Recept Švédský šťavnatý kukuřičný chléb

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 200°C. Vymazat skleněnou zapékací misku velikosti 33cmx23cmx5cm vysokou. Našlehat cukr s máslem do lehka. Postupně přidávat vejce jedno po druhém a dobře je zašlehat. Přidat 2 hrnky vody a kukuřičnou krupici. Přidat přesitou mouku se solí a práškem do pečiva. Vypracovat do hladka. Vložit těsto do připravené nádoby. Péct asi 35min., až je chleba zlatohnědý a zapíchnitá špejle do jeho středu je po vyjmutí čistá. Chléb podávat teplý, nebo při pokojové teplotě. TIP: Chléb se může připravit den dopředu a uschovat při pokojové teplotě přikrytý fólií.

Recept je z kategorií: Chléb

Nahlásit recept

  • 22.10.03 vloženo
  • 6151x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 1 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku másla (110g)
  • 3 velká vejce
  • 2 hrnky vody, nebo nízkotučného mléka
  • 2 hrnky žluté kukuřičné krupice
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžička soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švédský šťavnatý kukuřičný chléb

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Ořechový koláč Ořechový koláč
Jahodový pohár Jahodový pohár
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz