Recept Sváteční topinky pro vzácné návštěvy

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Panenku nakrájíme na tenké plátky, ty ještě naklepeme / nejlépe mezi dvěma listy mikroténové fólie/, nakrájíme na co nejtenčí nudličky/ důležité!/, vložíme do misky, přidáme hořčici, kečup a ev.koření , promneme a necháme chvíli odležet. Na jedné pánvi připravíme klasicky topinky / tip- pokud použijeme čerstvý chleba a dost rozpálený olej a smažíme jen do zlatova, tak budou krásně křehké na povrchu a měkké uvnitř/, dáme na ubrousek, abychom odsáli zbytečný tuk , osolíme a potřeme česnekem. Zároveň na druhé pánvi na malé /!!/ trošce oleje za stálého míchání orestujeme masovou směs tak, aby maso bylo měkké a směs měla kašovitou konsistenci. Pracujeme na obou pánvích najednou, abychom na horké topinky dali horkou směs, rozetřeme a hned posypeme strouhaným parmazánem. Zdobíme dle chuti - doporučuji najemno nasekanou zelenou nať cibulky a kousek něčeho červeného pro oko - paprika,koktejlové rajčátko. Podáváme horké.

Recept je z kategorií: Topinky

Nahlásit recept

  • 24.04.04 vloženo
  • 10760x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • vepřová panenka
  • dijonská hořčice
  • ostrý kečup
  • koření dle chuti - dávám pepř, špetku provensálského kořeni a chilli
  • olej
  • sůl, česnek
  • krajíčky chleba
  • strouhaný parmezán
  • zelenina na ozdobení

Doporučená příloha

  • pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sváteční topinky pro vzácné návštěvy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sváteční topinky pro vzácné návštěvy

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sváteční topinky pro vzácné návštěvy

Tohle si dávám v jedné restauraci ve Svitavách na pravidelných popracovních poradách s kolegy - je to bašta. Podávají to s bohatou zeleninovou oblohou, nikdy to nemá úplně stejnou chuť a už jsem to dělala i doma pro hosty. Nejhorší je udržet větší množství topinek v teplém a přitom křupavém stavu. Nevíte někdo jak na to?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Cibulačka Cibulačka
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz