Recept Švestkový dort s bezé

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Švestkový dort s bezé

Postup

1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Máslo utřeme se 150 g cukru, vanilko­vým cukrem a solí a do máslové směsi vmícháme žloutky. Mouku smícháme s kypřícím práškem a střídavě s mlékem ji přidáme do vaječné pěny. Těsto roz­dělíme do 2 vymaštěných rozvíracích forem a průměru 26 cm. První korpus pečeme asi 20 minut: Bílky s citronovou šťávou a moučkovým cukrem ušleháme dopevna, rozetřeme na druhý korpus, posypeme mandlemi a pečeme asi 30 minut. Necháme vychladnout. 2. Švestky vypeckujeme, zalijeme 300 ml hroznové šťávy, zasypeme 50 g cukru a asi 3 minuty dusíme. Slije­me, šťávu zachytíme a necháme vychladnout. První korpus poklademe švestkami a nasadíme dortový prstenec. Ze zachycené hroznové šťávy pňpraví­me polevu a nalijeme ji na ovoce. 3. Do studené vody dáme nabobtnat želatinu. V 6 lžících studené vody roz­pustíme pudink. Červené víno svaříme s 200 ml hroznové šťávy, 75 g cukru, citronovou kůrou a šťávou, vmícháme rozpuštěný pudink, za stálého míchání směs uvedeme do varu a stáhneme ze sporáku. V horkém pudinku rozpustíme vymačkanou želatinu. Ve studené vodní lázni necháme vychladnout. 4. Jakmile pudink začne želírovat, ušle­háme dopevna šlehačku a vmícháme ji do pudinku. Šlehačkovou směs rozetře­me na švestky. Přiložíme vrchní díl s bezé a dort chladíme asi 60 minut. Sej­meme prstenec.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 01.10.03 vloženo
  • 4419x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • příprava a pečení asi 120 min., chlazení asi 60 min.
  • 1 ks asi 440 kcal, 1840 kJ, 6 g bílkovin 19 g tuků, 58 g sacharidů
  • 125 g másla
  • 275 g cukru
  • špetka soli
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 5 žloutků
  • 150 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 5 lžic mléka
  • 3 bílky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 130 g moučkového cukru
  • 50 g švestek
  • 500 ml hroznové šťávy
  • 1 balíček čiré dortové polevy
  • 4 plátky želatiny
  • 50 g mandlových lupínků
  • 1 vanilkový pudink v prášku
  • 300 ml červeného vína
  • 1 citron
  • 300 ml smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švestkový dort s bezé

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz