Recept Švestkový koláč jinak

(Hodnoceno 12x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Švestkový koláč jinak

Úvod

Kdo má přebytky švestek, tomu se může hodit tenhle recept. Tentokrát to sice bude koláč bez pusinky, ale taky moc dobrý :-). A velmi jednoduchý.

Postup

Troubu předehřejeme na 180°C. Vejce šleháme elektrickým šlehačem v míse s cukrem, až směs zdvojnásobí objem a zbělá. Potom přidáme olej a mouku, po částech, zamícháme, přidáme rozpůlené švestky, všechno nalijeme do vymazané vysypané kulaté formy (26 cm), povrch posypeme třtinovým cukrem a pečeme 30 minut. Recept kompletně převzat z blogu Des Lys d´Or a mnohokrát vyzkoušen.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 17.02.11 vloženo
  • 39626x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min + 30 min

Ingredience

  • 125 g hl. mouky
  • 200 g cukru
  • 3 vejce
  • 1 dcl oleje
  • 2 lžíce surového (hnědého) třtinového cukru jemnějších krystalů
  • cca 300 g švestek (nebo jiné ovoce podle chuti, ale švestky jsou pro tenhle koláč nějak zvlášť vhodné)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

syslosaurus 05.08.16 22:56

Tak bohužel jsem si nepřečetla předem hodnocení a nechala jsem původní poměry - koláč nevím ani jaký je, protože je brutálně sladký, až mi trnou zuby, FUJ!!! UBERTE CUKR! Jinak je to fakt šíleně sladké, brrrrr Takže v mém případě ještě asi vymyslím nějakou tvarohovou nesladkou vrstvu navrch, nebo to hodím do koše, fakt se to nedá :-((((

Odkaz na uvaření

Shira313 07.08.15 17:28

Zas je sezóna sliviek - super recept!

Odkaz na uvaření

Market113 23.07.15 20:28

Koláč je úžasný a v budoucnu jej určitě znovu upeču :-D

Odkaz na uvaření

kotcheva 04.10.14 19:46

Kolac jsem vyzkousela, ubrala jsem jen mnozstvi cukru - je vyborny a rychly (na pripravu i konzumaci;-). A krusticka navrchu je skvela!

Odkaz na uvaření

Pavlínka19 13.10.13 16:26

Do koláče jsem dala jen 100g cukru a bohatě to stačilo, nebála bych se ještě ubrat. Ale taky asi záleží na kyselosti švestek. Krusta byla vynikající, koláč navíc i rychlý :). Děkuji za recept.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

brouk 01.09.13 13:36

Koláč jsem pekla večer a jedli jsme až ráno, takže o tu famózní krustičku jsem přišla - druhý den byl koláč už vlhčí od použitých švestek. Těsto bylo dobré, i když asi záleží na druhu použitého oleje.

Odkaz na uvaření

klaaarka 31.08.13 00:50

Pod vlivem diskuse pod receptem jsem přidala špetku prášku do pečiva. Možná i proto mi ve formě doporučeného rozměru těsto vyskočilo nejmíň o půlku víc, než co je na hlavní fotce. Také se celý koláč pekl nakonec přes 3/4 hodiny, než byl upečený, možná proto, že byl vyšší, anebo je to i troubou (tou na pečení nebo mnou? :-D ). A taky mi klesly všechny švestky dolů ke dnu. Ale navzdory tomu je výborný, i samo těsto a ta krustička nahoře je famózní, přesně jak někdo psal v diskusi, že i jen to těsto s krustičkou je super.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

nickymilka 16.08.13 20:28

Opravdu jednoduché a moc dobré. Trochu jsem upravila poměry… Dala jsem o trochu více mouky a více švestek a i tak je koláč vynikající

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ačraj 11.08.12 14:33

Koláč velice povedený, právě si na něm pochutnáváme, použila jsem zbytek broskví a mouky jsem dala - 2/3 hladké a 1/3 polohrubé. Cukru do těsta jen 150 g.
Dnes upečeno se švestkami, na špičku nože kypřící prášek a cukr jsem ještě ubrala, stačí 10-12 dkg, se švestkami též výborný.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

DanaS 10.08.12 08:51

Rychlý, výborný, šťavnatý. Dělala jsem ho se švestkami a posypala trochou skořice. Zařazuji do svého repertoáru. Díky

Odkaz na uvaření

Shira313 06.08.12 12:05

Naozaj jednoduché a výsledok je výborný :o)

(Trochu prášku do pečiva koláčiku neuškodilo)

Odkaz na uvaření

2905 26.08.11 05:36

zebulon - velmi dobrá inspirace, vnučka si vybrala, podílela se / jen návrhy/ na uprávách, pochválila. Překvapivě se povedlo vynikající těsto. Snad se povede i příště :). Díky za nápad.

Odkaz na uvaření

danda 20.08.11 22:13

Po obědě jsem ho upekla k podvečerní kávě, protože jsem měla pár švestek a protože je rychlý a protože já byla celá líná :-)
V kulaté formě vymazané máslem a vysypané kokosem, švestky na kousky propadly na dno, ale nevadilo, protože ta cukrová krusta nahoře byla dobrá jen s těstem.
Poslední okousaný kousek ořezaný ve photoshopu :-)
Zeb, dík :-)

Odkaz na uvaření

glama 19.08.11 20:13

Odkaz na uvaření

Anitta 27.07.11 19:21

Zebulon diky moc za recept!  Vcera jsem kolac upekla s tresnemi, uz se musely spotrebovat a tak recept prilitl presne vcas. Nevim, co myslis tim trtinovym cukrem, tady mame zrejme vsechen trtinovy, koukla jsem na tu site, odkud ma tento recept byt a tam to rikalo brown sugar, ten je ale hrubsi, pouzila jsem ho, krustu vytvoril i kdyz se vsechen nerozpustil, ale vubec to nevadilo. Do testa jsem cukr osidila, ten ja sidim vsude. Kolac je rychly a vyborny 

Odkaz na uvaření

zébulon 26.07.11 22:01

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

zébulon 26.07.11 22:00

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Stránka:  1 2 Další »

Diskuse k receptu Švestkový koláč jinak

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
hippolyta
394 příspěvků 31.08.16 18:41

Goralko, dekuji za vyzkouseni a za odvahu dodrzet recept :- ). Clovek je pak odmenen. Pekne peceni i do budoucna. zebulon v. r.

goralka
272 příspěvků 30.08.16 19:23
Výborný!

Na tak ľahký a rýchlo pripravený recept z málo surovín prekvapujúci a efektný výsledok.
Tá krusta je božská, dostala som pochvalu, že už dávno som neobjavila taký dobrý nový recept. Chuťovo vyvážený, vrelo odporúčam.
Podľahla som diskusii a pri prvom vyskúšaní som dala trošku prášku, zbytočne - koláč sa drobil, pečiem zo špaldovej a ražnej múky. Včera som mala sladšie slivky, recept som dodržala, len hnedého cukru som dala 3 lyžice. Možno sa mi ho pri treťom upečení aj podarí odfotiť.

hippolyta
394 příspěvků 07.08.16 23:00

Syslosaurus, dekuji za emotivni hodnoceni. Ale opravdu nedoporucuji ubirat cukr. Pokud nemate radi sladke svestkove kolace, pripadne mate nutkani kolace snist na posezeni pulku, upecte si neco jineho. Pomer surovin je u tohoto receptu takovy, ze na povrchu vznikne makronkovita krusta. Te s ubranim cukru nedocilite. Obecne nechapu ten zvyk vybrat si recept a pak uvedene pomery nedodrzovat a nakonec se divit, ze vysledek „neni ono“. A ano, pochopila jsem, ze tentokrat pomery dodrzeny byly a vysledek byl „fuj“. Je to legracni, jako by si nekdo dal pusinku a zuril, ze je sladka. zebulon v. r.

hippolyta
394 příspěvků 06.10.14 22:01

Kotcheva, diky za vyzkouseni. Jsem rada, ze chutnalo. Tohle je opravdu vdecny recept! zebulon v. r.

Eja
3854 příspěvků 18.09.12 01:48

Tak to jsi mne potěšila - s Babiččinou volbou mám opakovaně velmi špatné zkušenosti, naopak s Penamkami nikdy žádný problém. Ale možná jsou to ti naši skřítci domácí, co si dělají co chtějí a kazí a kazí… :mrgreen:

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.09.12 21:27

Asi bylo, dando, dosypala jsem jeden starsi pytlik. Ale ten dalsi, z ktereho uz to vyslo zase dobre, byl prave Penam. Asi zalezi, jak se pan otec vyspi a namele.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.09.12 21:40

Zeb, myslím, jestli to nebylo moukou.
V pátek mne po shlédnutí závěru master chef napadl Tarte Tatin, i proto, že jsem dostala renety :-), šla jsem si udělat casinovo 7 minutové těsto :-), ale byla to hrůza, máslo se nechtělo vůbec spojit s moukou, jako kdyby byla bez lepku, bylo to řídké, stejně jsem těsto :?: s klením vrazila do lednice a ráno vytáhla jakousi šedivou rozbředlou hmotu, také putovala do koše.
Dojela jsem do krámu, koupila Babiččinu volbu a těsto bylo asi za 5 minut, po upečení krásně křupavé, lahoda.
Původní nouka byla Penam.
Ale asi záleží na skladovacích podmínkách.

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.09.12 08:52

Ejo, klidne! I se vsemi detmi a psy. Deset nebo dvacet bytosti, to uz je jedno :- ). Ke kraliku vyzadany karlovarske knedliky.

A na ten jablecno-brusinkovy dezert jsem nakonec vymyslela odpalovane testo a slehacku, jestli se povede, pridam recept. Diky za inspiraci.

Eja
3854 příspěvků 15.09.12 01:34

Mohla bych přijít v neděli na obídek? :mrgreen: ten králík bude s čím? :mavam:

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.09.12 21:16

Asi mi to ten skritek nakukal, ze jsem slehala moc poctive :- ). Nastesti dnesni pokus uz zas dobry, uf. Asi to bylo tema svestkama, byly to takove spis ryngle, slupka se z nich skoro loupala.

A Ejo, ty jablka s brusinkama - to je krasna kombinace. V nedeli delam kralika na horcici, tak jako dezert bude neco takoveho. Uz to uplne vidim, spis na krehkem teste…

Anitta
521 příspěvků 14.09.12 21:02

Zebulon asi jsi moc poctive michala :mrgreen: no nejlepsi je radit autorovi, ja vim :D Mozna moc stavy z ovoce. Vidim to jako ridsi testo. Ja mam tenhle kolac moc rada a shodou okolnosti jsem dostala misku trnek, mrnavych, ktere stahuji hubu, ale v kolaci jsou vynikajici, kdyz jsem vcera dojidala zbytek, tak mi to nejlepsi posledni sousto ukrad muj drahy polovicka rovnou pred nosem, tak jsem dopadla… :mrgreen: :lol:

Eja
3854 příspěvků 14.09.12 20:09

Zebu, to nějaký skřítek, ošklivý. Mám ho vyzkoušený, i kombinace švestky/hrušky, jablka/brusinky. Vždycky :potlesk:

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.09.12 19:04

Díky všem za důvěru. Já jsem pekla znovu v neděli, asi po dvacáté a poprvé se mi stalo, co ještě nikdy ne - ani po hodině pečení nebyl koláč uvnitř propečený! Byl krásný zvenku, kůrčička křupavá… No, kraje se daly jakžtakž jíst, ale vnitřek byl mazlavý. Šel rovnou do koše. I tohle se může stát a opravdu nevím, co bylo špatně. Večer dělám další :- ).

Renee
93 příspěvků 13.09.12 13:36

Výborný, rychlý, vděčný. Pro alergiky na mléčnou bílkovinu skvělý. Díky, zůstává naším přítelem natrvalo ;)
Jen cukru jsem dala o maličko míň než polovinu, i tak to stačilo.

Shira313
117 příspěvků 13.08.12 15:21
Repríza

Po minulotýždňovom úspechu a príleve ďalších sliviek som si recept zopakovala a mierne upravila: slivky som poukladala reznou plochou na spodok formy, nane som rozotrela 500g tvarohu vyšľahaného s jedným vanilkovým pudingom (práškom, nie uvareným pudingom), jedným vajíčkom a s trochou medu; no a navrch rozotrela ultra jednoduché cesto (s 1čl prášku do pečiva), posypala trstinovým cukrom, upiekla a pred servírovaním prevrátila (ako tarte tatin).

No proste paráda! :o)

A zase repete s broskyňami a pre zmenu som do tvarohu zabudla dať pudingový prášok, ale vylepšila som ho mascarpone - opäť veľký úspech :dance:

Budem môcť piecť aj niečo iné? :mrgreen:

Veľké dík za inšpiratívny recept :palec:

Příspěvek upraven 18.08.12 v 15:21

casino
4488 příspěvků 10.08.12 16:23
ŠKODA,

Že se recept neukázal o 1/2 dne dříve (v noci jsem nacpal mrazák půlenými švestkami)
Chtěl jsem si osvěžit pamět s koláčem s pusinkou a jen zííírám: nízké napětí, nízké napětí, nízké napětí! 8o
No asi došlo ke zkratu :think: :)

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.08.12 15:17

Dekuji vsem za duveru a komentare a krasne fotky :- ).

2905
753 příspěvků 26.08.11 05:36

zebulon - velmi dobrá inspirace, vnučka si vybrala, podílela se / jen návrhy/ na uprávách, pochválila. Překvapivě se povedlo vynikající těsto. Snad se povede i příště :). Díky za nápad.

Anitta
521 příspěvků 22.08.11 19:30

No ja tenhle kolac pecu rada, ale ne se svestkama, proste tady se malokdy daji koupit normalni svestky a tak pouzivam jakekoliv ovoce. Cukr (trtinovy, nebileny) sidim na tretinu hrnku, nebo I na ctvrt, podle kyselosti ovoce. Jedine, co nedelam, ze nemicham ovoce do testa, protoze - zrejme v nasi „high altitude“ to dobre nepracuje. Do testa zadne kypridlo neni potreba, dobre vysleham vejce s cukrem a se spetkou soli. Ostatni ingredience, pridavam i trosku vanilky, primicham jen lehce, kolac je pak krasne nadychany. Takze, tohle je moje experience. :wink:

jaga13
399 příspěvků 22.08.11 12:33

buchýnku jsem upekla přesně dle receptu, bylo to dobré, rychlé a za málo zašpiněného nádobí palec nahoru…
to Kecal: jistě víte, že hrách se na stěně neudrží, šetřete pro některé zde svou energii :-)

Ačraj
697 příspěvků 22.08.11 12:23

Kecal:Tak to vám sedí :-D Bohužel, jsem toto pravidlo neznala, tak si ho pamatujte kecale! :-P

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.08.11 11:20

Pani glamo, zrejme mate pro slovo „zast“ nejakou jinou interpretaci, nez ja. Zast necitim ani k Vam, ani k nikomu jinemu na celem sirem svete. Lituji, ze jsem se k Vasemu komentari vyjadrila. Sebereflexivne jsem se zamyslela a prohlasuji, ze takovou hloupost vicekrat neudelam (a to i kdyby cert na koze jezdil!). Recept je jednou na webu, zachazejte s nim vsichni, jak uznate za vhodne.

Kecal
126 příspěvků 22.08.11 11:05

Acraj, pripomente si zakladni pravidlo kdyz se octnete v jame. Prestat kopat!

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.08.11 09:59

Ačraj, neee..tos nepochopila ty, Esmeralda to nemyslí zle, :-D Tohle nebyl komentář ve zlém :-)

Ačraj
697 příspěvků 22.08.11 09:56

glama:plně s tebou souhlasím, tolik cukru, je nesmysl, ale musím se chtě nechtě přiznat, já zapomněla dát ten olej, dala jsem špetku prdopeče, proto byl asi tak nadýchaný, že jsou přimíchané švestky, tak olej vůbec nezcházel-proto nám tak chutnal, doporučuji!!!!!!!!!! :-P

Ačraj
697 příspěvků 22.08.11 09:43

esmeraldo, bohužel jsi to nepochopila, na Labužníku-někdo chválil, někdo haněl, mě se povedl natolik, že v mé rodině všem chutnal, ale již jsem si zvykla na takovéto ........

Příspěvek upraven 22.08.11 v 10:22

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.08.11 09:04

Zébulon…vám ta zášť už asi zatemňuje mysl..a brání vnímat fakta :think:

Vážím při pečení, u vaření ne. „Vážím“ i odměrkou, nejen váhou.
Smiřte se s tím, že každému váš koláč chutnat nemusí. Chutě jsou různé, já nejsem nadšená tímto těstem. Nic víc, nic méně…

Zdvojnásobení dávky či menší snížení brutálního obsahu cukru nemá na výslednou konzistenci těsta vliv. Jen je koláč méně sladký.
A hanění?
Jen slepý nebo zaujatý neuzná, že mé hodnocení je velmi objektivní a vůbec ne odsuzující.
To bych jednoduše, bez rozvádění, napsala, že je koláč hnusný.. Vy to tam čtete..?
Přesto se zdárně uchylujete opět k osobním invektivám.. Trochu sebereflexe a soudnosti, prosím…

esmeralda
4813 příspěvků 22.08.11 00:11

Moc jsem se zasmála jak se dají v jedné větě použít dvě kontradikce: někdo haněl, někdo chválil a v zápětí následuje všem chutnal.

Jen co přijdou do obchodu zase švestky vyzkouším.

Ačraj
697 příspěvků 21.08.11 19:09

Tak mě to nedalo a upekla jsem také tento švestkový koláč, někdo haněl, někdo chválil, mohu říct, že nemá chybu, je výborný, dokud budou švestky, budu ho dělat, dala jsem jen 150g cukru, bohatě stačí, našlehala vejce s cukrem, potom jen metličkou vpravila mouku, mouku nikoliv šlehačem, je kyprý, nadýchaný, všem chutnal. :-P

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.08.11 14:06

Hezke, dando, diky!

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.08.11 22:13

Po obědě jsem ho upekla k podvečerní kávě, protože jsem měla pár švestek a protože je rychlý a protože já byla celá líná :-)
V kulaté formě vymazané máslem a vysypané kokosem, švestky na kousky propadly na dno, ale nevadilo, protože ta cukrová krusta nahoře byla dobrá jen s těstem.
Poslední okousaný kousek ořezaný ve photoshopu :-)
Zeb, dík :-)

jolana
5066 příspěvků 20.08.11 21:47

Zebulon, tak to sme dve..:-) ja totizto zvycajne poohryzam len tie okraje :)..aj tebe pekny vecer :)

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.08.11 21:20

hezky vecer, jolano. Mne se na kulate forme libi to, ze kazdy kousek ma opeceny okraj. Ale jinak je to samosebou jedno.

jolana
5066 příspěvků 20.08.11 11:25

Zebulon, ved Glama popisala mucnik kladne…snad cakala daco ine a vysiel z toho dobryy svestkovy kolac s krustu :palec: ..robievam tiez taky(a to cukru davam tri lyzice )…a doma maju raadi, hodne..co ma ale nadchlo ze kulata forma..aky rozdiel medzi gulatou a obdlznikovou..ved vsetko sa pecie..:DD

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.08.11 10:04

glamo, vy nedodrzite predpis, jeste se tady na labuzniku holedbate tim, jak nikdy nevazite a stezujete si na zdrcnuty piskot. Za to fakt nemuze recept. Pokud by nekdo pres glamy komentar mel chut kolac pect, ujistuji, ze pri dodrzeni postupu, pomeru surovin a pouziti obycejne kulate plechove formy ziska moucnik dole s lehce karamelizovanymi svestkami, nadychanym testem a krupavou krustou. glamo, zkuste priste neco jednodussiho - nevim tedy, co by to uz mohlo byt.

Ačraj
697 příspěvků 19.08.11 22:19

Forma se skleněným dnem zajistí pečení a okamžité servírování na stůl,možnost řezání, třeba dortu na skleněné podložce kovovým nožem.Tuto formu vlastním, je bezvadná. :-D

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.08.11 20:13

Upekla jsem.. A jelikož nejsem troškař, rovnou z dvojité dávky.
Musím říci, že pocity mám lehce smíšené.
Chuťově nemá chybu. Vynikající je ta křupavá krusta, to se mi líbí moc!
To, co mi úplně nesedí, je konzistence těsta. Je takové…jakoby zdrcnutý piškot. Není nadýchané, je málo pórovité, sušší, tužší.
Být švestky jen na povrchu těsta, asi by mi to nechutnalo. Takhle, zamíchané do těsta, to ale zachrání a výsledek je švestkami šťavnatý koláč.
Asi bych příště přidala nějaké kypřidlo, nebo našlehala bílky. Myslím, že by to prospělo.
Místo 400g cukru jsem dala jen 300 a sladké to bylo ažaž.. Příště bych dala ještě méně a naopak více posypala hnědým cukrem. Ta krusta je vážně vynikající!
Je to chutné, rychlé a jednoduché, udělám možná někdy zase, ale trochu si budu muset upravit :-)
:mrgreen:

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.08.11 10:38

esmeraldo, autor je liberalka, posypte si to, cim chcete. Pisu trtinovy cukr, naprosto nepresne, to samozrejme uznavam - takze v receptu opravuji a pro jistotu pisu jeste sem - na vrsek kolace hnedy trtinovy cukr jemnejsich krystalu, a to z toho duvodu, ze podle me zkusenosti se prave tenhle cukr na povrchu moucniku teplem nejlepe rozpousti a vytvori krasnou tenkou karamelovou krustu. Obavam se, ze pri pouziti vetsich krystalu (at uz bude trtinovy nebo repny, rafinovany nebo surovy) vam zustanou ty krystaly v celkem nezmenene podobe na povrchu kolace - jak pise dole Anitta.

Ze rafinovane cukry vypadaji stejne je samozrejme pravda, tady u nas lepe roste repa, tak pouzivame repny, ale u surovych cukru myslím rozdíl v chuti je, ten trtinovy mne osobne lepe voni. Ale mozna je to jen „prani otcem myslenky“.

casino
4488 příspěvků 19.08.11 01:56

No, gdysi mívaly dámy pudřenku…, viděl jsem i rtěnku se zrcátkem :mrgreen:
To myslím jako na to prohlížení :-)

esmeralda
4813 příspěvků 19.08.11 01:35

Glamo, díky za odkazy.
Ve všech třech ale srovnávají dvě různé věci: bílý řepný rafinovaný cukr a přírodní třtinový nerafinovaný cukr.
Rafinovaný třtinový cukr vypadá úplně stejně jako řepný a kromě toho že je nepatrně sladivější nemá jiných výhod nebo hodnot.
Takže snad předpokládám správně že autor chce vršek koláče posypat hnědým cukrem.
Také dávám do všeho jen poloviční dávku cukru.
Recept je hezký, sbíhají se mi sliny. Sezóna švestek je tu velice krátká a ještě daleko, takže si musím počkat.

Když prohlížím koláč zespodu, také mám vždy obavy že mi to spadne na hlavu. 8-o
Ale aspik v tom bude jistě vynikající.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.08.11 00:23

Esmeraldo, každý je z jiné výchozí suroviny. V rychlosti jsem našla pár odkazů.
http://www.nazeleno.cz/…ladidla.aspx
http://www.plet.cz/…vy-cukr.html
http://www.vegetarian.cz/…%20cukr.html
:mrgreen:

Podívat se zespodu na dno…? Já bych nejspíš vyklopila koláč.. :-D
Ale určitě by v té formy šel perfektně udělat aspikový dort - šlo by na něj krásně koukat zespodu :-D

Zítra jdu na to..! Na koláč. Ale ošidím cukr, tohle množství, na poměr mouky, mi přijde doslova vražedné.. :think:

Příspěvek upraven 19.08.11 v 00:27

esmeralda
4813 příspěvků 18.08.11 23:41

U skleněné formy se můžete zespodu podívat na dno koláče, zdali je dobře upečené.
V této formě dělám i tzv. Impossible pies. Mohu ve formě například připravit cibulku v mikrovlnce.

http://www.recipegoldmine.com/…/pieimp.html

Ještě jednu otázku: Jaký je (v ČR) rozdíl mezi třtinovým a řepným cukrem?

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.08.11 00:08

Děkuji!
Cukr šidím moc ráda :-)

Labarunka
20 příspěvků 17.08.11 23:58

Kolac je vyborny, jednoduchy a rychly a do testa davam 120 g trtiniveho cukru a klidne by snesl jeste min :wink:

Anitta
521 příspěvků 17.08.11 21:50

Glama, neboj se cukr osidit, davam jen tretinu hrnku a uplne staci. Ja uz to pekla i z nakrajenych broskvi :wink:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.08.11 21:27

Anitto, díky za info :-)
Dnes jsem dorazila domů i s pytlíkem krásných drobných švestek. Prý jsou to ty pravé starodávné švestky, žádné vyšlechtěné obryně. Říká se jim „karlátka“…
Tak bych tento koláč chtěla vyzkoušet…
Jen mě trošku znejisťuje to velké množství cukru :think: Zhubla jsem nějaká ta kila a ráda bych další… A jak tohle upeču..já se znám…neodolám… :-D
:mrgreen:

Anitta
521 příspěvků 28.07.11 22:28

Glama, to bych nebyla ja, kdybych si to okamzite nevygooglovala :-D
Asi si ji koupim take, rikaji : "Pec, serviruj a krajej na tom samem " a prej se neposkrabe, zacina se mi libit :-D

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.07.11 22:12

Anitto…nevím.. taky by mě to zajímalo. Manžel přinesl formu a já zjistila, že se skleněným dnem. Zatím jsem to nijak nevyužila :-) Docela by se mi hodil nějaký tip. Napadá mě jen, že se na tom může rovnou stavět na stůl… :think:

Anitta
521 příspěvků 28.07.11 21:21

Zebulon, prave, ze ty manga jsou celkem kysele, ale mekke, tak mam strach, aby neshnily, nerada vyhazuju jidlo, jiny druh, nez se bezne dostane :wink:

Anitta
521 příspěvků 28.07.11 21:14

Glama, to mne taky, sezran byl ve velkym fofru :-D :mrgreen: A jakou ma vyhodu skleneny dno u dortovy formy? :wink:

Příspěvek upraven 28.07.11 v 21:15

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 Další »

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Cuketové placky Cuketové placky
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz