Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Připravíme kynuté těsto. Během kynutí omyjeme a vypeckujeme švestky. Pokud používáme kompotované, necháme je řádně okapat. Vymastíme plech a polovinu těsta na něj pečlivě vyválíme. Na těsto nasypeme mandle a moučkový cukr, pak poklademe švestky. Skořici smícháme s moučkovým cukrem a touto směsí posypeme švestky. Na pomoučeném pracovním vále vyválíme druhou polovinu těsta na velikost plechu a položíme ji na švestky (*pokud nám zbydou kousky těsta, můžeme jimi ozdobit povrch připravovaného moučníku*). Okraje těsta navlhčíme a přitlačíme. Koláč zakryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut kynout. Pečeme po dobu cca 40 minut v elektrické troubě vyhřáté na 200 °C, v horkovzdušné při teplotě cca 180 °C a v plynové na stupni 3. Po vychladnutí koláč pocukrujeme (*moučkovým cukrem*). *Tip:* Moučník chutná výborně s vanilkovou omáčkou nebo šlehačkou. *Koláč obsahuje asi 144 g bílkovin, 183 g tuku, 1 121 g sacharidů = 6 952 kcal = 29 101 kJ.* Čerpáno z tajných zdrojů.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Švestkový koláč 6