Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
marmelada Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Švestky vypeckujeme, rychle přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut doměkka. Po vychladnutí je rozmixujeme, přidáme cukr, kakao, vanilinový cukr nebo i rum a necháme 24 hodin rozležet. Potom švestkovou nutelu plníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 80 st.C.
Recept je z kategorií: Konzervace ovoce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
7.8.12 19:03
Zvědavost opět zvítězila a včera bylo započato - dnes dokončeno
A část stihla zmizet během odležení
Tuším, že plánované využití asi bude ohroženo mlsáním
Je to dobré i z těch našich velkých švestek, co nevím, jak se
jmenují
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Švestková nutela
@esmeralda Plumella je super název, jdu přepsat štítky na letošní várce - já tam doteď psal jen: „švestky s kakaem“
Taky mi ta Nuttela nějak nepasovala, ač jinak
názvy tak striktně neřeším… 
@krrtka Netuším, ale dělám každý rok a vždy to dopadne dobře…
Ale myslím, že kdyby se to rozmixované znovu zahřálo a plnilo hned ten den a za tepla, mělo by to také být v pohodě…
4813 příspěvků 8.9.15 00:55
Casino, když může být Tatarák z brambor, proč by nemohla být Nutela ze švestek. Nebo jí říkej Plumella.
1 příspěvek 7.9.15 23:26
Proč se to nechává odležet do 2.dne prosím?
Nutela se právě dovařila a chladí se v hrnci. Už jsem do ní přidala i zbylé ingredience a výsledek je voňavá mňamka. Noooo… nejsem si jistá, zda bude co zavařovat. Díky za inspiraci.
Soni, jo
Nutella.
Casino, nebuďte detailista
. Nuttela je s oříšky. V nutele je možno je
nahradit čímkoliv. A ty švestky s kakaem jsou opravdu dobré.
Dosud jsem žil v domnění, že nutela (Nuttela) se to jmenuje proto, že jsou v tom oříšky. Nu což…
1642 příspěvků 22.9.09 00:54
Díky christie. Teď je ten správný čas pro připomenutí tohoto receptu. Už jsou zralé!
Je to fakt moc dobrý. Jen jsem vše na závěr propasírovala přes sítko: moje dítě bohužel nesnáší kousky
Snad se mi do ní teď ty švestky podařej
nacpat 
marme - nedalo mi to, švestky nemám a tak jsem vzala skleničku loňské švestkové marmelády (nebyla z pravých švestek, ale z jugoslávských) a udělala tuto skoronutelu bez přidávání cukru jen jsem přidala rum. Vznikl mi bezva výrobek k potírání upečených moučníků, za tepla se trochu rozpustí, dobře drží posypání a namazané na rohlíku, taky dobré. Až seženu dobře zralé pravé švestky udělám originál.
213 příspěvků 25.1.09 03:43
…dik Marme.
Pozde… uz skoro neni - alespon ji nemusim sterilovat, haha
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Dendo, tak vidíš. Odležet v trezoru při pokojové teplotě
.
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Mam dotaz… tech 24 hodin odlezet ma byt v lednici nebo pri pokojove teplote???
Vcera jsem ji vyrabela… a tak nejak pulka zmizla jeste tepla - s tvarohem a jogurtem vznikl takovy skoro termix, mnam mnam…
61 příspěvků 25.1.09 03:43
Nutelu dělám již několik let, je opravdu vynikající (akorát cukr, vanilku, rum a kakao, přidám hned k rozvařeným švestkám a společně chvilku povařím - hned naplním a steriluju ). Dáváme si jí do bílého jogurtu, tvarohu, jako ozdobu na pudink, i do palačinek.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Děvčata díky za pochvalu, taky se na ní chystám, ale ještě jsem letos nenatrefila na zralé švestky. Jejich čas je ale ještě před námi, tak na tuhle nutelu určitě dojde.
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Marmelado, včera jsem zpracovávala švestky, a vzpomněla jsem si na tento recept. Ubrala jsem trochu kompotu, nebo vlastně žahouru, byly v něm i bezinky, rozmixovala, přidala kakao, rum a dala hned do sklenicek, uzavřela a postavila víčkem dolů , tak jak dělám marmeládu. Samozřejmě jsem si nechala trochu na ochutnávání a dnes jsem ochutnala. Musím říct, nezvyklé ale dobré
.
33 příspěvků 25.1.09 03:43
Vynikající recept!!!!!! vřele doporučuji, úplně mě nadchl výsledek. Moc děkuji Marmeládko. Používám to do pohárů a chutá to báječně. Pa