Recept Svátková vepřová se zelím a cmundou Dia Linie Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Svátková vepřová se zelím a cmundou

Postup

Krkovičku nakrájím na plátky, naklepu, osolené a opepřené opečuz na rozpáleném tuku. Nebo také nasucho na grilové pánvi. Uschovám do tepla.
Brambory nastrouhám, vymačkám vodu, dám do mísy, přidám vejce, třený česnek, majoránku, kmín, sůl pepř a ostatní koření podle zavedených zvyků na cmundu. Vypracuju těsto, na pánvi rozpálím sádlo a peču malé cmundičky, které chráním s nasazením života před procházejícími a ňufajícími dohližiteli.
Do pekáče nasypu zelí, pokladeu masem, maso překryju cmundou a nechám zapéct cca 20 - 30 minut v rozpálené troubě. Po 10 - 15 minutách přepnu jen na pečení zhora.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.01.09 vloženo
  • 2937x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovičky
  • sůl
  • pepř
  • 1 kg kysaného zelí
  • 1 kg brambor
  • mouka
  • 2 vejce
  • 5 zoubků česneku - podle chuti
  • majoránka, kmín
  • sůl, pepř... dávám i malinko provensálského koření, ale jen opatrně
  • 4 PL sádla - cca

Doporučená příloha

  • Budvar

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

gmp 31.12.15 14:16

+

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Svátková vepřová se zelím a cmundou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 15:29
Re: Svátková vepřová se zelím a cmundou-Milosi,

tohle musi byt moc dobré a na rozdil od klasického vepro-knedlo-zelo méne mastné. Umberto rika, ze cmundu nerad, ale ja vim, ze keca! Takhle se bude muset prokousavat na svoje milované zelicko a krkovicku. Ja mu to musim udelat. Ahoj, Sona.
P.S. Mame porad hnusné pocasi.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz