Recept Švestky gratinované se zabaione

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Švestky vypeckujeme, rozčtvrtíme a naložíme do slivovice s cukrem asi na dva dny. Ve vodní lázni vyšleháme 4 žloutky s cukrem a vermutem do husté pěny. Naložené švestky upravíme na talíře se zabaione a zapečeme při 200°C asi 3 minuty.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 4106x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g švestek
  • cukr
  • slivovice
  • *krém zabaione:*
  • 4 žloutky
  • 75 g cukru
  • 125 ml sladkého vermutu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švestky gratinované se zabaione

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz