Recept svíčková na smetaně podle Honzy

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na rozpáleném oleji orestuji prošpikovsné maso ze všech stran,poté maso vyjmu a do oleje dám na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu s divokým kořením,kterou orestuji do zlatova.teprve nyní přidám pokrájenou cibulku a opět restuji do zlatovaJakmile máme zlatavou barvu přidáme cukr,který zkaramelizuje­me,poté hořčici,též orestnem a zalijeme cctem,který necháme vyčpět.Vložíme maso,zalijeme vroucí vodou a osolíme.
po změknutí maso vyjmu,omáčku zahustím moukou,provařím a poté přepasíruji nebo pouze rozmyxuji ele.nohou.
Opět zlehka zavařím a přidám smetanu.
Většinou již nedochucuji,protože nše dávám do základu.
Dobrou chuť přeje Honza.
Nikde neudávám množství surovin,sám to nevím,jelikož vařím podle svého a vše odhadem.


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.11.10 vloženo
  • 2584x zobrazeno

Čas přípravy

  • Dle masa cca hodina apůl

Ingredience

  • olej
  • slanina
  • mrkev
  • petržel
  • cerel
  • cibule
  • nové koření
  • celý pepř
  • bobkový list
  • tymián
  • sůl
  • cukr
  • plnotuč.hořčice
  • ocet
  • hlad.mouka
  • smetana
  • maso různé,telecí,hov.zadní,králík

Doporučená příloha

  • houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu svíčková na smetaně podle Honzy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.10 14:43

TAK ! :-) Ani tu svickovou, ani segedin s brknedlikem a dokonce ani kure na smetane s brknedlikem jako muj kamarad! O rizkach s ryzi a zelim uz tady rec byla. Co rada ja, to byste me tu ukamenovali :-) za vsechny moje oblibene lahudky - okoraly chleba, zkrouceny a oschly syr........ Takze zelenina na masle s cukrem je pro me naprosto nepozivatelna jako ta tvoje nebo Honzova svickova :-) Nevadi, jsem skromna, ten okoraly chleba s maslem a dobra cerna kava mi staci ke stesti!

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.10 13:56

Wydro, několikrát jsem dokonce svíčkovou dochucovala balsamikovým octem (noskovice jistě vzpomene). Karamel dělám do svíčkové běžně, ale cukr pálím zvlášť a přidávám ho až ke konci.
S tou hubou máš pravdu, proto nikdy nehaním jiné recepty (co bys řekla na hustý segedín s br.knedlíkem - jinak by ho u nás nikdo nejedl :-P ) Jediné, co mi vadí, je neuvážené používání instantních náhražek.

Příspěvek upraven 17.11.10 v 13:57

 
2905
753 příspěvků 17.11.10 05:56

I já tu vidím vychytávky které použiji, díky :palec:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.11.10 17:18

Ano, je tu jasne receno, ze je svickova PODLE HONZY! pak neresim brutalni horcici,karamel a ocet. Zprac masa a zeleniny je luxusni, pak bych to dala JA ulezet a pekla nejmene 3 hodiny pod alobalem. Tu hromadu zeleniny rozmixovat a je to tak huste, ze je treba naredit malinko. Pridat jen zakysanou nebo sladkou smetanu (slehacku). Svickova ma byt (podle me) jen lehce navinula . Ovsem nekdo rad tu sladkokyselou , to je jasne. I s tim karamelem jsem se uz setkala a vubec mi to nechutnalo. Holt co clovek, to jinak mlsna huba :-)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Chléb s celerem Chléb s celerem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz