Recept Svíčková ala Mauro

Brazilská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Když píšu celá svíčková, tak tím myslím opravdu celý špalek svíčkové. Celý kus masa beze zbytku obalím hrubozrnnou solí, zabalím do plátna ( staré prostěradlo nebo plínka, co je po ruce, hlavně nebarvené a čisté a nejlépe v několika vrstvách ). Omotám špagátem ( nikdy ne umělým ), důkladně namočím ve vodě a vhodím do ohně:-)
Pak už si počkám tak 15 - 20 minut ( záleží na intenzitě ohně ), v polovině času s tím pootočím. Vytáhnu, zbavím ohořelého plátna ( neshoří celé, jen vrchné vrstva, protože je mokré, tudíž ani maso není spálené ) naporcuji a podávám. Vzhledem k tvaru svíčkové je asi většině Labužníků jasné, že nejuzší část bude well done, čti úplně propečená, naproti tomu protilehlý konec bude rare, čti krvavý.

Recept je od mého kolumbijského přítele ( v kolonce jsem tuhle zemi s politováním nenašel, proto Brazílie, která je tomu nejblíž ), který vlastní poměrně velkou restaturaci v Bogotě a já měl tu čest být svědkem téhle u nás poměrně nezvyklé úpravy masa. A výsledek? No, težko se to popisuje slovy. Kdo má rád hovězí, tak tohle bude milovat!

Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.09.07 vloženo
  • 3418x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20

Ingredience

  • Celá svíčková
  • Hrubozrnná sůl
  • Špagát
  • Čistý kus bílého plátna

Doporučená příloha

  • Pečivo, zeleninový salát, pečené brambory.. Prostě podle chuti.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svíčková ala Mauro

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
chaster
8 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svíčková ala Mauro

2 Jolana: nemusí to byť priamo hranica ako pre Jana Husa, stačí žeravá pahreba. Malo by to ale aspoň trochu horieť.

2 Zlata: Já tu koupil celou svíčkovou (nevím, kolik vážila, ale byla dost velká) za cca $50 (novozélandských), což je v přepočtu asi 800 Kč. Najedlo se z toho ale 8 lidí.

2 All: FAKT TO STOJÍ ZA TO!

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svíčková ala Mauro..jó,jó..,

vypadá to pěkně, ale pro obyčejné Čechy kg svíčkové kolem 400 Kč je skoro dost. Ale „gurmánům“ přeji bez závisti dobrou chuť. :-)))

 
jolana
5064 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svíčková ala Mauro-chastere

… zaujimave…ten ohen myslis ako? priamo do ohna alebo hodit do rozzhavenych uhlikov?…dobry vecer :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz