Recept Světoznámé "Macarons de Saint-Emilion" Pra

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Světoznámé

Postup

č1: Předehřát troubu na 180°C. Smíchat mandle, cukr, vanilkový cukr a víno v kastrolku. Přidat tuhý sníh z bílků a lehce jej zamíchat do mandlové hmoty. Postavit kastrolek na nejnižší teplotu na sporák a chvíli míchat (nechat trochu vysušit). Sundat z ohně a nechat vystydnout. Pomocí dvou lžiček vytvořit kulaté hromádky na pečícím papírem vyložený plech. Položit jednu celou mandli doprostřed koláčků a trochu přitlačit. Pocukrovat koláčky. Péct asi po 10-12min., až jsou na dotek trochu ztuhlé. Nenechat zhnědnout! č2: Předehřát troubu na 180°C. Vyložit plech pečícím papírem. Dobře smíchat mandle, cukr a vanilkový cukr s bílky. Navlhčenýma rukama vytvořit 12 koulí, velkých jako vlašský ořech, poskládat je na plech. Do každého vtisnout mandli a trochu zploštit koláčky. Pocukrovat je a péct po 10-12min., až jsou na povrchu trochu zlatové a na dotek trochu ztuhlé. Nesmí se moc upéct, byly by tvrdé a vysušené. Nechat zchladnout a sloupnout je z papíru. P.S. Peču recept č.2. Připravuji cukroví podstatně menší a na plech dělám kopečky pomocí dvou čajových lžiček. Jednou naberu těsto a druhou ho seškrábnu na plech a urovnám na bochánek. Snažím se dělat stejnoměrné a kulaté bochánky. Pak doprostřed položím celou mandli, čímž se bochánky trochu splasknou. Naše kuchyně používá obdoby francouzkých receptů.

Recept je z kategorií: Rohlíčky a kuličky

Nahlásit recept

  • 09.10.02 vloženo
  • 11536x zobrazeno

Ingredience

  • Rozpočet č1
  • 200g pomletých oloupaných, opražených mandlí
  • 200g pudrového cukru
  • trocha vanilkového cukru
  • 6 lžic (90ml) sladkého, bílého vína
  • ze 3 bílků sníh
  • 1 lžice másla (15g)
  • celé oloupané mandle na ozdobu + pudrový, nebo jemný, krystalový cukr na posypání
  • Rozpočet č2
  • 120g oloupaných, opražených mandlí, uschovat 12kusů a zbytek pomlet na jemno
  • 160g jemného krystalového cukru
  • 2 bílky
  • několik kapek mandlového oleje do pečiva (nemusí být)
  • 1/2 sáčku vanilkového cukru
  • pudrový cukr na pocukrování

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Světoznámé "Macarons de Saint-Emilion"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 10.12.12 23:15

Brunsli cukrovi je sice u nas na vanocnim repertoaru, avsak nezada si s temito ‚macarons‘ z Francie… ty vedou svou chuti i kdyz vlastne ingredience jsou velice podobne :think:

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Světoznámé ¨Macarons de Saint-Emilion¨- Bali,

také jsme si tam na nich kdysi dávno pochutnávali a od té doby jsem se začala pídit po receptě tak dlouho, až jsem se dopídila ;o) Od té doby jsme tam byli mnohokrát a to nejenom pro toto báječné cukroví, ale pro unikátní vinice a jejich vína!

Pěkný večer!

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Světoznámé ¨Macarons de Saint-Emilion¨(PRA).

toto je taky mnam! Ochutnavala jsem je primo na miste, v Saint-Emilion. Voni tim cele mestecko!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Světoznámé ¨Macarons de Saint-Emilion¨(PRA).

Florentýnko, musí se dávat pozor aby koláčky vyskočily, potom aby se moc neupekly. Ano, potřebují trochu změknout. Vkládám je do plechové krabice těsně uzavřené.

Pěkný večer!

Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Světoznámé ¨Macarons de Saint-Emilion¨(PRA).

Babi, tohle určitě vyzkouším!
Jen doplňující otázka: potřebuje se tohle cukroví rozležet?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz