Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tento medovnik vychodoevropskych Zidu se pece nejenom behem svatku noveho roku jako symbol sladkeho a dobreho prichazejiciho roku a vlastne celeho zivota, ale take behem vsech rodinnych oslav a slavnosti jako jsou narozeniny, zasnuby, svatby, krtiny a samozrejme bar micva.
Dno hlubokeho plechu vymazeme maslem a vylozime jej pecicim papirem tak, aby jeho strany presahovaly okraj plechu na dvou stranach (Takto pripraveny pecici papir nam umozni snadne vyjmuti Lekach z plechu). Znovu vymazeme maslem. Troubu predehrejeme na 190 stupnu C. V kastrolku rozehrejeme kavu s medem, dobre promichame a privedeme k varu. Odstavime. Nechame vychladnout a prilejeme konak. Ve velke mise naslehame vejce s cukrem a za staleho slehani postupne prilevame olej. Slehame do husta a svetla. Mouku s praskem do peciva, soli a jedlou sodou prosejeme na kus peciciho papiru a potom ji postupne stridave vmichame do vajecne hmoty se smesi kavy, medu a konaku. Nakonec pridame vsechno koreni a na male kousky posekane orechy s hrozinkami a cotronovou kurou. Testo nalijeme na plech, ktery vlozime do predehrate trouby a tuto sladkost peceme po 70 minut, nebo az zapichnuta spejle do stredu medovniku je po vyjmuti cista. I kdyz lze Lekach jist ihned, je podstatne lepsi tak za 3 dny dobre prolezely. Zabalime ho do potravinove folie a uskladnime v chladnu. PS: Medovnik se muze pect ve dvouch chlebickovych formach.
Recept je z kategorií: Perníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sváteční medovník Lekach
Pro zmenu snadny medovnik. Jedna se o uplne jiny medovnik nez ten rusky, zajiste vyborny, co pridala jolanka - Medový medovník