Recept Sváteční uzená pečeně z Hané

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky, ale dokrojíme jen ke kosti tak, aby kus zůstal v celku. Hovězí maso nakrájíme na tenké řízky, které protáhneme slaninou a vkládáme je vždy mezi dvě uzené kotlety. Nezapomeneme pepřit, solit i kořenit květem. Pak celý kus dobře svážeme nití, aby držel těsně pohromadě. Vložíme s plátky očištěné zeleniny na pekáč do rozpáleného omastku a pečeme. Nakonec šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, zředíme horkou vodou, povaříme a přecedíme na maso. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 23.10.07 vloženo
  • 5542x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hodiny

Ingredience

  • 1 000g uzených kotlet v celku
  • 750g zadního hovězího masa
  • 80g slaniny
  • 40g másla
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • polovička celeru
  • nové koření
  • bobkový list
  • muškátový květ
  • 1/4 l červeného vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • vychlazené pivečko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sváteční uzená pečeně z Hané

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz