Recept Svíčková pečeně po sasku

bona Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cibuli nakrájíme na kolečka a společně s masem (vcelku) ji dáme do mísy. Zalijeme podmáslím, přidáme jalovec (asi 10 kuliček) a 3 bobkové listy. Zakryjeme a na 2-3 dny odložíme do ledničky. Maso vyjmeme z podmáslí, osušíme ho a nálev přecedíme. Do masa vetřeme sůl a pepř, opečeme ho na větší pánvi na oleji ze všech stran a zatím dáme stranou. Mrkev, petržel a celer nakrájíme nadrobno a orestujeme ve výpeku z masa dohněda. Zalijeme přecezeným nálevem a povaříme. Do omáčky vrátíme maso, přidáme vývar a rozdrobený chléb. Dusíme přikryté asi hodinu. Maso vyndáme, nakrájíme na plátky, omáčku prolisujeme nebo rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, med, dochutíme a prohřejeme.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 16.06.07 vloženo
  • 5121x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 500 ml podmáslí
  • 1-2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/2 menšího celeru
  • 1 cibule
  • 500 ml vývaru
  • 2-3 plátky tmavého chleba
  • 1 lžíce medu
  • 200 ml zakysané smetany
  • bobkový list
  • jalovec
  • olej
  • černý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • knedlíky nebo brambory a brusinky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svíčková pečeně po sasku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Zeleninová pomazánka

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz