Recept Švestkový guláš

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na větší kostky, na části oleje zpěníme cibuli, až zcela změkne, a zvlášť na zbylém oleji orestujeme maso. Když je opečené ze všech stran, přidáme ho spolu se solí, feferonkami a pepřem k cibulce a vše pomalu dusíme. Když je maso napolo měkké, přidáme povidla a opět dusíme. Těsně před koncem přidáme podle chuti česnek. Jako příloha může být knedlík nebo chléb či celozrnné pečivo. Tento recept nemám odzkoušen.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 26.10.06 vloženo
  • 7016x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg hovězího masa
  • 1 kg cibule
  • 2,5 kg švestkových povidel
  • 9 lžic olivového oleje
  • feferonky
  • sůl
  • pepř
  • česnek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švestkový guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Švestkový guláš

gegina
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Švestkový guláš - množství povidel

je uvedené dobře. Záleží však, jak moc jsou sladká. Může se jich dát polovina a po chvilce dušení ochutnat a kdyžtak přidat. Množství je uvedeno pro skoro 8 lidí, takže lze přepočítat na množství menší. Výsledná chuť by měla být mírně sladko-palčivá. Záleží i na množství feferonek. Nejedná se tudíž o klasickou chuť guláše. Doufám, že tyto informace jsou vyčerpávající. Za reakce děkuji… Pro časté dotazy i do soukromé pošty jsem se informovala přímo u zdroje. Víc už musíte zjistit vlastním odzkoušením.

gegina
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Švestkový guláš

Prodávám, jak jsem koupila. Zdá se mi to taky dost, ale kilo masa, kilo cibule… Známá ho vaří vždy po švestkové sezoně, tak to tak asi má být. Ty povidla vlastně nahrazují dolitou vodu a mouku. Možná by šli přidat postupně, podle chuti. Nebo celkově upravit množství podle počtu strávníků…

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Švestkový guláš

Není těch povidel nějak moc?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz