Recept Švestková smetanová zmrzlina

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Švestková smetanová zmrzlina

Úvod

Domácí zmrzlina, z toho, co momentálně dozrálo na zahradě, je zaručeně nejlepší :-)

Postup

Mléko se smetanou, skořicí, badyánem, zázvorem a kůrami z citrusů povaříme 5 minut. Necháme vychladit.

Švestky vypeckujeme, mírně podlité vodou rozvaříme, přidáme cukr, necháme rozpustit a rozmixujeme.
Můžeme přecedit a necháme vychladit.

Do ovocného základu vmícháme přecezené mléko se smetanou, přidáme špetičku soli a vanilkový cukr, podle chuti dosladíme.
Směs mrazíme ve vaničkách v mrazáku nebo ve strojku na zmrzlinu.

Recept je z kategorií: Zmrzlina

Nahlásit recept

  • 31.08.15 vloženo
  • 3881x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut + příprava

Ingredience

  • 500ml plnotučné mléko
  • 240ml smetana ke šlehání
  • 500g švestek
  • 100g krupicový cukr
  • 5cm skořice
  • 1 hvězdička badyánu
  • 0,5cm nastrouhaného zázvoru
  • strouhaná kůra z půlky pomeranče a citronu
  • vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 50ml vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 31.08.15 13:39

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Švestková smetanová zmrzlina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
daduuja
1143 příspěvků 03.09.15 16:31

@sars těší mě, že chutnala :-)

U nás teď chutná http://www.labuznik.cz/…na-jahodova/ :potlesk:
Zkus do rajčatové rostlinnou šlehačku, bude hedvábnější :-)

sars
7 příspěvků 03.09.15 15:32

Zmrzlinu jsem udělala a je perfektní. Švestky jsem dělala bez slupky. Nikdo nepoznal z čeho to je. Už se těším na rajčatovou zmrzku. :potlesk: :potlesk:

daduuja
1143 příspěvků 01.09.15 13:13

@jolana :mavam: na rychlou spotřebu, jako je u nás, není třeba :-)
Právě se dělá malinovo-jahodová podle wolfga, s rostlinnou šlehačkou.

Tento stroječek by casinovi zřejmě pomohl :-) http://www.pacojet.com/…t/videos.php

Příspěvek upraven 01.09.15 v 13:14

jolana
5065 příspěvků 01.09.15 12:05

..molekularni procrema..uza som to pozrela..teeda Dando, co pri tebe clovek vsetko ne/nauci… 8o :kytka: :mavam:..svestkovu idem robit dnes!

daduuja
1143 příspěvků 31.08.15 17:34

@casino nevím, u nás mizí 1,5-2l do dvou dnů :-) a dělám čerstvou.

Ale jelikož v ní vodní molekuly nejsou umravněny stabilizátorem, tak bych do týdne určitě spotřebovala, možná dřív.
Stabilizátory jsou dostupné i v malém balení, např. pro molekulárku Procrema.
Ale, raději bych broskve zavařila a příležitostně udělala čerstvou zmrzlinu z kompotu :-)

casino
4482 příspěvků 31.08.15 16:32
No jo, no, je to na to jak píšete

…ale dobrá psovi mucha :mrgreen: Naši mají rádi moje broskve, prý jsou jako kupované z plechu - ale to přehánějí 8)
Zmrzky nedělám…, pouze se dřu se dřeněmi - ty vydržej i když se na ně v mrazáku zapomene :oops:
Jak dlouho asi se dá zapomenout zde na tuto zmrzku? (myslím na tvorbu ledových krystalů).
Hotovím se ji naládovat do litrových pixlí od jogurtu.

daduuja
1143 příspěvků 31.08.15 15:59

@casino máte ten nejkrásnější :lol: :P

Švestek jsem rozvařila půl kila, to je pro vaši nadúrodu jak prd :-) :mavam:

casino
4482 příspěvků 31.08.15 15:39
Tak tomu se říka Deus ex machina, hihi

Nevím, co s broskvemi, tak jsem si říkal, že hodím oko co kde jak dělají a jukl na mě tento rcp

daduuja:
Někam se vám potratilo množství karlátek…
Prosím, prosim, oči dělám, zkuste si vzpomenout aspoň na přibližné množství, ať se mám od čeho odpíchnout… Díky :D

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz