Recept Sváteční uzená pečeně z Hané

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky, ale dokrojíme jen ke kosti tak, aby kus zůstal v celku. Hovězí maso nakrájíme na tenké řízky, které protáhneme slaninou a vkládáme je vždy mezi dvě uzené kotlety. Nezapomeneme pepřit, solit i kořenit květem. Pak celý kus dobře svážeme nití, aby držel těsně pohromadě. Vložíme s plátky očištěné zeleniny na pekáč do rozpáleného omastku a pečeme. Nakonec šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, zředíme horkou vodou, povaříme a přecedíme na maso. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Recept je z kategorií: Uzené maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.10.07 vloženo
  • 5461x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hodiny

Ingredience

  • 1 000g uzených kotlet v celku
  • 750g zadního hovězího masa
  • 80g slaniny
  • 40g másla
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • polovička celeru
  • nové koření
  • bobkový list
  • muškátový květ
  • 1/4 l červeného vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • vychlazené pivečko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sváteční uzená pečeně z Hané

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Houbová smaženice Houbová smaženice
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz