Recept Švestková omáčka 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zeleninu orestujeme do zlatova s divokým kořením, přidáme cukr a povidla, necháme rozpustit,vývar z masa, necháme p rovařit, zahustíme jíškou a strouhaným perníkem, provaříme, propasírujeme a přidáme na nudličky nakrájené švestky, víno a dochutíme.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 28.01.05 vloženo
  • 4557x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1hod

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • masox nebo vývar z masa
  • kořenová zelenina 500g
  • cibule 200g
  • tuk 150g
  • cukr 30g
  • div.koření 5g
  • citron 1ks
  • hl.mouka 150g
  • perník 100g
  • povidla 200g
  • suš.švestky 100g
  • červené víno 0.3l.

Doporučená příloha

  • zvěřina, uzené, knedlíky, krokety

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švestková omáčka 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Švestková omáčka 2

vlcak
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Švestková omáčka

myslel jsem perník na strouhání,dá se použít i starší vánoční jak je psáno výše,a psaní receptů samozřejmě vylepším.

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Švestková omáčka

Jéééééééé!!!! Děkuji, vlčáčku! Už ji „cpu“ do oblíbených.

Possum, ten perník se tady pořád ještě prodává, já už si dokonce kupuju přímo nastrouhaný perník. Myslím si, že klidně můžeš nastrouhat zbylé perníčky od Vánoc, pokud z nich sloupneš cukrovou polevu. Perník na strouhání chutná jako normální perník, je jen o něco tužší. Věř mi, chodila jsem na něj tajně mamince do spíže. ;-DDD

vencal
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: švestková omáčka - Vlčáku

nebo Vlčačko, prosím podívej se sem , jak se vkládají recepty, ono o nic nejde, ale je to pak přehlednější, hlavně seznam ingrediencí. Díky a vkládej dál, nenech se mou připomínkou odradit.
Zdraví Vencal

possum
464 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: švestková omáčka

ja vim, ze se ti to bude zdat strasne blba otazka, ale jaky pernik? V cesku byla pokud vim, takova cihla na strouhani, a ta tu pokud vim neni.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz