Recept svíčková na smetaně podle Honzy

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na rozpáleném oleji orestuji prošpikovsné maso ze všech stran,poté maso vyjmu a do oleje dám na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu s divokým kořením,kterou orestuji do zlatova.teprve nyní přidám pokrájenou cibulku a opět restuji do zlatovaJakmile máme zlatavou barvu přidáme cukr,který zkaramelizuje­me,poté hořčici,též orestnem a zalijeme cctem,který necháme vyčpět.Vložíme maso,zalijeme vroucí vodou a osolíme.
po změknutí maso vyjmu,omáčku zahustím moukou,provařím a poté přepasíruji nebo pouze rozmyxuji ele.nohou.
Opět zlehka zavařím a přidám smetanu.
Většinou již nedochucuji,protože nše dávám do základu.
Dobrou chuť přeje Honza.
Nikde neudávám množství surovin,sám to nevím,jelikož vařím podle svého a vše odhadem.


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.11.10 vloženo
  • 2548x zobrazeno

Čas přípravy

  • Dle masa cca hodina apůl

Ingredience

  • olej
  • slanina
  • mrkev
  • petržel
  • cerel
  • cibule
  • nové koření
  • celý pepř
  • bobkový list
  • tymián
  • sůl
  • cukr
  • plnotuč.hořčice
  • ocet
  • hlad.mouka
  • smetana
  • maso různé,telecí,hov.zadní,králík

Doporučená příloha

  • houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu svíčková na smetaně podle Honzy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra  17.11.10 14:43

TAK ! :-) Ani tu svickovou, ani segedin s brknedlikem a dokonce ani kure na smetane s brknedlikem jako muj kamarad! O rizkach s ryzi a zelim uz tady rec byla. Co rada ja, to byste me tu ukamenovali :-) za vsechny moje oblibene lahudky - okoraly chleba, zkrouceny a oschly syr........ Takze zelenina na masle s cukrem je pro me naprosto nepozivatelna jako ta tvoje nebo Honzova svickova :-) Nevadi, jsem skromna, ten okoraly chleba s maslem a dobra cerna kava mi staci ke stesti!

 
iva  17.11.10 13:56

Wydro, několikrát jsem dokonce svíčkovou dochucovala balsamikovým octem (noskovice jistě vzpomene). Karamel dělám do svíčkové běžně, ale cukr pálím zvlášť a přidávám ho až ke konci.
S tou hubou máš pravdu, proto nikdy nehaním jiné recepty (co bys řekla na hustý segedín s br.knedlíkem - jinak by ho u nás nikdo nejedl :-P ) Jediné, co mi vadí, je neuvážené používání instantních náhražek.

Příspěvek upraven 17.11.10 v 13:57

 
2905
753 příspěvků 17.11.10 05:56

I já tu vidím vychytávky které použiji, díky :palec:

 
wydra  16.11.10 17:18

Ano, je tu jasne receno, ze je svickova PODLE HONZY! pak neresim brutalni horcici,karamel a ocet. Zprac masa a zeleniny je luxusni, pak bych to dala JA ulezet a pekla nejmene 3 hodiny pod alobalem. Tu hromadu zeleniny rozmixovat a je to tak huste, ze je treba naredit malinko. Pridat jen zakysanou nebo sladkou smetanu (slehacku). Svickova ma byt (podle me) jen lehce navinula . Ovsem nekdo rad tu sladkokyselou , to je jasne. I s tim karamelem jsem se uz setkala a vubec mi to nechutnalo. Holt co clovek, to jinak mlsna huba :-)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz