Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Máslo utřeme se 150 g cukru, vanilkovým cukrem a solí a do máslové směsi vmícháme žloutky. Mouku smícháme s kypřícím práškem a střídavě s mlékem ji přidáme do vaječné pěny. Těsto rozdělíme do 2 vymaštěných rozvíracích forem a průměru 26 cm. První korpus pečeme asi 20 minut: Bílky s citronovou šťávou a moučkovým cukrem ušleháme dopevna, rozetřeme na druhý korpus, posypeme mandlemi a pečeme asi 30 minut. Necháme vychladnout. 2. Švestky vypeckujeme, zalijeme 300 ml hroznové šťávy, zasypeme 50 g cukru a asi 3 minuty dusíme. Slijeme, šťávu zachytíme a necháme vychladnout. První korpus poklademe švestkami a nasadíme dortový prstenec. Ze zachycené hroznové šťávy pňpravíme polevu a nalijeme ji na ovoce. 3. Do studené vody dáme nabobtnat želatinu. V 6 lžících studené vody rozpustíme pudink. Červené víno svaříme s 200 ml hroznové šťávy, 75 g cukru, citronovou kůrou a šťávou, vmícháme rozpuštěný pudink, za stálého míchání směs uvedeme do varu a stáhneme ze sporáku. V horkém pudinku rozpustíme vymačkanou želatinu. Ve studené vodní lázni necháme vychladnout. 4. Jakmile pudink začne želírovat, ušleháme dopevna šlehačku a vmícháme ji do pudinku. Šlehačkovou směs rozetřeme na švestky. Přiložíme vrchní díl s bezé a dort chladíme asi 60 minut. Sejmeme prstenec.
Recept je z kategorií: Dorty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Švestkový dort s bezé