Recept Švestková smetanová zmrzlina
daduuja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Domácí zmrzlina, z toho, co momentálně dozrálo na zahradě, je zaručeně nejlepší :-)
Postup
Mléko se smetanou, skořicí, badyánem, zázvorem a kůrami z citrusů povaříme 5 minut. Necháme vychladit. Švestky vypeckujeme, mírně podlité vodou rozvaříme, přidáme cukr, necháme rozpustit a rozmixujeme. Můžeme přecedit a necháme vychladit. Do ovocného základu vmícháme přecezené mléko se smetanou, přidáme špetičku soli a vanilkový cukr, podle chuti dosladíme. Směs mrazíme ve vaničkách v mrazáku nebo ve strojku na zmrzlinu.
Recept je z kategorií: Zmrzlina
- 31.08.15 vloženo
- 7856x zobrazeno
Čas přípravy
- 60 minut + příprava
Ingredience
- 500ml plnotučné mléko
- 240ml smetana ke šlehání
- 500g švestek
- 100g krupicový cukr
- 5cm skořice
- 1 hvězdička badyánu
- 0,5cm nastrouhaného zázvoru
- strouhaná kůra z půlky pomeranče a citronu
- vanilkový cukr
- špetka soli
- 50ml vody.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Švestková smetanová zmrzlina
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Švestková smetanová zmrzlina
1151 příspěvků 3.9.15 16:31
@sars těší mě, že chutnala
U nás teď chutná http://www.labuznik.cz/…na-jahodova/

Zkus do rajčatové rostlinnou šlehačku, bude hedvábnější
7 příspěvků 3.9.15 15:32
Zmrzlinu jsem udělala a je perfektní. Švestky jsem dělala bez slupky. Nikdo nepoznal z čeho to je. Už se těším na rajčatovou zmrzku.

1151 příspěvků 1.9.15 13:13
@jolana
na rychlou spotřebu, jako je u nás, není
třeba 
Právě se dělá malinovo-jahodová podle wolfga, s rostlinnou šlehačkou.
Tento stroječek by casinovi zřejmě pomohl
http://www.pacojet.com/…t/videos.php
Příspěvek upraven 01.09.15 v 13:14
5068 příspěvků 1.9.15 12:05
..molekularni procrema..uza som to pozrela..teeda Dando, co pri tebe clovek vsetko ne/nauci…
..svestkovu idem robit dnes!
1151 příspěvků 31.8.15 17:34
@casino nevím, u nás mizí 1,5-2l do dvou dnů
a dělám čerstvou.
Ale jelikož v ní vodní molekuly nejsou umravněny stabilizátorem, tak bych do týdne určitě spotřebovala, možná dřív.
Stabilizátory jsou dostupné i v malém balení, např. pro molekulárku Procrema.
Ale, raději bych broskve zavařila a příležitostně udělala čerstvou zmrzlinu z kompotu
…ale dobrá psovi mucha
Naši mají rádi moje broskve, prý jsou jako
kupované z plechu - ale to přehánějí 

Zmrzky nedělám…, pouze se dřu se dřeněmi - ty vydržej i když se na ně v mrazáku zapomene
Jak dlouho asi se dá zapomenout zde na tuto zmrzku? (myslím na tvorbu ledových krystalů).
Hotovím se ji naládovat do litrových pixlí od jogurtu.
1151 příspěvků 31.8.15 15:59
@casino máte ten nejkrásnější

Švestek jsem rozvařila půl kila, to je pro vaši nadúrodu jak prd

Nevím, co s broskvemi, tak jsem si říkal, že hodím oko co kde jak dělají a jukl na mě tento rcp
daduuja:
Někam se vám potratilo množství karlátek…
Prosím, prosim, oči dělám, zkuste si vzpomenout aspoň na přibližné množství, ať se mám od čeho odpíchnout… Díky