Recept Švestkové čatní s mandlemi

(Hodnoceno 1x) Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Švestkové čatní s mandlemi

Postup

Všechny přísady kromě mandlí vložte do mělkého širokého kastrolu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 30 až 40 minut nebo až švestky změknou. Nejdřív míchejte jen občas, ke konci častěji. Čatní je hotové ve chvíli, kdy zhoustne, ale přitom je stále tekuté (ještě víc zhoustne během chladnutí). Vmíchejte mandle a povařte na velmi mírném ohni ještě pět minut. Přelijte do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřete. V ledničce vydrží až tři měsíce. Množství hotového čatní: 900g. Tento recept pochází z časopisu Apetit (září 2004). Vyzkoušela jsem jej a protože mě i ostatním, kteří toto čatní ochutnali, velice chutnalo, rozhodla jsem se jej zprostředkovat i ostatním labužníkům. Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 19.10.04 vloženo
  • 15027x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1-1,5 hod. + Ă„Ĺ

Ingredience

  • 900g švestek
  • 1 nakrájená cibule
  • 5cm čerstvého zázvoru - nastrouhat
  • 220ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 100ml červeného vinného octa
  • 140g rozinek
  • 50g hnědého třtinového cukru
  • 1 kousek skořicové kůry
  • 1/2 lžíce mleté pálivé papriky
  • 20g loupaných mandlí, každou rozkrojenou na tři proužky

Doporučená příloha

  • výborné k masu, sýrům i do sendvičů, my ho vyzkoušeli i s raclette

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

petchen 29.09.10 22:32

nemá chybu!

Odkaz na uvaření

danda 12.09.10 00:00

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Švestkové čatní s mandlemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
svato
1421 příspěvků 09.11.10 20:13

po úspechu višňového od Mŕtvoly môže byť pokračovanie :-)

petchen
4 příspěvky 29.09.10 22:32

nemá chybu!

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.09.10 03:47
Re: Švestkové čatní s mandlemi

Tinah, dík za znovu objevený recept na toto skvělé čatní, se smaženým hermelínem obaleném v sezamu chutná výborně :-) D.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Reveňový koláč Reveňový koláč
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz