst se zubní náhradou
a vždy jsem slýchávala, že ona se
„s těma žubama nenají a nepochutná si“ 
Ale moje starší fňouče by bylo schopno už v době, kdy mělo jeden zub, do sebe cpát dospěláckou svíčkovou. Moje dcera v době, kdy začínala být vegetariánkou, odmítala pochopit, že když si dá knedle s omačkou od svíčkové bez flákoty, že to fakt vegetariánské menu není