Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mouku rozmíchejte v pár lzicích mléka a zbytek mléka ohrejte aby bylo jen vlazné - ca. 25 st. C. Do vlazného mléka vmíchejte mouku rozmíchanou s mlékem a syridlo. Míchejte az se mléko zacne srázet. Zakryjte poklickou a nechte stát az se sýrová hmota odloucí od syrovátky. Procedte pres velmi jemné síto (syrovátka se dá pouzít treba pri pecení chleba). Pekác vymazte tukem a rozlozte do nej sýrovou hmotu nakrájenou na plátky. Vejce rozslehejte, pridejte k nim cukr, smetanu, mandle a nalejte to na sýrovou hmotu v pekáci. Pecte v troube pri 200 st. C ca. 50 minut az je kolác zlatový. Podávejte teplý nebo studený s ovocem a uslehanou smetanou.
Recept je z kategorií: Koláče
Uvedena v receptu.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Švédský sýrový koláč
1437 příspěvků 26.2.09 19:08
myslím, že je to tiž syridlo, ale ak chceš, môžeš použiť aj írečitý výraz kľag.
717 příspěvků 26.2.09 18:53
Jemný, mekký tvaroh by se pouzít mozná dal. Zde se tvaroh nedostane a tak s tím nemám zkusenosti. Lituji!
150 příspěvků 26.2.09 18:30
Možno sa pýtam ako barbar, ale nebolo možné použiť rovno tvaroh? Ten je u nás asi dostupnejší ako syřidlo (momentálne si to neviem preložiť do slovenčiny).
717 příspěvků 26.2.09 17:12
Dávkování na syridle uvedeno není. Normálne se pouzívá 1 kapka na 1 litr mléka. Pouzívám trochu víc protoze nechci cekat dlouho na vysrázení tvarohu. Ovsem cím déle se srází, tím je kvalitnejsí. Takze to jde na újmu kvality. Zálezí také na druhu, teplote a kvalite mléka.
Doufám ze tato odpoved stací.
2452 příspěvků 26.2.09 04:54
Pro malovýrobce prodává mj. Milcom, a.s. : http://www.milcom-as.cz/?…, který má jinak k dispozici tohle: http://www.milcom-as.cz/?… Určitě asi i někdo jiný, já znám jen tyhle.
P.S. Jak jste to myslel s tou Olgu S. a Ester k. u jiného receptu?
Tak to jste mě zaskočil
V ČR jsou (pokud je mi známo) dva výrobci.
Syřidel je x-druhů, podle výsledných produktů. Jedno mají společné:
dozáž je v řádu kapek/10litrů mléka. Není na tom vašem, uvedeno
dávkování? Pak by to šlo přepočítat na tuzeské syřidlo.
2452 příspěvků 26.2.09 03:49
mám velkou prosbu. Jedna moje známá žije dlouhodobě v Norsku a moc tam postrádá právě náš český tvaroh. Mohl byste mi prosím napsat, jak si ten tvaroh připravujete? Klidně i jen přes soukromou zprávu. Moc Vám předem děkuju.
717 příspěvků 26.2.09 03:45
Zde se prodává pouze jeden druh syridla a nese název Standart 190. Vyzkousené je mám dobre. Pouzívám je pres 20 let, krome jiného k výrobe tvarohu který se zde nedostane.
Máte to odzkoušeno? Pokud ano, doplňte prosím do receptu typ syřidla.