Recept Svíčková pečeně po sasku

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cibuli nakrájíme na kolečka a společně s masem (vcelku) ji dáme do mísy. Zalijeme podmáslím, přidáme jalovec (asi 10 kuliček) a 3 bobkové listy. Zakryjeme a na 2-3 dny odložíme do ledničky. Maso vyjmeme z podmáslí, osušíme ho a nálev přecedíme. Do masa vetřeme sůl a pepř, opečeme ho na větší pánvi na oleji ze všech stran a zatím dáme stranou. Mrkev, petržel a celer nakrájíme nadrobno a orestujeme ve výpeku z masa dohněda. Zalijeme přecezeným nálevem a povaříme. Do omáčky vrátíme maso, přidáme vývar a rozdrobený chléb. Dusíme přikryté asi hodinu. Maso vyndáme, nakrájíme na plátky, omáčku prolisujeme nebo rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, med, dochutíme a prohřejeme.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 16.06.07 vloženo
  • 5020x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 500 ml podmáslí
  • 1-2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/2 menšího celeru
  • 1 cibule
  • 500 ml vývaru
  • 2-3 plátky tmavého chleba
  • 1 lžíce medu
  • 200 ml zakysané smetany
  • bobkový list
  • jalovec
  • olej
  • černý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • knedlíky nebo brambory a brusinky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svíčková pečeně po sasku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Karbanátky Karbanátky
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz