Recept Švestkové placky s vanilkovou šlehačkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Švestkové placky s vanilkovou šlehačkou

Postup

1. Švestky vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. S červ. vínem, skoňcovou tyčinkou a 30 g cukru asi 5 minut dusíme. Necháme vychladnout. 2. Tvaroh smícháme se 70 g cukru, s vanilkovým cukrem, 5 lžícemi mléka, olejem a solí. Mouku smícháme s kypřícím práškem a vmícháme do tvarohově směsi. Z těsta vytvarujeme 12 placek a narovnáme je na vymaštěný plech, Doprostřed každé placky dáme trochu kompotu, okraje potřeme 3 lžícemi mléka a posypeme mandlemi. Pečeme 15 minut v předehřáté troubě. Posype­me skořicovým cukrem. Ušleháme smetanu a vmícháme likér. Placky podáváme se šlehačkou.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 13.10.03 vloženo
  • 4429x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 1 kousek asi 300 kcal, 1250 kJ, 5 g bílkovin, 13 g tuků, 38 g sacharidů
  • 500 g švestek
  • 50 ml červeného vína
  • 1 skořicová tyčinka
  • 100 g cukru
  • 150 měkkého tvarohu
  • 1-2 bal. vanilkového cukru
  • 8 lžic mléka
  • 5 lžic oleje
  • sůl
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • 4 lžíce mandlových lupínků
  • 2 lžíce skořicového cukru
  • 200 ml smetany
  • 5 lžíce vanilkového likéru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švestkové placky s vanilkovou šlehačkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančové rizoto nasladko

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Mrkvový salát Mrkvový salát
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz