Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
chaster Brazilská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Když píšu celá svíčková, tak tím myslím opravdu celý špalek svíčkové. Celý kus masa beze zbytku obalím hrubozrnnou solí, zabalím do plátna ( staré prostěradlo nebo plínka, co je po ruce, hlavně nebarvené a čisté a nejlépe v několika vrstvách ). Omotám špagátem ( nikdy ne umělým ), důkladně namočím ve vodě a vhodím do ohně:-) Pak už si počkám tak 15 - 20 minut ( záleží na intenzitě ohně ), v polovině času s tím pootočím. Vytáhnu, zbavím ohořelého plátna ( neshoří celé, jen vrchné vrstva, protože je mokré, tudíž ani maso není spálené ) naporcuji a podávám. Vzhledem k tvaru svíčkové je asi většině Labužníků jasné, že nejuzší část bude well done, čti úplně propečená, naproti tomu protilehlý konec bude rare, čti krvavý. Recept je od mého kolumbijského přítele ( v kolonce jsem tuhle zemi s politováním nenašel, proto Brazílie, která je tomu nejblíž ), který vlastní poměrně velkou restaturaci v Bogotě a já měl tu čest být svědkem téhle u nás poměrně nezvyklé úpravy masa. A výsledek? No, težko se to popisuje slovy. Kdo má rád hovězí, tak tohle bude milovat! Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
Pečivo, zeleninový salát, pečené brambory.. Prostě podle chuti.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Svíčková ala Mauro
8 příspěvků 25.1.09 03:43
2 Jolana: nemusí to byť priamo hranica ako pre Jana Husa, stačí žeravá pahreba. Malo by to ale aspoň trochu horieť.
2 Zlata: Já tu koupil celou svíčkovou (nevím, kolik vážila, ale byla dost velká) za cca $50 (novozélandských), což je v přepočtu asi 800 Kč. Najedlo se z toho ale 8 lidí.
2 All: FAKT TO STOJÍ ZA TO!
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
vypadá to pěkně, ale pro obyčejné Čechy kg svíčkové kolem 400 Kč je skoro dost. Ale „gurmánům“ přeji bez závisti dobrou chuť.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
… zaujimave…ten ohen myslis ako? priamo do ohna alebo hodit do rozzhavenych uhlikov?…dobry vecer