Recept Sváteční kapr

(Hodnoceno 1x) RR Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Můj recept je trapně jednoduchý, přesto se mi nezdařilo jej zde nalézt. V naší rodině se ryba ani jinak nepřipravuje. Je dobrá i studená nebo naložená v kyselém nálevu

Postup

Podkovy rozřízneme a odstraníme páteř, zakapeme citronovou šťávou a necháme několik hodin uležet v chladu. V pekáči rozpustíme máslo a vložíme kousky ryby. Posolíme a poklademe kolečky citronu, asi 3mm silnými a posolíme je Pečeme na 200 C, až maso začíná růžovět , kůže je křupavá a citron pečený, ne však dočerna. Slanokyselá chuť pečeného citronu mi připadá lahodná a výpečky...co bych povídal

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 17.12.09 vloženo
  • 4665x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • Podkovy z naháče, nebo zbavené šupin
  • citron
  • sůl
  • máslo

Doporučená příloha

  • Podává se s tradičním bramborovým salátem a čerstvým křenem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 12.3.12 17:01

Moc nám chutnalo!
Kuchtík, než aby vysušil maso za cenu křupavé kapří pokožky, dal naštěstí přednost šťavnatému masu…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Sváteční kapr

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sváteční kapr

kamilio
551 příspěvků 18.12.09 04:53
Re: Sváteční kapr

Musí to být citron nebo limetka. Náhrrrražky nebrat! Pokud odstraniš páteř, tak se obvykle podkova rozdělí na dvě části, takže vzniknout dvě pseudofilety, což se pozitivní. Pak je důležité, aby se nejdříve orestovaly maskem dolů, pak dodělaly kůží dolů. Porce je šťavnatější.

Wolfg
584 příspěvků 17.12.09 20:33
Re: Sváteční kapr

Nosím klády do pralesa, když lehce naznačím zjištěné. V obchodech je k mání „citrónka“ ve žlutých, plastových lahvičkách. Obsahuje kyselinu citrónovou, kapku skutečné citrónové šťávy, rozdělenou do tisíce lahviček a ještě čertvíco. Pokud do této salakvardy přidáte sůl, začne se uvolňovat chlór. Nemyslím, že právě tenhle bývalý bojový plyn nám v labu chybí. LIDL nabízí podobný obal za podobnou cenu, ale žádný smrádek nevzniká. Žeby fakt citrón?

jolana
5068 příspěvků 17.12.09 19:41
Re: Sváteční kapr

Akakolvek rybka na citronoch je fantasticke jedlo. S tou chutou citrona a vypeckami mas pravdu pravducu ;-)) Vdaka za recept :))
pripravujeme aj daco podobne, podla nasej labuznice a blogerky Papaja, taktiez recept neskonale chutny..

http://mlsnakocka.blog.cz/…ba-za-druhou

Medjo
145 příspěvků 17.12.09 19:28
Re: Sváteční kapr

Tohle vypadá báječně. Že bych letos poprvé koupila víc než jen malou půlečku kapříka?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz