Recept Světoznámé "Macarons de Saint-Emilion" Pra

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Světoznámé

Postup

č1: Předehřát troubu na 180°C. Smíchat mandle, cukr, vanilkový cukr a víno v kastrolku. Přidat tuhý sníh z bílků a lehce jej zamíchat do mandlové hmoty. Postavit kastrolek na nejnižší teplotu na sporák a chvíli míchat (nechat trochu vysušit). Sundat z ohně a nechat vystydnout. Pomocí dvou lžiček vytvořit kulaté hromádky na pečícím papírem vyložený plech. Položit jednu celou mandli doprostřed koláčků a trochu přitlačit. Pocukrovat koláčky. Péct asi po 10-12min., až jsou na dotek trochu ztuhlé. Nenechat zhnědnout! č2: Předehřát troubu na 180°C. Vyložit plech pečícím papírem. Dobře smíchat mandle, cukr a vanilkový cukr s bílky. Navlhčenýma rukama vytvořit 12 koulí, velkých jako vlašský ořech, poskládat je na plech. Do každého vtisnout mandli a trochu zploštit koláčky. Pocukrovat je a péct po 10-12min., až jsou na povrchu trochu zlatové a na dotek trochu ztuhlé. Nesmí se moc upéct, byly by tvrdé a vysušené. Nechat zchladnout a sloupnout je z papíru. P.S. Peču recept č.2. Připravuji cukroví podstatně menší a na plech dělám kopečky pomocí dvou čajových lžiček. Jednou naberu těsto a druhou ho seškrábnu na plech a urovnám na bochánek. Snažím se dělat stejnoměrné a kulaté bochánky. Pak doprostřed položím celou mandli, čímž se bochánky trochu splasknou. Naše kuchyně používá obdoby francouzkých receptů.

Recept je z kategorií: Rohlíčky a kuličky

Nahlásit recept

  • 09.10.02 vloženo
  • 11769x zobrazeno

Ingredience

  • Rozpočet č1
  • 200g pomletých oloupaných, opražených mandlí
  • 200g pudrového cukru
  • trocha vanilkového cukru
  • 6 lžic (90ml) sladkého, bílého vína
  • ze 3 bílků sníh
  • 1 lžice másla (15g)
  • celé oloupané mandle na ozdobu + pudrový, nebo jemný, krystalový cukr na posypání
  • Rozpočet č2
  • 120g oloupaných, opražených mandlí, uschovat 12kusů a zbytek pomlet na jemno
  • 160g jemného krystalového cukru
  • 2 bílky
  • několik kapek mandlového oleje do pečiva (nemusí být)
  • 1/2 sáčku vanilkového cukru
  • pudrový cukr na pocukrování

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Světoznámé "Macarons de Saint-Emilion"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Světoznámé "Macarons de Saint-Emilion"

babi
6360 příspěvků 10.12.12 23:15

Brunsli cukrovi je sice u nas na vanocnim repertoaru, avsak nezada si s temito ‚macarons‘ z Francie… ty vedou svou chuti i kdyz vlastne ingredience jsou velice podobne :think:

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Světoznámé ¨Macarons de Saint-Emilion¨- Bali,

také jsme si tam na nich kdysi dávno pochutnávali a od té doby jsem se začala pídit po receptě tak dlouho, až jsem se dopídila ;o) Od té doby jsme tam byli mnohokrát a to nejenom pro toto báječné cukroví, ale pro unikátní vinice a jejich vína!

Pěkný večer!

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Světoznámé ¨Macarons de Saint-Emilion¨(PRA).

toto je taky mnam! Ochutnavala jsem je primo na miste, v Saint-Emilion. Voni tim cele mestecko!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Světoznámé ¨Macarons de Saint-Emilion¨(PRA).

Florentýnko, musí se dávat pozor aby koláčky vyskočily, potom aby se moc neupekly. Ano, potřebují trochu změknout. Vkládám je do plechové krabice těsně uzavřené.

Pěkný večer!

Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Světoznámé ¨Macarons de Saint-Emilion¨(PRA).

Babi, tohle určitě vyzkouším!
Jen doplňující otázka: potřebuje se tohle cukroví rozležet?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Houbová smaženice Houbová smaženice
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz