Recept Sváteční voňavé vepřové

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Začněte den předem večer. Oloupaný česnek nakrájejte na asi 30 klínků a prošpikujte s nimi maso. Smíchejte 5 lžic oleje, citrónovou šťávu, fenykl a část dobromysli, osolte a opepřete. Tuto marinádu vetřete do masa, vložte do nekovové mísy, zakryjte a nechte v chladu do druhého dne. V den D oloupejte cibulky a rozdělte na jednotlivé vrstvy. Celer oloupejte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Na železné pánvi rozpalte zbytek oleje, opečte na něm slaninu na kostičky, škvarečky odložte do pekáčku. Na tuku z opékání osmahněte cibuli a celer, až chytí barvu a přidejte do pekáče. Z masa otřete marinádu, podle chuti ještě osolte a ze všech stran také opečte. Přendejte do pekáče, posypte zbytkem dobromysli. Z pánve slijte tuk, vlijte víno a nechte chvilku probublávat, odškrabujte přípečky do šťávy. Nalijte do pekáče, přikryjte a pečte na 170°C asi hodinu a 3/4, v polovině pečení obraťte. Podávejte s ( pečenými ) brambory, dobrá je k tomu karamelová mrkev ( na kolečka, přidat máslo, lžíci cukru, trochu podlít a dusit, dokud není měkká a neodpaří se všechna voda. Dochutit citrónovou šťávou a petrželkou ). Maso voní a chutná přímo neodolatelně i nepřátelům celeru:-)) Pekla jsem podle Apetitu z února 2005

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 21.11.06 vloženo
  • 7597x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2,5 kg libové vepřové pečínky
  • 6-8 stroužků česneku
  • 7 lžic olivového oleje
  • šťávu z 1 citrónu
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 8 snítek čerstvé dobromysli nebo 2 lžíce sušené
  • 300 g šalotek nebo malých cibulí
  • 1 velký celer
  • 250 g anglické slaniny
  • 600 ml suchého červeného vína ( např. frankovka )
  • sůl a pepř

Doporučená příloha

  • zbytek toho vína a …

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sváteční voňavé vepřové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz