Recept Sváteční uzená pečeně z Hané

sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky, ale dokrojíme jen ke kosti tak, aby kus zůstal v celku. Hovězí maso nakrájíme na tenké řízky, které protáhneme slaninou a vkládáme je vždy mezi dvě uzené kotlety. Nezapomeneme pepřit, solit i kořenit květem. Pak celý kus dobře svážeme nití, aby držel těsně pohromadě. Vložíme s plátky očištěné zeleniny na pekáč do rozpáleného omastku a pečeme. Nakonec šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, zředíme horkou vodou, povaříme a přecedíme na maso. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 23.10.07 vloženo
  • 6076x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hodiny

Ingredience

  • 1 000g uzených kotlet v celku
  • 750g zadního hovězího masa
  • 80g slaniny
  • 40g másla
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • polovička celeru
  • nové koření
  • bobkový list
  • muškátový květ
  • 1/4 l červeného vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • vychlazené pivečko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sváteční uzená pečeně z Hané

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz