Recept Svíčková ala Mauro

Brazilská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Když píšu celá svíčková, tak tím myslím opravdu celý špalek svíčkové. Celý kus masa beze zbytku obalím hrubozrnnou solí, zabalím do plátna ( staré prostěradlo nebo plínka, co je po ruce, hlavně nebarvené a čisté a nejlépe v několika vrstvách ). Omotám špagátem ( nikdy ne umělým ), důkladně namočím ve vodě a vhodím do ohně:-)
Pak už si počkám tak 15 - 20 minut ( záleží na intenzitě ohně ), v polovině času s tím pootočím. Vytáhnu, zbavím ohořelého plátna ( neshoří celé, jen vrchné vrstva, protože je mokré, tudíž ani maso není spálené ) naporcuji a podávám. Vzhledem k tvaru svíčkové je asi většině Labužníků jasné, že nejuzší část bude well done, čti úplně propečená, naproti tomu protilehlý konec bude rare, čti krvavý.

Recept je od mého kolumbijského přítele ( v kolonce jsem tuhle zemi s politováním nenašel, proto Brazílie, která je tomu nejblíž ), který vlastní poměrně velkou restaturaci v Bogotě a já měl tu čest být svědkem téhle u nás poměrně nezvyklé úpravy masa. A výsledek? No, težko se to popisuje slovy. Kdo má rád hovězí, tak tohle bude milovat!

Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.09.07 vloženo
  • 3390x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20

Ingredience

  • Celá svíčková
  • Hrubozrnná sůl
  • Špagát
  • Čistý kus bílého plátna

Doporučená příloha

  • Pečivo, zeleninový salát, pečené brambory.. Prostě podle chuti.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svíčková ala Mauro

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
chaster
8 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svíčková ala Mauro

2 Jolana: nemusí to byť priamo hranica ako pre Jana Husa, stačí žeravá pahreba. Malo by to ale aspoň trochu horieť.

2 Zlata: Já tu koupil celou svíčkovou (nevím, kolik vážila, ale byla dost velká) za cca $50 (novozélandských), což je v přepočtu asi 800 Kč. Najedlo se z toho ale 8 lidí.

2 All: FAKT TO STOJÍ ZA TO!

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svíčková ala Mauro..jó,jó..,

vypadá to pěkně, ale pro obyčejné Čechy kg svíčkové kolem 400 Kč je skoro dost. Ale „gurmánům“ přeji bez závisti dobrou chuť. :-)))

 
jolana
5064 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svíčková ala Mauro-chastere

… zaujimave…ten ohen myslis ako? priamo do ohna alebo hodit do rozzhavenych uhlikov?…dobry vecer :)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Vegan raw cheesecake


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz