Recept Sváteční voňavé vepřové

jau Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Začněte den předem večer. Oloupaný česnek nakrájejte na asi 30 klínků a prošpikujte s nimi maso. Smíchejte 5 lžic oleje, citrónovou šťávu, fenykl a část dobromysli, osolte a opepřete. Tuto marinádu vetřete do masa, vložte do nekovové mísy, zakryjte a nechte v chladu do druhého dne. V den D oloupejte cibulky a rozdělte na jednotlivé vrstvy. Celer oloupejte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Na železné pánvi rozpalte zbytek oleje, opečte na něm slaninu na kostičky, škvarečky odložte do pekáčku. Na tuku z opékání osmahněte cibuli a celer, až chytí barvu a přidejte do pekáče. Z masa otřete marinádu, podle chuti ještě osolte a ze všech stran také opečte. Přendejte do pekáče, posypte zbytkem dobromysli. Z pánve slijte tuk, vlijte víno a nechte chvilku probublávat, odškrabujte přípečky do šťávy. Nalijte do pekáče, přikryjte a pečte na 170°C asi hodinu a 3/4, v polovině pečení obraťte. Podávejte s ( pečenými ) brambory, dobrá je k tomu karamelová mrkev ( na kolečka, přidat máslo, lžíci cukru, trochu podlít a dusit, dokud není měkká a neodpaří se všechna voda. Dochutit citrónovou šťávou a petrželkou ). Maso voní a chutná přímo neodolatelně i nepřátelům celeru:-)) Pekla jsem podle Apetitu z února 2005

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 21.11.06 vloženo
  • 7773x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2,5 kg libové vepřové pečínky
  • 6-8 stroužků česneku
  • 7 lžic olivového oleje
  • šťávu z 1 citrónu
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 8 snítek čerstvé dobromysli nebo 2 lžíce sušené
  • 300 g šalotek nebo malých cibulí
  • 1 velký celer
  • 250 g anglické slaniny
  • 600 ml suchého červeného vína ( např. frankovka )
  • sůl a pepř

Doporučená příloha

  • zbytek toho vína a …

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sváteční voňavé vepřové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz