Recept Švestková nutela

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Švestková nutela

Postup

Švestky vypeckujeme, rychle přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut doměkka. Po vychladnutí je rozmixujeme, přidáme cukr, kakao, vanilinový cukr nebo i rum a necháme 24 hodin rozležet.
Potom švestkovou nutelu plníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při
80 st.C.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.11.05 vloženo
  • 33973x zobrazeno

Ingredience

  • 1,3 kg až 1,5 kg zralých švestek
  • 500 g pískového cukru
  • 100 g kakaa
  • 1 vanilinový cukr
  • rum dle chuti.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

bajoo 17.07.16 14:56

Výborná pomazánka!

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 07.08.12 19:03

Zvědavost opět zvítězila a včera bylo započato - dnes dokončeno :)
A část stihla zmizet během odležení :)
Tuším, že plánované využití asi bude ohroženo mlsáním :)
Je to dobré i z těch našich velkých švestek, co nevím, jak se jmenují ;)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Švestková nutela

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
1956 příspěvků 08.09.15 10:22

@esmeralda Plumella je super název, jdu přepsat štítky na letošní várce - já tam doteď psal jen: „švestky s kakaem“ :D Taky mi ta Nuttela nějak nepasovala, ač jinak názvy tak striktně neřeším… :mavam:

 
Zuzka1973
1956 příspěvků 08.09.15 10:08

@krrtka Netuším, ale dělám každý rok a vždy to dopadne dobře…
Ale myslím, že kdyby se to rozmixované znovu zahřálo a plnilo hned ten den a za tepla, mělo by to také být v pohodě… :mavam:

 
esmeralda
4813 příspěvků 08.09.15 00:55

Casino, když může být Tatarák z brambor, proč by nemohla být Nutela ze švestek. Nebo jí říkej Plumella. :lol:

 
krrtka
1 příspěvek 07.09.15 23:26

Proč se to nechává odležet do 2.dne prosím?

 
simanova
19 příspěvků 22.08.12 23:36

Nutela se právě dovařila a chladí se v hrnci. Už jsem do ní přidala i zbylé ingredience a výsledek je voňavá mňamka. Noooo… nejsem si jistá, zda bude co zavařovat. Díky za inspiraci.

 
mrtvola
1394 příspěvků 22.09.09 03:15
Re: Švestková nutela

Soni, jo :-D

 
noskovice
1322 příspěvků 22.09.09 03:10
Re: Švestková nutela - detail

Nutella. :-))

 
mrtvola
1394 příspěvků 22.09.09 02:34
Re: Švestková nutela

Casino, nebuďte detailista :-)). Nuttela je s oříšky. V nutele je možno je nahradit čímkoliv. A ty švestky s kakaem jsou opravdu dobré.

 
casino
4450 příspěvků 22.09.09 01:24
Re: Švestková nutela

Dosud jsem žil v domnění, že nutela (Nuttela) se to jmenuje proto, že jsou v tom oříšky. Nu což… :-)

 
marmelada
1643 příspěvků 22.09.09 00:54
Re: Švestková nutela

Díky christie. Teď je ten správný čas pro připomenutí tohoto receptu. Už jsou zralé!

 
christee
6 příspěvků 21.09.09 22:24
Re: Švestková nutela

Je to fakt moc dobrý. Jen jsem vše na závěr propasírovala přes sítko: moje dítě bohužel nesnáší kousky :-) Snad se mi do ní teď ty švestky podařej nacpat :-)

 
Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Švestková nutela

marme - nedalo mi to, švestky nemám a tak jsem vzala skleničku loňské švestkové marmelády (nebyla z pravých švestek, ale z jugoslávských) a udělala tuto skoronutelu bez přidávání cukru jen jsem přidala rum. Vznikl mi bezva výrobek k potírání upečených moučníků, za tepla se trochu rozpustí, dobře drží posypání a namazané na rohlíku, taky dobré. Až seženu dobře zralé pravé švestky udělám originál.

 
Labužník Denda02
213 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Švestková nutela

…dik Marme.
Pozde… uz skoro neni - alespon ji nemusim sterilovat, haha :-)

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Švestková nutela

Dendo, tak vidíš. Odležet v trezoru při pokojové teplotě :)).

 
Labužník Denda02
213 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Švestková nutela

Mam dotaz… tech 24 hodin odlezet ma byt v lednici nebo pri pokojove teplote???
Vcera jsem ji vyrabela… a tak nejak pulka zmizla jeste tepla - s tvarohem a jogurtem vznikl takovy skoro termix, mnam mnam…

 
Labužník Diana02
61 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Švestková nutela

Nutelu dělám již několik let, je opravdu vynikající (akorát cukr, vanilku, rum a kakao, přidám hned k rozvařeným švestkám a společně chvilku povařím - hned naplním a steriluju ). Dáváme si jí do bílého jogurtu, tvarohu, jako ozdobu na pudink, i do palačinek.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Švestková nutela

Děvčata díky za pochvalu, taky se na ní chystám, ale ještě jsem letos nenatrefila na zralé švestky. Jejich čas je ale ještě před námi, tak na tuhle nutelu určitě dojde.

 
lydia
1225 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Švestková nutela

Marmelado, včera jsem zpracovávala švestky, a vzpomněla jsem si na tento recept. Ubrala jsem trochu kompotu, nebo vlastně žahouru, byly v něm i bezinky, rozmixovala, přidala kakao, rum a dala hned do sklenicek, uzavřela a postavila víčkem dolů , tak jak dělám marmeládu. Samozřejmě jsem si nechala trochu na ochutnávání a dnes jsem ochutnala. Musím říct, nezvyklé ale dobré :-)).

 
Labužník anicka02
33 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Švestková nutela

Vynikající recept!!!!!! vřele doporučuji, úplně mě nadchl výsledek. Moc děkuji Marmeládko. Používám to do pohárů a chutá to báječně. Pa

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Hubník s pohankou


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz