Recept Švédské vykrajované pečivo

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Švédské vykrajované pečivo

Postup

Smícháme mouku s droždím a zpracujeme s ostatními přísadami na těsto. Necháme kynout asi 30 minut. Pak vyválíme plát asi 1,5 cm. Vykrajujeme panáčky a kohoutky - asi 12 cm vysoké. Potřeme je rozšlehaným vejcem, zdobíme semeny dýně, mandlemi a nakrájenými kandovanými višněmi. Pečeme asi 15 až 20 minut při 175°C.

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 05.11.03 vloženo
  • 6369x zobrazeno

Ingredience

  • Na těsto:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 75 g cukru
  • špetku soli
  • citronovou kůru
  • 1 kávovou lžičku skořice
  • 125 ml mléka
  • 100 g másla nebo rostlinného tuku
  • 2 vejce
  • Na zdobení:
  • 1 vejce
  • 500 g semen dyně
  • 40 g loupaných mandlí
  • 8 kandovaných višní

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švédské vykrajované pečivo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
milena
2 příspěvky 05.11.03 13:36
Re: Svedske vykrajovane pecivo

Na pet mesicu jsem se usidlila ve Svedsku na skole a mam tady jeden moc velky problem. Nemuzu tu sehnat polohrubou ani hrubou psenicnou mouku, jenom jakesi hrubsi zitne mouky, ktere se podobaji spis vlockam :-( Muze mi, prosim, nekdo poradit, jak se ve Svedsku resi treba knedliky? :-)
Dekuju moc.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Ořechový koláč Ořechový koláč
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz